maritbet girişmaritbet
Otoyol kazasındaki enkazdan bir kişi kurtarıldı!

Otoyol kazasındaki enkazdan bir kişi kurtarıldı!

Kuzey Marmara Otoyolu'ndaki viyadük çalışmaları sırasında üzerine beton blok düşen 4 işçiden biri sağ olarak kurtarıldı.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Beton imalatı çalışmalarını sürdüren muhtemelen 4 işçi çöken kalıp ile beraber zemine düştü. Kazanın nedenleri ile ilgili incelemelerde başlatıldı" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Gebze 1. Sulh Ceza Hakimliği, kazaya ilişkin yayın yasağı kararı aldı.
Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli-Gebze kesimindeki viyadük çalışmaları sırasında düşen beton blokun altında kalan işçilerin kurtarılması için çalışmalar sürüyor. 

Alınan bilgiye göre, Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli Gebze kesimindeki çalışmalar sırasında bir viyadüğün üzerine konulan beton blok düştü.

Bazı işçilerin enkaz altında kaldığının belirlenmesi üzerine olay yerine çok sayıda AFAD, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

İşçilerin kurtarılması için çalışmalar devam ediyor.

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kazayla ilgili 2 müfettiş görevlendirdiğini ve inceleme başlatıldığını açıkladı.

VALİ AKSOY: HERHANGİ BİR CENAZE SÖZ KONUSU DEĞİL

Vali Aksoy, yaptığı açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Olay yerinde olduğunu aktaran Aksoy, "Şu an çıkarılan herhangi bir cenaze söz konusu değil." dedi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada ise Kocaeli sınırları içinde devam eden Kuzey Marmara Otoyolu çalışmaları esnasında Gebze Tavşancıl kesiminde, Osmangazi Köprüsü'ne yakın bir noktada yapılan viyadüğe, ikinci kademe beton döküldüğü sırada beton bloğun ters dönerek üzerindeki işçilerle birlikte düşmesi sonucu iş kazasının meydana geldiği bildirildi.

Açıklamada, saat 10.55'te 112 Acil Çağrı Merkezi'ne durumun iletilmesi üzerine bölgeye derhal AFAD, UMKE arama ve kurtarma ekiplerinin sevk ediliği belirtilerek, "Ayrıca 5 ambulans ile itfaiye araçları ve ekipleri de sevk edilerek arama kurtarma çalışmalarına başlanmıştır. İlk gelen bilgilere göre 4 işçinin beton blok altında kaldığı değerlendirilmiştir. Ancak beton bloğun çok ağır olması nedeniyle kırılmak ve kaldırmak suretiyle kurtarma çalışmalarına tüm ekiplerin yoğun çalışma ve koordinasyonuyla devam edilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

YARALANAN İŞÇİ ENKAZ ALTINDAN ÇIKARILDI

Kazada düşen beton blokun altında kalan bir işçi yaralı olarak çıkarıldı. 

AFAD, UMKE, itfaiye ve sağlık ekiplerince çıkarılan yaralı işçi, sedyeye alınarak olay yerinde bekletilen ambulansla hastaneye sevk edildi.

YARALANAN İŞÇİ ENKAZ ALTINDAN ÇIKARILDI

Kazada düşen beton blokun altında kalan bir işçi yaralı olarak çıkarıldı. 

AFAD, UMKE, itfaiye ve sağlık ekiplerince çıkarılan yaralı işçi, sedyeye alınarak olay yerinde bekletilen ambulansla hastaneye sevk edildi.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Bir işçi yaralı olarak çıkarıldı, ambulansa alındı. Durumu, sağlık ekiplerimiz inceledikten sonra netleşecek. Şu ana kadar bir kişi yaralı olarak çıkarıldı." dedi.


