maritbet girişmaritbet
Prysmian Group, yapısal kablolamada yeni çözümler sunacak

Prysmian Group, yapısal kablolamada yeni çözümler sunacak

Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapında lideri Prysmian Group, Türkiye’de bir ilke daha imza atıyor

Prysmian Group markalarından Draka, Universal Cabling Connect (yapısal kablolama) ile internet ve intranet alt yapısıyla günümüz teknolojisini daha da ileri taşımayı hedefliyor. Prysmian ve Draka arasında 2011 yılında gerçekleşen birleşme ile global gücünü yansıtan ve teknolojik üstünlüğünü, ürün yelpazesindeki çeşitliliği arttıran Prysmian Group, Draka markası çatısı altında yenilikçi hareketlerini sürdürüyor. Prysmian Group Türkiye, bugünün teknolojisini daha da ileriye taşımaya yönelik çalışmaları kapsamında, ‘Draka Universal Cabling Connect Yapısal Kablolama Sistem Çözümleri'ni Türk kablo sektörü ile buluşturdu. Prysmian Group Türkiye'nin Mudanya fabrikasında ve İstanbul'da Shangri-La Bosphorus Hotel'de, 24-25-26 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen organizasyonlara ev sahipliği yapan Prysmian Group Türkiye, “Türkiye'yi Yarınlara Bağlıyoruz…” misyonundan hareketle çağın internet ve intranet alt yapısına yaptığı yatırımlarına, hız kesmeden devam ediyor. Arka arkaya 3 gün süren lansmanda, Draka ürünlerinin farklılaşan özellikleri sektör liderleri ile paylaşıldı. Yapısal kablolama çözümleri, sektör için yeni bir adım niteliği taşıyor.

İlk kez 2010 yılında İngiltere'de tanıtımı gerçekleşen ‘Draka UC Connect Yapısal Kablolama Sistem Çözümleri' geniş bir Ar-Ge çalışmasının ürünü olarak, karşımıza çıkıyor. Veri merkezleri, ofisler ve endüstriyel alanlar başta olmak üzere, evlerde de tercih edilen yapısal kablolama sistemi, günümüzde en büyük ihtiyaçlardan biri olan, daha çok verinin daha hızlı iletilmesi amacıyla, kullanılıyor. Devam eden  Ar-Ge çalışmalarının önceliği ise; günlük hayata daha ince ve daha az yer kaplayan kabloların dahil olması.

Pazar ihtiyaçlarına ve günümüz teknolojilerine göre yeni nesil kablolar tasarlayan Draka, geliştirdiği ürünlerin standartlarını global otoriteler ile belirleyerek, kendi tasarımı patentli kablolarını ve bilgi birikimini sektöre sunuyor.

İngiltere'den sonra Türkiye'de

2010 yılında ilk lansmanı İngiltere'de yapılan ‘Draka UC Connect Yapısal Kablolama Sistem Çözümleri' Türkiye lansmanı 24 Mart günü Mudanya fabrikada gerçekleştirildi. Prysmian Group yetkililerinden MMS UC Connect Ürün Müdürü Lee Stokes ve MMS Ar-Ge Müdürü Andreas Wassmuth yeni sisteme dair sunumlarını gerçekleştirdi. Lansmanda, Türkiye distribütörleri de çözümlere dair bilgi alma fırsatı yakaladı. ‘Draka UC Connect Yapısal Kablolama' sisteminin Türkiye distribütörleri arasında, Fokabeks firması ile Prysmian Group Türkiye'nin A-Takımı yetkili satıcılarından Ankara'dan Alfa Elektrik, Bursa'dan Çetin Elektrik ve İstanbul'dan Cihan Elektrik gibi sektörün önde gelen firmaları yer alıyor.

Sertifika eğitimleri başladı

Mudanya lansmanının ardından, 25 Mart Salı, Shangri-La Bosphorus Hotel'de 60'dan fazla katılımcı, Prysmian Group yetkililerinden Yapısal Kablolama Sistem Entegratörü eğitimi aldı. Eğitimin ardından yapılan testi başarıyla geçen katılımcılar, montaj yapma yetkisini sağlayan sertifikaların sahibi oldular.

