maritbet girişmaritbet
Ovit Tüneli'ndeki çalışmalar durduruldu mu?

Ovit Tüneli'ndeki çalışmalar durduruldu mu?

Türkiye'nin en uzun tüneli olması planlanan Ovit Tüneli'deki çalışmaların, bazı eksiklikler nedeniyle durdurulduğunu bildirdi

Rize Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Rize'nin güneye açılmasında önemli bir geçit durumunda olan Ovit Tüneli'nin yapım çalışması safhasında iş güvenliği konusunda kamuoyunu doğru bilgilendirme ihtiyacı duyulduğu belirtildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı'ndan Ovit Tüneli'nin durdurulmasına dair heyet kararının, 23 Temmuz 2014 tarihinde İkizdere Kaymakamlığı'na ulaştığı ifade edilen açıklamada, söz konusu kararın 14 Temmuz 2014'te alındığı vurgulandı.

"Tüneldeki çalışmaların kapatılma gerekçeleri"

Açıklamada, tünel çalışmasının durdurulmasının 3 gerekçe halinde bu kararla bildirildiği belirtilerek, tespitlerin hem Rize-İkizdere hem de Erzurum-İspir tarafı tüneller için geçerli olduğu bildirildi.

"Tünel içinde ve dışında acil uyarı sistemi bulunmamaktadır. Tünellerin içerisinde yapılan ölçümlerde zehirli gaz seviyesinin makul seviyeyi aştığı tespit edilmiştir. Tünellerde havalandırma yeterli olmayıp emiş sistemi bulunmamaktadır" tespitlerinin yapıldığı kararın, anında firmaya tebliğ edildiğine vurgu yapıldı.

Açıklamada, firmanın da  belirtilen hususlarda yapılan ve yapılmakta olan çalışmaları rapor halinde 2 Eylül 2014'de İkizdere Kaymakamlığına ilettiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı, tünel inşaatının durdurulmadığını ve derhal durdurulması gerektiğini 2 Ekim 2014 tarihli yazısı ile İçişleri Bakanlığı'na gönderilmesi üzerine İçişleri Bakanlığı yazıyı 21 Ekim 2014 tarihinde Rize Valiliği'ne intikal ettirmiştir. Valiliğimiz de 24 Ekim 2014 tarihinde gereği yapılmak üzere yazıyı İkizdere Kaymakamlığına göndermiştir."

Durdurma kararının, İkizdere Kaymakamlığınca 30 Ekim 2014 tarihinde tekrar firmaya tebliğ edildiği vurgulanan açıklamada  firmanın da ertesi gün tünellerde herhangi bir çalışma yapılmadığını ve işin durdurulduğunu kaymakamlığa bildirdiği aktarıldı.

"Tünelde güvenlik çalışması yapılıyor"

Açıklamada, firmanın talebi üzerine Ankara'dan iş müfettişlerinin tünele gelerek incelemelerde bulunduğu ve eksikliklerin tam anlamıyla giderilmemesinden dolayı iş durdurulmasının devamına karar verildiği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Firma gerekli güvenlik eksikliklerinin tamamlanabilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan tünele girip tünelde çalışabilme izni istemiştir. Bakanlık da sadece güvenlik çalışması yapılabilmesi koşuluyla tünellere girilmesine izin vermiştir. Bu yöndeki izin, 10 Kasım 2014 tarihinde firmaya tebliğ edilmiştir. Firma güvenlik önlemlerine dair çalışmalarını izin dahilinde sürdürmektedir. Bu çalışmalar tamamlandığında iş müfettişleri yeni bir inceleme yapacaktır ve karar verecektir."
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ovit Tüneli, 25 personel ve 630 kamera ile denetleniyor
  • 30.09.2022 15:53

Ovit Tüneli, 25 personel ve 630 kamera ile denetleniyor

Rize-Erzurum kara yolunda 14 bin 300 metre uzunluğundaki Ovit Tüneli, 25 persone ...

Ovit Tüneli, yılda 15,5 milyon lira tasarruf sağlıyor
  • 15.08.2022 15:46

Ovit Tüneli, yılda 15,5 milyon lira tasarruf sağlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Rize ile Erzurum arasında kesintisiz ulaşım imka ...

Bakan Arslan: "Ovit ile ecdadın 150 yıllık rüyasını gerçekleştiriyoruz"
  • 18.06.2018 09:56

Bakan Arslan: "Ovit ile ecdadın 150 yıllık rüyasını gerçekleştiriyoruz"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Başbakan Yardımcısı Rec ...

Ovit Tüneli şimdiden sürücülere umut oldu
  • 23.11.2017 17:18

Ovit Tüneli şimdiden sürücülere umut oldu

Rize'de çığ tehlikesi nedeniyle kapatılan yolda ulaşımın sağlanması için dün tek ...

Ovit Tüneli'nde ışık göründü!
  • 11.11.2016 17:52

Ovit Tüneli'nde ışık göründü!

Başbakan Binali Yıldırım, Oniv Tüneli'nde Işık Göründü Töreni'nde önemli açıklam ...

İstanbul Havalimanı'nda engelliler için "Özel Yolcu Noktaları"
  • 23.02.2021 12:48

İstanbul Havalimanı'nda engelliler için "Özel Yolcu Noktaları"

İstanbul Havalimanı'nda fiziksel engelli yolcular için oluşturulan "Özel Yolcu H ...