KGM: KAZANIN NEDENLERİ İLE İLGİLİ İNCELEME BAŞLATILDI  

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) Gebze'deki Viyadük inşaatındaki beton bloğun düşmesine ilişkin, "Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kurtköy Liman bağlantısını sağlayan kesiminde yer alan V07 Viyadüğünün Güney tarafında son orta ayağındaki başlık kirişinde, devam eden beton imalatı sırasında henüz tespit edilemeyen nedenlerle taşıyıcı kalıp çöktü. Kazada, çalışmaları sürdüren muhtemelen 4 işçi çöken kalıp ile beraber zemine düşmüştür. Kazanın nedenleri ile ilgili inceleme başlatıldı" dedi.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde: "Yapım çalışmaları devam eden Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kurtköy Liman bağlantısını sağlayan kesiminde yer alan V07 Viyadüğünün Güney tarafında son orta ayağındaki başlık kirişinde, devam eden beton imalatı sırasında henüz tespit edilemeyen nedenlerle taşıyıcı kalıp çöktü. Kazada, çalışmaları sürdüren muhtemelen 4 işçi çöken kalıp ile beraber zemine düşmüştür. Öncelikle şantiye imkânları dâhilindeki vinç, iş makinası ve personelle duruma müdahale edilmiş olup, sonrasında kurtarma çalışmaları AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri ile koordineli yürütülmektedir. Olay saat 11:00 sıralarında meydana geldi. Kazanın nedenleri ile ilgili inceleme başlatıldı. Yüreğimizde hissettiğimiz acıyla, işçilerimizin bir an önce kurtarılması için, Teşkilat olarak çaba sarf ettiğimiz çalışmalar ve kazaya ilişkin gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacak." 

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Kocaeli Valiliği, Kuzey Marmara Otoyolu'nda viyadüğün çökmesi ile ilgili yayın yasağı getirildiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklama şöyle:

"İlimiz sınırları içinde devam etmekte olan Kuzey Marmara Otoyolu çalışmaları esnasında Gebze Tavşancıl kesiminde Osmangazi Köprüsüne yakın bir noktada yapılmakta olan viyadüğe 2. kademe beton dökülürken beton bloğun ters dönerek üzerindeki işçilerle birlikte aşağı düşmesi sonucu meydana gelen iş kazası ile ilgili Gebze 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan kararında; Kuzey Anadolu Otoyolu inşaatı Gebze İlçesi Tavşanlı Mahallesi kısmında yer alan Osmangazi Köprüsü bağlantı yolundaki viyadük inşaatı çalışmaları sırasında meydana gelen iş kazasında göçük altında bulunan yaralıların çıkarılmaları çalışmaları devam etmekte olduğundan, toplum sağlığının ve ahlakının zedelenmemesi, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesi ve çalışmaların sekteye uğramaması için, kamunun menfaati olduğundan olayla ilgili olarak yazılı ve internet üzerinden yapılacak yayınların Basın Kanununun 3/2 Maddesi gereğince yayın yasağı kararı verilmiştir."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

FSM Köprüsü'nde asfalt bakım çalışması yapılacak
  • 12.08.2022 11:45

FSM Köprüsü'nde asfalt bakım çalışması yapılacak

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün Edirne istika ...

Kurban Bayramı'nda hangi köprü ve otoyollar ücretsiz olacak?
  • 08.07.2022 10:05

Kurban Bayramı'nda hangi köprü ve otoyollar ücretsiz olacak?

Kurban Bayramı tatili dolayısıyla Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) sorumluluğun ...

'Marmara Otoyol Ringi' 1915 Çanakkale Köprüsü ile tamamlandı
  • 19.03.2022 12:07

'Marmara Otoyol Ringi' 1915 Çanakkale Köprüsü ile tamamlandı

Türkiye'nin sanayi üretimiyle ticaretinin büyük kısmının gerçekleştirildiği Marm ...

OGS kaldırılıyor! Geçiş ücretleri artık HGS'den tahsis edilecek!
  • 14.02.2022 16:00

OGS kaldırılıyor! Geçiş ücretleri artık HGS'den tahsis edilecek!

KGM'den yapılan açıklamada, otoyol ve köprü geçiş ücretlerinin, OGS ve HGS olmak ...

Bakanlıktan Kuzey Marmara Otoyol İşletmesine 'kar yağışı' cezası!
  • 31.01.2022 10:13

Bakanlıktan Kuzey Marmara Otoyol İşletmesine 'kar yağışı' cezası!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 24 Ocak'ta yoğun kar yağışı nedeniyle Kuzey Marm ...

Kuzey Marmara Otoyolu 1 ayda 10 milyar taşıdı!
  • 18.01.2022 10:05

Kuzey Marmara Otoyolu 1 ayda 10 milyar taşıdı!

Kuzey Marmara Otoyolu yeni yatırımlara rota oldu. İstanbul ile mesafesi 45 dakik ...