maritbet girişmaritbet
PAGDER&Aslan OSB, 600 milyon liralık yatırımla Kırklareli’nde kuruluyor!

PAGDER&Aslan OSB, 600 milyon liralık yatırımla Kırklareli’nde kuruluyor!

Plastik Sanayicileri Derneği’nin (PAGDER), şehir içine sıkışmış, dağınık bir şekilde çalışmalarını sürdüren plastik üreticilerini modern bir üretim alanında toplayacak olan Kırklareli Vize’de, Plastik Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yaklaşık 600 milyon TL toplam yatırım bedeliyle hayata geçecek PAGDER & ASLAN OSB, plastik sektörünün sanayi yapılaşmasının en önemli, örnek adresi olacak

Plastik Sanayicileri Derneği'nin (PAGDER), şehir içine sıkışmış, dağınık bir şekilde çalışmalarını sürdüren plastik üreticilerini modern bir üretim alanında toplayacak olan Kırklareli Vize'de, Plastik Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yaklaşık 600 milyon TL toplam yatırım bedeliyle hayata geçecek PAGDER & ASLAN OSB, plastik sektörünün sanayi yapılaşmasının en önemli, örnek adresi olacak.

Kırklareli'nin Vize ilçesinde, Türkiye'nin ilk İhtisas Plastik Organize Sanayi Bölgesi olarak faaliyete geçecek ve sanayi yapılaşmasına büyük katkı sağlayacak olan PAOSB, Çorlu ve İstanbul Atatürk Havalimanı; Tekirdağ ve Ambarlı limanları; Alpullu, Durak istasyonları ile E5, TEM ve Kapıkule gibi bölgenin önemli havalimanı, karayolu, liman ve istasyonlarına, gümrük kapısına yakınlığı ile de lojistik olarak büyük kolaylıklar sunuyor.

PAOSB, Plastik İhtisas OSB olarak yapılandırıldığı için yeni Teşvik Yasası'ndan da (2 B ekinde yer alan 1 no'lu dipnota göre bölgesel destekler kapsamında değerlendirilecek.) yararlanacak. Referans değer olarak verilen yüzde 50 yatırım teşvik destek miktarı, yeni istihdam edilecek personel sayısı ve yatırım finansmanı olarak kullanılacak kredi miktarına göre değişiklik gösterecek.  Ayrıca, OSB'de yapılan inşaatlar, inşaatın bitim tarihini takip eden bütçe yılından itibaren 5 yıl emlak vergisinden ve merkezi atıksu arıtma tesisi işleten bölgelerdeki işletmeler atıksu bedelinden muaf olacak. Organize Sanayi Bölgelerindeki yapı ve tesisler, bina inşaat harcı ve yapı kullanma izni harcından da müstesna olacak.

Türkiye'nin ilk özel OSB'si olan PAGDER & ASLAN OSB yatırımı ile ilgili olarak PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci, plastik sanayi alanında faaliyet gösteren firmaları biraraya getirmeyi hedeflediklerini açıklayarak, ülkemizdeki sanayi sektörünün gelişimi için, sanayicilerin çalışmalarını dar ve dağınık alanlarda yapmanın getirdiği sıkıntılardan kurtarılmaları gerektiğine dikkat çekti. Semerci, “Ülke ekonomisine yüksek katkılar sağlayan, global arenada bizleri başarıyla temsil eden sanayicilerimiz, Türk Plastik Sanayi üreticilerimiz için özel ve çağa uygun, modern organize sanayi bölgeleri yaratılmalı… Bu bölgelerin oluşturulabilmesi için de, arsa ve arazilerin belli kriterler dahilinde uygun fiyatlarla, çok uzun vadeli hatta bedelsiz olarak sanayicilerin kullanımına sunulması gerektiğinin sürekli altını çiziyoruz. Ancak, ne yazık ki büyük şehirler ve yakın çevresindeki sanayi yerleşim alanları büyük servetler karşılığında el değiştiriyor. Bu konuda çözümleyici adımların atılmasını bekliyoruz.” dedi.

OSB'nin büyüme alanları da dahil edildiğinde 100 - 110 plastik fabrikasına ev sahipliği yapacağını, 10 bini aşkın kişiye istihdam imkanı sağlayacağını da belirten Semerci, yaklaşık 600 milyon TL toplam yatırım bedeli ile hayata geçecek olan PAGDER & ASLAN OSB'nin deprem haritasında en düşük risk kategorisi olarak gösterilen dördüncü bölgede yer aldığını söyledi.

2013 itibariyle yapımına başlanacak olan PAGDER & ASLAN OSB, toplam 60 hektar alan üzerine kurulacak. Genişleme sahaları ile 120 hektar büyüklüğe ulaşacak olan bu modern yapılaşmayla, plastik sektörü üreticileri hayallerini kurduğu çalışma ve üretme ortamına  kavuşacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

PAGDER&Aslan OSB, 600 milyon liralık yatırımla Kırklareli’nde kuruluyor!
  • 13.09.2012 11:53

PAGDER&Aslan OSB, 600 milyon liralık yatırımla Kırklareli’nde kuruluyor!

Plastik Sanayicileri Derneği’nin (PAGDER), şehir içine sıkışmış, dağınık bir şek ...