maritbet girişmaritbet
Prefabrik Yapı, Sürdürülebilir Markalar Konferansı’na damga vurdu

Prefabrik Yapı, Sürdürülebilir Markalar Konferansı’na damga vurdu

Sürdürülebilir Markalar Konferansı, sürdürülebilirlik profesyonellerini bir araya getirdi

Sürdürülebilir Markalar Konferansı, sürdürülebilirlik profesyonellerini bir araya getirdi, hafif çelik yapı sektörünün lider firması Prefabrik Yapı A.Ş.  konferansta sürdürülebilir ürün tasarımları hakkında bilgi verdi. 

Sürdürülebilir Markalar Konferansı 28-29 Mayıs tarihlerinde Swissotel The Bosphorus'ta yapıldı. Sürdürülebilirlik konusunda uzmanları buluşturan konferansta, hazır yapı sektörünün öncüsü Hekim Holding şirketlerinden Prefabrik Yapı A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tolunay, “B2B'de Sürdürülebilir Ürün Tasarımı: Yapı Sektöründen Bir Örnek” başlıklı konuşması ve sürdürülebilir marka hedeflerini aktardı.

0 karbon salınımlı konteyner: Mars

Konferanstaki konuşmasında Prefabrik Yapı A.Ş.'nin 2004 yılından beri sürdürülebilirliğe yatırım yaptığını belirten Tolunay, “Hafif çelik yapı sistemleri ile uygulanan prefabrik yaşam alanlarında; inovatif, zaman, malzeme, enerji ve iş gücü tasarrufu öncelikli, çevreye zarar vermeyen ekolojik yapılar geliştiriyoruz. Prefabrik Yapı A.Ş. olarak hammaddesi %100 geri dönüşümlü çelik, %90 çevre dönüşümlü diğer ürün elementleri, 0 karbon salınımlı ve kendi enerjisini üretebilen ekolojik - yeşil yapılar ile sektörümüzde fark oluşturuyoruz. Bu yıl Türkiye İMSAD Sürdürülebilirlik Raporu İnovasyon bölümünde yer alan en iyi uygulamalardan biri Prefabrik Yapı A.Ş.'ye ait MARS Konteyner projesi seçildi. Mars Konteyner'de, doğalgaza ihtiyaç duymaksızın, yapının içerisindeki tüm enerji ihtiyacı çatıya yerleştirilmiş fotovoltaik paneller aracılığı ile karşılanıyor.  Soğuk, sıcak ve ılıman cephe tipleri ile bulunduğu her türlü iklim ve doğa koşullarına yüksek dayanım sergiliyor. Aynı zamanda taşınabilme özelliği ile 6 kıtada, 80'e yakın ülkede, Sibirya'dan Cezayir'e, İzlanda'dan Suudi Arabistan'a kadar birçok ülkeye kolay transfer ve kurulum imkânı sağlıyor” diye bilgi verdi.

Marka şehirler için sürdürülebilir yapılar: Çok katlı yeşil binalar

Konferansta marka şehirler oluşturmanın önemini de vurgulayan Tolunay, “Marka şehirler sürdürülebilir şehirler olmalı. Sürdürülebilir şehirler de sürdürülebilir yapılardan oluşmalı. Prefabrik Yapı A.Ş. olarak sürdürülebilir ürün tasarımlarımıza, yeşil bina olarak adlandırdığımız çok katlı yapılar ile devam ediyoruz. Sektöre bir ilk kazandırdık ve 8 katlı çelik yapıları ilk kez Prefabrik Yapı A.Ş. olarak ürettik. Deprem kuşağındaki ülkemizde bu teknolojiyle depreme en dayanıklı sistemde yüksek katlı prefabrik yapılar tasarlayabiliyoruz. Çok katlı hafif çelik yapılarımız konut, okul, yurt, askeri binalar, sağlık yapıları ve birçok kamu binası için ideal bir seçenek haline gelecek” dedi.

Sürdürülebilir kalkınma yaklaşımı

Sürdürülebilir Markalar Konferansı'nda Prefabrik Yapı A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tolunay'ın “B2B'de Sürdürülebilir Ürün Tasarımı: Yapı Sektöründen Bir Örnek” başlıklı konuşması 29 Mayıs 12.00 – 12.20 saatleri arasında gerçekleştirildi. Prefabrik Yapı A.Ş. olarak sürdürülebilirliği tek bir açıdan ele almadıklarını da söyleyen Tolunay, “Sürdürülebilirlik kavramında çevrenin yanı sıra konunun sosyal ve ekonomik boyutu da bizim için büyük önem taşıyor. Bu bağlamda Sürdürülebilir Çevre ve Kalkınma hedefleri belirliyoruz. İlerleme metotlarımız arasında yer alan sürdürülebilir kalkınma yaklaşımları ve gelişimi ile bakış açımızı belirliyor, yatırımlar yapıyor, Ar-Ge ve Ür-Ge yatırımlarıyla inovasyona önem veriyor ve girişimlerde bulunuyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ferhat Çakmak, prefabrik konut ihracatının şövalyesi ilan edildi
  • 14.12.2018 14:08

Ferhat Çakmak, prefabrik konut ihracatının şövalyesi ilan edildi

20 yıldır prefabrik sektöründe üretim gerçekleştiren iş adamı Ferhat Çakmak, Mal ...

Karmod, Avrupa ülkelerine olan ihracatını artırıyor
  • 16.08.2018 09:43

Karmod, Avrupa ülkelerine olan ihracatını artırıyor

Hazır yapı sektörü markalarından Karmod, Avrupa ülkelerine olan ihracatını artır ...

'Türkiye prefabrik sektöründe dünyada önemli bir oyuncu'
  • 09.08.2018 09:42

'Türkiye prefabrik sektöründe dünyada önemli bir oyuncu'

Prefabrik Yapı Genel Müdürü Tolunay, "Türkiye, prefabrik sektöründe dünyada önem ...

'Çelik aksamlı prefabrik konutlar daha güvenli'
  • 03.08.2018 14:50

'Çelik aksamlı prefabrik konutlar daha güvenli'

Karmod Genel Müdürü Hakan Durmaz, prefabrik konutlarla ilgili bilgiler verdi. ...

Vekon, Ruanda'da sosyal tesis binaları inşa etti
  • 16.07.2018 12:38

Vekon, Ruanda'da sosyal tesis binaları inşa etti

Vefa’nın ön üretimli yapı markası Vekon, Ruanda’da termik santral yöneticileri i ...