maritbet girişmaritbet
Polisan Boya “Ar-Ge Merkezi” unvanı ve belgesi aldı

Polisan Boya “Ar-Ge Merkezi” unvanı ve belgesi aldı

Türkiye boya sektörünün güçlü oyuncularından Polisan Boya, “Ar-Ge Merkezi” Unvanı ve Belgesi almaya hak kazandı

Polisan Holding CEO'su Erol Mizrahi, özünde bir kimya şirketi olmanın verdiği güçle kuruluşundan bugüne daima farklı ve katma değer sağlayan ürünler geliştiren Polisan Boya Ar-Ge'nin, sektörün ilk 7 özellikli iç cephe boyasını, 9 özellikli dış cephe boyasını, yağsız yağlı boya diye tanımlanan ilk su bazlı parlak boyasını, dünyanın ilk su bazlı metal boyasını, su bazlı yol çizgi boyasını, su bazlı Mix sistemini ve daha nicelerini geliştirdiğini belirterek, “Bu belge, Polisan Boya'nın, Türkiye'nin Ar-Ge açısından önde gelen firmalarından birisi olduğunu tescillemiştir” dedi.

50. yılını kutlayan Polisan Holding'in iştiraki Polisan Boya, 5746 sayılı “Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun” çerçevesinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na, Ar-Ge Merkezi başvurusunda bulundu. Bakanlığın ilgili birimleri tarafından yapılan denetimler sonucunda Polisan Boya, gerekli nitelik, yetenek ve kriterler ile 50'nin üzerinde çalışan istihdam eden bir Ar-Ge birimine sahip olması nedeniyle belgeyi almaya uygun görüldü. Böylece, Polisan Boya, Ar-Ge Merkezlerine tanınan teşvik ve muafiyetlerden yararlanmaya hak kazandı. 
Polisan Holding CEO'su Erol Mizrahi,  konuya ilişkin yaptığı açıklamada, hem bireylerin hem de tüm kurumların olumlu ve pozitif bir gelecek inşa etmek peşinde koştuğunu belirterek, geleceğin, bilgiyi üreten ve bilgiyi stratejik rekabet avantajına dönüştürebilenlerin elinde şekilleneceğini vurguladı. 

Erol Mizrahi:“Polisan Holding cirosunun yüzde 2-2,5'ini Ar-Ge yatırımlarına ayırmaktadır”

Polisan'ın, her zaman Ar-Ge faaliyetlerine önem veren bir kurum olduğunu belirten Erol Mizrahi, şunları söyledi: 

 “Polisan Holding, rekabette her zaman güçlü olmak adına zorlu dönemlerde dahi Ar-Ge ve inovasyona yaptığı yatırımları hız kesmeden sürdürmüştür. Polisan Holding bugün cirosunun yüzde 2-2,5'ini Ar-Ge yatırımları için ayırmaktadır. Polisan Boya olarak da, çok yoğun ve meşakkatli bir hazırlık döneminin ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca incelenip onaylanan 159. Ar-Ge Merkezi belgesine sahip kurum olduk. Özünde bir kimya şirketi olmanın verdiği güçle kuruluşundan bugüne daima farklı ve katma değer sağlayan ürünler geliştiren Ar-Ge'miz sektörün ilk 7 özellikli iç cephe boyasını, 9 özellikli dış cephe boyasını, yağsız yağlı boya diye tanımladığımız ilk su bazlı parlak boyasını, dünyanın ilk su bazlı metal boyasını, su bazlı yol çizgi boyasını, su bazlı Mix sistemini ve daha nicelerini geliştirmiş, zirveye giden yolda önemli taşların döşenmesini sağlamıştır. Ar-GE Merkezi Unvanı ve Belgemiz, bakanlıkça belirlenmiş gerekli nitelik, yetenek ve kriterler ile 50'nin üzerinde çalışan istihdam eden araştırma geliştirme birimine sahip olduğumuz için tevdi edilmiştir. Bu belge, Polisan Boya'nın, Türkiye'nin Ar-Ge açısından önde gelen firmalarından birisi olduğunu tescillemiştir.”

Erol Mizrahi, bilgi ve becerilerini ortaya koyarak bu belgenin alınmasında emeği geçen Polisan Boya Ar-Ge Birimi çalışanlarını kutlayarak, başarılarının devamını diledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

 Bridgestone, Fransa'daki fabrikasını kapatacak
  • 17.09.2020 14:35

Bridgestone, Fransa'daki fabrikasını kapatacak

Bridgestone, düşük talep ve yüksek rekabet nedeniyle Fransa'daki lastik fabrika ...

A+ belgeli efekt boyalarla estetik hijyenle buluşuyor
  • 17.09.2020 14:02

A+ belgeli efekt boyalarla estetik hijyenle buluşuyor

San Deco zararlı uçucu bileşenler ve toksik maddeler içermeyen ürün gruplarıyla ...

Polisan Boya'ya EPD Panel'nde büyük ödül!
  • 04.11.2016 10:40

Polisan Boya'ya EPD Panel'nde büyük ödül!

SBE 2016 Konferansı bünysinde düzenlenen EPD Paneli'nde Polisan Boya ödül aldı. ...

Polisan Boya'nın yüzde 50'sini Japon Kansai aldı!
  • 31.10.2016 11:12

Polisan Boya'nın yüzde 50'sini Japon Kansai aldı!

Polisan Holding'in iştiraki Polisan Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin yüzde 50'si ...

Polisan Boya Avrupa’dan ‘çevre etiketi’ aldı
  • 28.11.2015 12:51

Polisan Boya Avrupa’dan ‘çevre etiketi’ aldı

Polisan Boya, üretmiş olduğu 4 adet iç ve dış cephe ürünleri ile Çevresel Ürün B ...

‘Barış Sokağı’, Polisan ile yeniden hayat buldu
  • 29.09.2014 10:41

‘Barış Sokağı’, Polisan ile yeniden hayat buldu

Polisan, Hakkâri Barış Sokağı’nın boya sponsoru oldu ...