maritbet girişmaritbet
Paris’in yeni simgesi Hekla Tower’a thyssenkrupp imzası!

Paris’in yeni simgesi Hekla Tower’a thyssenkrupp imzası!

Paris’in iş merkezi La Defense’de yükselecek ikonik gökdelen, thyssenkrupp Elevator’ın sıra dışı çözümleri ile donatılacak

Fransa'nın başkenti Paris'in “La Defense” bölgesindeki yeni bir gökdelen, thyssenkrupp tarafından geliştirilen, aynı kuyuda hareket eden iki kabinden oluşan TWIN asansör sistemine ev sahipliği yapacak. Binada, thyssenkrupp Elevator imzasını taşıyan, taşıma kapasitesini ve enerji verimliliğini artıran 12 TWIN asansör sistemi yer alacak. TWIN, daha az asansör kuyusu ile daha fazla insan taşımayı sağlayarak binadaki kullanılabilir alanı genişletiyor. Yeni gökdelende ayrıca 12 geleneksel asansörün yanı sıra yürüyen merdivenler de bulunuyor.

220 metre yüksekliğindeki Hekla Tower, gökyüzüne doğru yükselirken, şehrin siluetini mimari bir dokunuşla aydınlatacak. Ünlü mimar Jean Nouvel tarafından tasarlanan bina, New York City'deki High Line'dan esinlenerek modellenmiş yeşil yürüyüş yolu dahil, bölgenin yeniden tasarlanmasında ikonik bir simge olacak. İnşaatın 2022 yılına kadar tamamlanması planlanıyor.

thyssenkrupp Elevator CEO'su Peter Walker, “TWIN çözümünün ileriye dönük konsepti, projenin geliştirilmesinde belirleyici bir rol oynadı. Çözüm, binanın yüksek standartlarını ve zorlu taşıma kapasitesini, daha fazla asansör kuyusu ile ilave yer kaplamaksızın mükemmel biçimde karşılıyor. TWIN teknolojisi daha yüksek performans, güvenlik ve konforun yanında daha iyi enerji verimliliği sunuyor. Kapsamlı bir şekilde sertifikalandırılan Hekla Tower için sürdürülebilirlik öncelikli bir konu” dedi. Proje görüşmelerinin başından itibaren, her iki taraftaki katılımcılar da mimarların ve proje yöneticilerinin beklenti ve taleplerini karşılamaya büyük önem verdi.

6 bin metrekarenin üzerinde ofis alanı bulunan Hekla Tower, yaklaşık 5 bin 800 kişiye, 230 metrekareden fazla teras alanına, restoranlara, bir iş merkezine, 250 koltuk kapasiteli bir salona ve çok daha fazlasına ev sahipliği yapacak. Bina HQE, LEED ve BREEAM çevre sertifikaları ile Effinergie+ ve WELL standartlarının katı gereksinimlerini yerine getiriyor.

thyssenkrupp Elevator, halihazırda Avrupa'nın kalbinde kentsel mobilite çözümleri sunmaya devam ediyor. TWIN asansörleri, D2 (Paris-La Defense), Odeon Tower (Monte Carlo, Monako) ve Incity Tower (Lyon, Fransa) binalarında hizmet veriyor. Dördüncü kurulum da yine La Defense bölgesinde bulunan Trinity Tower'a yapılacak. Şirket, Hekla Tower'la bölgedeki beşinci TWIN kurulumunu gerçekleştirerek yolcuları yükseklere taşımayı sürdürecek.

TWIN, gelişmiş konsepti ile Hekla Tower'ın mimarlarıı da etkilemeyi başardı. 2022 itibariyle, asansörler binadaki insanları saniyede 7 metre hızla taşıyacaklar. İnşaat aşamasında, bir thyssenkrupp şaft tırmanıcısı, bina ile birlikte yükselerek çalışmalar sırasında işçilerin hızlı bir şekilde taşınmasını sağlayacak.

TWIN sistemleri, 2022 yılına kadar küresel çapta diğer büyük projeler için de çözüm sağlayacak. Çin ticaret bölgesinin finans merkezi Chengdu'nun

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Şehir hastanesine Thyssenkrupp Asansör imzası
  • 21.01.2021 07:30

Şehir hastanesine Thyssenkrupp Asansör imzası

Thyssenkrupp Asansör, Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi’nin asansör ve y ...

thyssenkrupp Asansör'den Türkiye’ye yeni yatırım
  • 10.12.2020 11:27

thyssenkrupp Asansör'den Türkiye’ye yeni yatırım

thyssenkrupp Industrial Solutions, küresel hizmet ağını genişletmek için yatırım ...

thyssenkrupp Asansör’ün yeni CEO’su Artuğ Özeren oldu!
  • 08.12.2020 13:08

thyssenkrupp Asansör’ün yeni CEO’su Artuğ Özeren oldu!

Advent ve Cinven’in firmanın satışını tamamlamasının ardından Artuğ Özeren thyss ...

Paris’in yeni simgesi Hekla Tower’a thyssenkrupp imzası!
  • 17.01.2019 15:32

Paris’in yeni simgesi Hekla Tower’a thyssenkrupp imzası!

Paris’in iş merkezi La Defense’de yükselecek ikonik gökdelen, thyssenkrupp Eleva ...

Deniz Apartmanı da Synergy Asansör'ü tercih etti
  • 22.06.2017 15:16

Deniz Apartmanı da Synergy Asansör'ü tercih etti

Gayrettepe’de Baraka tarafından yapılmakta olan BARAKA Proje Geliştirme thyssenk ...

thyssenkrupp Asansör, hedeflerini açıkladı
  • 25.11.2016 12:53

thyssenkrupp Asansör, hedeflerini açıkladı

Yük asansörleri, yürüyen merdivenler ve yürüyen bantların yer aldığı thyssenkrup ...