maritbet girişmaritbet
Pire Limanı, Çinlilere satılıyor

Pire Limanı, Çinlilere satılıyor

Yunanistan Varlık Kalkınma Fonu(TAIPED) ülkenin en büyük limanı Pire Liman İşletmesi'nin % 67'sinin Çin'in Cosco Group Limited'e satılacağını açıkladı

Fonun internet sayfası üzerinden yaptığı açıklamada, "Cosco Group Limited'in, Pire Liman İşletmesi'nin (OLP) yüzde 67 hissesini almak için ihale prosesine uygun şekilde gerekli belgeleri zamanında teslim ettiği göz önüne alınarak tercih edilen yatırımcı olmasına oy birliği ile karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, Sayıştay onayının ardından anlaşmanın imzalanacağı kaydedildi. Yunan basınında yer alan haberlere göre, ihaledeki tek teklifi veren Cosco yaklaşık 700 milyon Euro ödeyecek. Bu rakamın 350 milyon Eurouk kısmı ise limanın geliştirilmesi için yapılacak yatırımlara ayrılacak.

Pire Limanı, tren hatlarıyla Balkanlara açılan kapı olarak görülüyor. Yunanistan ayrıca ülkenin ikinci büyük limanı olan Selanik'i de bu yıl özelleştirmeyi planlıyor. 

İŞÇİLER GÖSTERİ DÜZENLEDİ

Özelleştirmenin ardından işlerini kaybetme korkusu yaşayan liman işçileri ise dün greve başladı. İşçiler bugün ise başkent Atina'daki Klafthmonos meydanında gösteri düzenledi.  Buradan yürüyüşe geçen bine yakın gösterici TAIPED ofisine ilerleyerek Maliye Bakanlığı binasına ulaştı.  Olaysız geçen gösteride, işçiler "Çinlilere köle olmayacağız" ve "Limanlarımız satılık değildir" yazılı pankartlar açtı.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Pire Limanı, Çinlilere satılıyor
  • 17.02.2016 17:08

Pire Limanı, Çinlilere satılıyor

Yunanistan Varlık Kalkınma Fonu(TAIPED) ülkenin en büyük limanı Pire Liman İşlet ...