maritbet girişmaritbet
PIN Mimarlık Ofisi, işbirliği modelini hayata geçiriyor!

PIN Mimarlık Ofisi, işbirliği modelini hayata geçiriyor!

PIN Mimarlık Ofisi, eğitim, sanat ve teknolojik araçlarla destekledikleri ortak çalışma temelli bir tasarım yaklaşımını benimsiyor.

Yüksek katlı konut/ofis yapıları ve karma kullanımlı projelerde uzmanlaşan Salih Küçüktuna ve Fikret Sungay kurdukları PIN Mimarlık Ofisi'nde bir yandan büyük ölçekli projeler üretirken diğer yandan da düşük bütçeli küçük ve orta ölçekli çelik yapılar, konteyner konut/ofisler ile Ekolojik Park, Afet Barınakları, sismik izolatorlü yapılar gibi sosyal sorumluluk projeleri üzerinde çalışıyorlar. 

Sektörün yakından tanıdığı iki mimar Salih Küçüktuna ve Fikret Sungay, bir yıl önce Project International Architecture (PIN) adıyla yeni bir oluşuma imza attı. Kurucularından daha çok iş felsefeleri ve fikrin hayat bulduğu projeleriyle konuşulmak isteyen PIN kadrosu, başarılarını benimsedikleri “işbirliği modeli”ne bağlıyorlar. Güvenç Topçuoğlu, Ebru Ulu, Deniz Manisalı Leba, Gökhan Karakuş, UraStudio Emir Uras, Atölye İstanbul ve Dome+Partners gibi alanında isim yapmış global ve yerel ölçekte projeler üreten mimar ve tasarımcılarla ortak projeler geliştiren PIN inovasyon odaklı projelerin farklı bakış açılarından beslenmesini şart koşuyor ve bu anlayış yaygınlaştığında Türk mimarların daha hızlı yol alacağına, daha fazla sayıda ses getiren projeye imza atılacağına inanıyor. 

PIN kısa zamanda çok farklı ölçeklerde projelere imza attı. Bazen bir yapı bazen endüstriyel bir ürün bazense toplumsal bir projeye form veren PIN “Make, Create, Innovate-Yap, Tasarla, Geliştir” tasarım yaklaşımıyla hareket ediyor.  Birçok kişiye ters bir işleyiş gibi gelen inovasyon odaklı bu yaklaşım, detaya hakim olmayı ve işverenle aynı masada oturup, ortak hedefe birlikte ulaşmayı sağlıyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

PIN Mimarlık Ofisi, işbirliği modelini hayata geçiriyor!
  • 21.03.2015 15:49

PIN Mimarlık Ofisi, işbirliği modelini hayata geçiriyor!

PIN Mimarlık Ofisi, eğitim, sanat ve teknolojik araçlarla destekledikleri ortak ...