maritbet girişmaritbet
Patronlar Ayvalık’ta komşu oldu

Patronlar Ayvalık’ta komşu oldu

Ayvalık, iş dünyasına yön veren patronların da gözdesi oldu. Ünlü komşular arasında Güler Sabancı ve Cem Boyner de var.

Büyüleyici doğası ve tertemiz deniziyle meşhur olan Ayvalık, Türk ekonomisine yön veren birçok iş adamı ve iş kadının da uğrak yeri oldu.

Bölgenin güzelliğini ilk keşfedenler arasında yer alan iş adamı Halis Komili, yıllar önce Cunda'daki ünlü Koruyan Meryem Manastırı'nı aldı.

1835 yılında yapılan manastır restorasyon çalışmalarının ardından Komili Ailesi'nin vazgeçilmezleri arasına girdi. Asırlık zeytin ağaçlarının arasında yer alan manastırın hemen önünde ise Cem Boyner'in 200 yıllık yazlık evi bulunuyor.

Komili'nin vasıtasıyla Cunda'yı keşfeden Boyner'in 50 dönüm arazi içine konumlanan 3 katlı evi, denize sıfır konumda yer alıyor. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın Hakkıbey Yarımadası'nda 500 dönümlük bir arazi içine konuşlanan çiftliği ise Boyner ve Komili Aileleri'nin evlerinin hemen karşı sahilinde yer alıyor.

Sabancı'nın 2008 yılında aldığı arazinin içinde 2 farklı taş ev bulunuyor.

Yerel malzemeler kullanılarak yapılan evler doğayla iç içe olmayı seven Güler Sabancı ve misafirlerini ağırlıyor.

Sit alanında inşa edilen evlerin yapım aşamasında çevresel değerlerle uyumlu olmasına özen gösterildiği belirtiliyor.

Ayvalık'ta ayrıca Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ve Coca-Cola'nın CEO'su Muhtar Kent'in de evi bulunuyor. 

Merve N. Güreş/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz