maritbet girişmaritbet
PROMOTÜRK Derneği, çalışmalarını üyeleriyle paylaştı

PROMOTÜRK Derneği, çalışmalarını üyeleriyle paylaştı

PROMOTÜRK, Türkiye Buluşmaları’nın en büyüğünü üyelerinin katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirdi.

Bölgede sektöründe faaliyet gösteren imalatçıları, üreticileri, satıcıları, pazarlamacıları ve baskıcıları düzenlediği etkinlikte buluşturan PROMOTÜRK Derneği, yurt içi ve yurt dışı çalışmalarını üyeleriyle paylaştı. 

Türk ekonomisine maksimum katkı sağlamayı hedefleyen PROMOTÜRK Derneği, tek çatı altına topladığı 265 üyesiyle sektörde en güçlü konumda bulunuyor. 

Yeni üye katılımlarıyla büyümesini her geçen gün artıran dernek, yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da sektörü yukarı taşıma anlamında çalışmalarını hızlandırıyor.

BAŞKAN GÜRZ; “GÜÇLÜ BAĞLANTILAR İLE TANITIM FAALİYETLERİYLE AĞIRLIK VERİYORUZ”

Promosyon adına en yeni ve en ilgi çekici ürünlerin Türkiye'de yer aldığını belirten PROMOTÜRK Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abdullah Gürz; “Promosyon ürünleri noktasında dünyanın en'lerini ve ilk'lerini düzenlenen fuarlarla üye firmalarımız, tüketicilerin beğenisine sunuyor. Tüketicilerin ihtiyaçlarına cevap vermek için üye firmalarımızı Türkiye buluşmaları kapsamında ziyaret ediyoruz. Ankara, Bursa, İzmir'den sonra en büyük buluşmamızı İstanbul'da gerçekleştiriyoruz. Dernek olarak üyelerimizle güçlü bir bağ kurduk. Tüketicilere daha iyiyi ve daha güzeli sunma adına üyelerimizin istek ve taleplerini yerine getirerek çözümler üretiyoruz. Aktif olarak yürüttüğümüz dernek faaliyetlerimiz üyelerimizce de büyük takdir görüyor. Gittiğimiz her yerde kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra STK ve özel sektör temsilcileri ile iş birlikteliğimizi pekiştiriyoruz. Yurt içinde yürüttüğümüz faaliyetlerimizin yanı sıra yurt dışı faaliyetlerine de ağırlık veriyoruz. Sektördeki fuar organizasyonlarını ülkemize çekme anlamında yoğun çabamız var.  Dünya'da Çin'den sonra Polonya ve Almanya bu anlamda ilerideler. Bizde dernek olarak yurt dışındaki paydaşlarımıza Türkiye'nin lokasyon, kalite ve hız anlamında avantajlarını anlatıyoruz. Amacımız ülke ekonomimize en iyi katkısı sağlamak” dedi.

Başkan Gürz, yapılan araştırmalara göre promosyon ürünleri sektörünün ekonomik hacminin 20 milyar lira civarında olduğunu belirterek, "Promosyon ürünleri sektörünün ekonomik hacmini 100 milyar liraya, ihracatını da 9-10 kat artırarak 20 milyar liraya çıkarmayı amaçlıyoruz." dedi.

Promosyon denilince akla sadece kalem ve defter gibi ürünlerin geldiğini kaydeden PROMOTÜRK Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abdullah Gürz, “Promosyon tanıtım ürünü yapmak manasına geliyor. Üzerinde firmanın adı yazılı şekilde firmalara dağıtmaktır promosyon. Bizimki asıl tanıtım ürünü pazarlamak. Bizde her şey baskılı. Her şeye firmanın logosunu veya ismini basıp şirketi markalaştırıyoruz." diye konuştu.

Promosyon ürünleri sektöründe 40 bin şirketin faaliyet gösterdiğini ifade eden Gürz, bu firmalarda 700 bin kişinin çalıştığını, ancak kesin bir rakamın ifade edilmesinin zor olduğunu anlattı.

