maritbet girişmaritbet
Özel Halk Otobüsleri Odası zammı az buldu!

Özel Halk Otobüsleri Odası zammı az buldu!

İsmail Yüksel, personel giderlerinin yüzde 25 arttığını, mevcut tarifenin yetersiz olduğunu açıkladı.

Özel Halk Otobüsü Sahipleri ve İşletmecileri Esnaf Odası İBB tarafından yüzde 7 olarak belirlenen toplu taşıma zammını az buldu. Oda Başkanı İsmail Yüksel yaptığı açıklamada, “Avrupa emsal kentlerindeki yolculuk ücretinin 1 euro olduğu dikkate alındığında, mevcut tarifenin bugün de yetersiz olduğu ortaya çıkmakta” diye konuştu.

İşte Yüksel'in açıklamasının tamamı:  İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen otobüs, tramvay, metro, tünel, vapur, tren yolcu taşıma ücretleri 31 Ocak 2016 tarihinden geçerli olmak üzere : Tam bilet 2.30, öğrenci 1.15,indirimli ise 1.65    TL'ye çıkarılmıştır. Yapılan düzenleme ile artış oranı yaklaşık % 7 olarak yansımaktadır.

İstanbul'da toplu ulaşıma zam

Oysa  son bir yıl içerisinde işletme ve işçilik giderlerinde yaklaşık % 25 oranında bir artış yaşandığı görülmektedir. Bu da göstermektedir ki yapılan düzenleme işletme maliyetlerinin altında kalmaktadır.

Kent içi yolcu taşıma tarifesine bundan önceki son zam Haziran 2004 tarihinde ve yine enflasyon rakamlarının altında bir oranda yapılmıştır.Özetle kent içi toplu taşıma tarifeleri 20 aydan beri değişmemiştir.

Personel gideri yüzde 25 arttı

Ayrıca Asgari ücretin yükseltilmesi nedeniyle personel giderlerimiz yakşaşık %25 oranında artmıştır. Bunun yanında, araçlarımızın zorunlu olarak % 100 alçak tabanlı ve yeni araçlarla değişimi de maliyetimizi %25 oranında artırmıştır.

Bütün bunlar ve Avrupa emsal kentlerindeki yolculuk ücretinin 1 euro olduğu dikkate alındığında, mevcut tarifenin bugün de yetersiz olduğu ortaya çıkmakta ve işletme giderlerini teminde özel halk otobüslerini mağdur ettiği sonucuna varılmaktadır. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özel Halk Otobüsleri Odası zammı az buldu!
  • 30.01.2016 16:27

Özel Halk Otobüsleri Odası zammı az buldu!

İsmail Yüksel, personel giderlerinin yüzde 25 arttığını, mevcut tarifenin yeters ...