maritbet girişmaritbet
QT Holding’in patronu İstanbullu oldu!

QT Holding’in patronu İstanbullu oldu!

Petrol Sitesi’ni alan Katarlı QT Holding’in patronu Prof. Abdullatif Al Meer, dönüşüm çalışmalarını yakından takip etmek için İstanbul’a yerleşti.

İstanbul'un en değerli bölgelerinden biri olan Etiler'deki Petrol Sitesi'nin Katarlı QT Holding tarafından alınması büyük ses getirmişti. 2014 yılında Türkiye'ye giren ve merkezi İstanbul'da olan QT Holding'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı ise Katarlı Prof. Abdullatif Al Meer yapıyor. Dönüşüm çalışmalarını yakından takip eden Al Meer'in kısa süre önce Etiler'deki Çamlık Sitesi'nden bir mülk aldığı ve ailesiyle buraya yerleştiği iddia ediliyor. Bu arada şirketin genel merkezi de Etiler'de yer alıyor. 

PROJE DÜNYANIN EN ÖNEMLİ MİMARINA EMANET

Daha önce projedeki binaların 23-24 katlı olacağını söyleyen Al Meer'in bir Türk ortakla görüşmelerinin de sürdüğü ortaya çıktı. QT Holding'in İstanbul'da yüksek gelir grubuna hitap edecek başka kentsel dönüşüm projeleriyle de ilgilendiği konuşuluyor. 

petrol sitesine yapılacak proje

Bir yıl boyunca bölgede çalışmalar ve araştırmalar yapan QT Holding, dünyanın en önemli mimarlarından Faransız Anthony Bechu ile işbirliği yaptı. Projeye 2016'nın başında başlanması bekleniyor.

 petrol sitesi ada parsel

Yaklaşık 50 yıl önce 34 bin metrekarelik alanda inşa edilen Petrol Sitesi'nde 364 hak sahibi bulunuyor.
250 milyon dolarlık yatırımla hayata geçecek projede konutların yanı sıra ticari alanlar, çarşı ve sağlık merkezleri de bulunacak.

Merve N. Güreş/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

QT Holding’in patronu İstanbullu oldu!
  • 03.12.2015 11:20

QT Holding’in patronu İstanbullu oldu!

Petrol Sitesi’ni alan Katarlı QT Holding’in patronu Prof. Abdullatif Al Meer, dö ...