SEKTÖR HACMİ 20 MİLYAR LİRA

Başkan Gürz, araştırmalarına ve hesaplamalarına göre sektörün ekonomik hacminin 20 milyar lira civarında olduğunu kaydederek, "Promosyon denilince akla genelde defter, kalem, şapka gibi ürünler gelmektedir. Ancak isim baskılı çikolatalar da sektörümüzün kapsamına girmektedir. Biz üzerine baskı yapılabilen her şeyi satabiliyoruz. Bu yıl naylon poşetler yasaklandığı için bez torba üretimlerimizde en az 50 kat artış oldu. Çanta promosyon ürünleri üreten firmalarımız full çalıştı. Onlar dışında tekstilciler bile çanta üretti. Biz her şeye de baskı yapabiliyoruz. Hiçbir sektörde bu kadar çok lazer, baskı makinesi yoktur. Sektörümüzün ekonomik hacminin 20 milyar liraya ulaştığı, ihracatın da 2-5 milyar lira aralığında olduğunu tahmin ediyoruz" dedi.

DEFTER-KALEMDEN BLUETOOTHLU KULAKLIĞA 

Başkan Gürz, firmalara ve hedef kitlelerine göre promosyon ürünü seçildiğini belirterek, "Hangi yaş grubu, hangi bölge, eğitim durumu ne? Ona göre ürün seçiyoruz. Teknoloji grubu ise taşınabilir güç kaynağı (power bank) veya farklı bir kalem öneriyoruz. Üst düzey birilerine hediye edilecekse başka ürünler giriyor devreye. Sektöre göre değişiyor" şeklinde konuştu.

Promosyon denilince önceden genellikle defter, kalem, şapka gibi şeklinde ürünlerin akla geldiğini dile getiren Gürz, son dönemde ise taşınabilir güç kaynağı (power bank) ve bluetoothlu kulaklıkların ve hoparlörlerin çok tercih edildiğini söyledi.

Gürz, her ne kadar teknolojik ürünlerin yıldızı parlasa da defter ve kalemlerin önemini yitirmediğini kaydederek, tesktil ürünlerine ilginin devam ettiğini, duvar saatleri ve anahtarlıklarında güncelliğini sürdürdüğünü ifade etti.

PROMOSYON SEKTÖRÜ 9-12 EKİM'DE 32. KEZ BULUŞACAK

Başkan Gürz, promosyon ürünleri sektörünün ekonomik hacmini 100 milyar liraya ulaştırmayı hedeflediklerini belirterek, Türkiye'nin üretim kabiliyeti ve kalitesinin buna imkan sunduğunu söyledi.

İhracatta hedeflerinin mevcut rakamı 9-10 kat artırarak 20 milyar liraya çıkmak olduğunu dile getiren Gürz, "Türkiye lokasyon ve üretim maliyeti açısından çok avantajlı. Ayrıca kalite konusunda rakiplerimizden çok daha iyiyiz. O yüzden Bu alanda Çin, Almanya ve Polonya'yı geride bırakabilecek kapasiteye sahibiz. 2-5 milyar liralık ihracatımızı 20 milyar liraya çıkarmamız zor değil" diye konuştu.

Başkan Gürz, ülke ekonomine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirterek, bu anlamda dernek olarak üyelerin katılımıyla 9-12 Ekim'de CNR Expo'da Kurumsal Hediye ve Promosyon Ürünleri (PROMexpo) Fuarı düzenleyeceklerini bildirdi.

Fuarın bu yıl 32'ncisinin düzenleneceğini dile getiren Gürz, fuarda binlerce kurumsal hediye ve promosyon ürünlerinin yer alacağını sözlerine ekledi.

PROMOTÜRK Derneği'nin özel konuğu olan Ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin' de katılımcılara “Promosyon ürünlerinin sektördeki yeri ve ihracatın önemi” başlıklı konferans verdi. 

Yenişafak

  • Etiketler:

Yorum Yaz