Sertifika programının ardından gerçekleşen ve farklı sektörleri bir araya getiren organizasyonda ise, Prysmian Group Türkiye CEO'su Hans Hoegstedt, Özel Kablolar&MMS Satış Direktörü İlhan Öztürk ve Prysmian Group'tan MMS R&D Müdürü Andreas Wassmuth, MMS Güney Avrupa, Ortadoğu, Africa ve Asya-Pasifik Satış Direktörü Frank Chapelet ve MMS Pazarlama Müdürü Carsten Fehr sunumlarını gerçekleştirdiler. Draka UC Connect Yapısal Kablolama sistem çözümlerinin detaylarının paylaşıldığı lansmana 70'den fazla kişi katıldı. 

Sektör ile ilk buluşma

Voltimum işbirliği ile online olarak, www.voltimum.com.tr üzerinden gerçekleştirilen seminerde, Lee Stokes, Draka UC Connect Yapısal Kablolama sistemine dair detayları sektör yetkilileri ile paylaştı. Seminerin ana başlıkları; patentli özel kablo tasarımları, keystone ürünlerde farklılaşan özellikler, patch panel tasarımları, bükülmeye duyarsız fiber çözümleri ve 3. parti onayları oldu.

Prysmian Group Türkiye, 24 Mart haftası içerisinde düzenlediği lansman, eğitim ve teknik seminerleri ile, Draka markası çatısı altında sektöre sunduğu Draka UC Connect Yapısal Kablolama Sistem ve Çözümleri'ni, farklı sektörlerden ve alanlardan kişilere duyurdu. 

Draka UC Connect Yapısal Kablolama Sistem ve Çözümleri'nin, bugüne kadar tercih edildiği belli başlı projeler arasında Singapur'da ‘Singtel Data Service' ile birlikte gerçekleştirilen ‘Datacenter', Fransa'da ‘Odeon Tower Monaco' ve İngiltere'de ‘Tamworth Akademi, Birmingham' projeleri yer alıyor.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Prysmian'dan Louvre Abu Dhabi Müzesi'ne yangına dayanıklı kablo!
  • 04.12.2017 09:54

Prysmian'dan Louvre Abu Dhabi Müzesi'ne yangına dayanıklı kablo!

Prysmian Group, Louvre Abu Dhabi Müzesi’nin 500 km uzunluğundaki yangına dayanık ...

Avrasya Tüneli'nin kablolaları için Prysmian Group tercih edildi
  • 20.12.2016 15:28

Avrasya Tüneli'nin kablolaları için Prysmian Group tercih edildi

Prysmian Group Türkiye, Türkiye'nin en önemli projelerinden Avrasya Tüneli’ne so ...

Prysmian Group, dört büyüklerin stadyumlarına enerji verecek!
  • 24.11.2014 10:33

Prysmian Group, dört büyüklerin stadyumlarına enerji verecek!

Prysmian Group Türkiye, Türk futbolunun lokomotif takımlarının evlerine enerji s ...

Prysmian Group, kapalı mekanların güvenliğine dikkat çekiyor
  • 03.06.2014 13:41

Prysmian Group, kapalı mekanların güvenliğine dikkat çekiyor

Prysmian Group, ev, iş yeri, AVM gibi kapalı mekanlarda kalitesiz kablodan kayna ...

Prysmian Group, yapısal kablolamada yeni çözümler sunacak
  • 14.04.2014 11:36

Prysmian Group, yapısal kablolamada yeni çözümler sunacak

Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapında lideri Prysmian Gr ...

Osman Karagöz: Elektrik kontağından yangın kader değil ihmalkarlık!
  • 09.02.2013 11:16

Osman Karagöz: Elektrik kontağından yangın kader değil ihmalkarlık!

Oskar Elektrik, yangınlara dikkat çekmek amacıyla Prysmian Group işbirliği ile l ...