maritbet girişmaritbet
Otobüs beklerken kitap okumaya ne dersiniz? Burada mümkün!

Otobüs beklerken kitap okumaya ne dersiniz? Burada mümkün!

Zengin içerikli sosyal ve kültürel projelerin hizmete sunulduğu Bağcılar değişik bir uygulama ile daha tanıştı

İlçe sakinlerinin, İETT duraklarında otobüs bekleme sürelerini değerlendirmesi amacıyla Durak Kütüphanesi uygulaması başlatıldı. İçerisinde kitaplar bulunan 11 durakta otobüs veya servis bekleyenler vakitlerini kitap okuyarak değerlendiriyor.

Prestij caddelerin hizmete sunulduğu geniş ve kullanışlı kaldırımların yapıldığı Bağcılar ilçesinde ilgi gören bir uygulama daha hizmete sunuldu. İlçenin değişik noktalarına kurulan durak kütüphanesi, otobüs bekleyen yolcuların vakitlerini değerlendirmesine yardımcı oluyor.

Fatih Mahallesi Kapalı Sokak, Şehitler Parkı, Yıldıztepe Cezine, Kirazlı Metro, Kestane Bahçesi, Bağcılar Meydanı, Ertuğrul Gazi Parkı, Molla Gürani Parkı, Güneşli Meydanı, Kocayusuf Parkı'na kurulan durak kütüphanelerine Bağcılar Belediyesi ekipleri tarafından her hafta iki kez kitap konuluyor. Şu ana kadar durak kütüphanelerine toplam 20 bin kitap konuldu.

Okuma bilinci gelişiyor

Bağcılar'da öğrencilerin okul dışındaki vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmeleri amacıyla Bilgi Evleri'ni hizmete sunduklarını hatırlatan Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yeni uygulamayla tüm hemşehrilerinin kitap okuma alışkanlığı kazanması için projeler hazırladıklarını söyledi. Bu kapsamda Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nde okuma-yazma kursları düzenlediklerini, kültür merkezlerinde okuma etkinlikleri ve yarışmaları yaptıklarını anlatan Çağırıcı: “Hizmetlerimizde eğitime her zaman öncelik veriyoruz. Durak kütüphaneleri projemizde hemşehrilerimizin durakta beklerken vakitlerini kitap okuyarak değerlendirmelerini istedik. Ortak yaşam alanlarında okuma kültürünün gelişmesi çok önemli. ‘Durak Kütüphanesi Projesi' de bu gelişime katkı sağlayacaktır.” diye konuştu. 

Yorum Yaz