maritbet girişmaritbet
Portakal Hafız Konağı çevresinde cephe iyileştirmesi yapılıyor

Portakal Hafız Konağı çevresinde cephe iyileştirmesi yapılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Portakal Hafız Konağı’nın çevresinde bulunan binalarda, cephe iyileştirmeleri yapılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek eski görünümüne kavuşturulan Portakal Hafız Konağı'nın çevresindeki binalarda cephe iyileştirmeleri yapılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Portakal Hafız Konağı'nın çevresinde bulunan binalarda, cephe iyileştirmeleri yapılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek eski görünümüne kavuşturulan Portakal Hafız Konağı'nın çevresindeki binalarda cephe iyileştirmeleri yapılacak. İzmit'in tarihi mahallelerinden birisi olan Çukurbağ Mahallesi'nde bulunan ve kentin önemli tarihi mirasları arasında yer alan Portakal Hafız Konağı'nın çevresinde, tarihi yapının restorasyonu ile uyumlu cepheler oluşturmak, kent estetiğine, siluetine katkı sağlamak amacıyla cephe iyileştirme projeleri hazırlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Estetik Kurulu'nca onaylanan projenin uygulaması, kent estetiğine katkı sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak.

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü'nce yürütülen ‘Güzel Evim Güzel Kentim Projesi' kapsamında kent genelindeki tüm ilçelerde cephe iyileştirme projeleri yürütülüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesince restorasyonu yeni tamamlanan Portakal Hafız Konağı'nın çevresinde, tarihi yapının restorasyonuyla uyumlu cepheler oluşturmak amacıyla cephe iyileştirme çalışması gerçekleştirilecek. Cephe iyileştirme çalışmaları Portakal Hafız Konağı'na cepheli Bahariye Caddesi, Hafız Rüştü Sokak ve Caymaz Sokak'taki binalarda yapılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan cephe iyileştirmelerinde Portakal Hafız Konağı'nın mimarisine uyumlu bir çevre oluşturulması hedefleniyor.

Portakal Hafız Bey, Meclisi Mebusan'da milletvekili olarak görev yaptı. Konak, 1935 ve 1967'de onarım görüp, 1970 yılında bir yangın geçirdi ve üst katı yıkılarak 2 katlı olarak yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2011 yılında kamulaştırılan konak, projeleri aslına uygun olarak yeniden hazırlandı ve orijinaline bağlı kalınarak 3 katlı olarak inşa edildi.

Mustafa Kemal Atatürk ile İzmit'te görüşme yapmak için şehre gelen Ünlü Fransız Gazeteci Claude Farrare ve İstiklal Savaşı'nın önemli komutanlarından birisi olan ve Portakal Hafız Rüşdü Bey'inde yakın arkadaşı olan Kazım Karabekir gibi birçok tanınmış isim bu konakta misafir olarak kaldı.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Portakal Hafız Konağı çevresinde cephe iyileştirmesi yapılıyor
  • 08.02.2018 09:23

Portakal Hafız Konağı çevresinde cephe iyileştirmesi yapılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Portakal Hafız Konağı’nı ...

Tarihi konak hayata dönecek!
  • 22.03.2015 08:59

Tarihi konak hayata dönecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hazırladığı proje ile Portakal Hafız Konağı’nı res ...