maritbet girişmaritbet
Otis’in yönetimine, Türkiye ve Orta Doğu direktörü atandı

Otis’in yönetimine, Türkiye ve Orta Doğu direktörü atandı

Dünyanın lider asansör, yürüyen merdiven ve yürüyen yol üreticisi Otis’te üst düzey bir atama gerçekleşti

Tüm dünyadaki yüksek bina ve önemli altyapı projelerini yönetmek üzere Otis Dünya Başkan Yardımcılığı'na Bora Gülan getirildi. 

2002'de Otis Türkiye Genel Müdürü olan, 2012'den itibaren de 16 ülkeden sorumlu Otis Türkiye ve Orta Doğu Direktörlüğü yapan Bora Gülan; bu görevlerine ek olarak, Ocak 2014'ten bu yana da UTC BIS (United Technologies Building & Industrial Systems) Türkiye ve Orta Doğu Entegre Çözümler ve Stratejik Müşterilerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu. Bora Gülan, Otis Dünya Başkan Yardımcısı olduğu yeni görevine, merkez ofis olarak belirlenen Londra'da başladı. 

Otis Türkiye Genel Müdürlüğü'ne Özgür Aren atandı

Otis Türkiye'nin yeni genel müdürlüğünü ise, 16 yıldır şirkette çeşitli departmanlarda çalışan ve son olarak Otis Türkiye Satış ve Bölgeler Direktörlüğü görevini yürüten Özgür Aren üstlendi.  

Sorumluluk alanım tüm dünyadaki yüksek binalar

Yapı ve havacılık alanında, Carrier, Sikorsky, Pratt & Whitney gibi lider markalara sahip United Technologies çatısı altında faaliyet gösteren Otis Global'deki yeni yapılanma ile Otis Dünya Yüksek Bina ve Altyapı Projeleri Başkan Yardımcılığı'nı yürüteceğini belirten Bora Gülan, “Sorumluluk alanım, tüm dünyada inşa edilen yüksek binalar, önemli altyapı projeleri, havaalanları, metrolar ve 15 milyon doların üzerindeki asansör ve yürüyen merdiveni olan büyük projeleri kapsıyor” dedi. 

İstanbul dahil 7 önemli merkezde ekip kuruyoruz

Bora Gülan, dünyadaki uluslararası projelerin etkin şekilde koordine edilmesini sağlamak için üstlendiği yeni stratejik göreviyle ilgili şunları söyledi: “Benim sorumluluğumda olan Şangay'daki ‘yüksek bina Ar-Ge merkezi ve fabrikası'nın da aralarında bulunduğu Otis fabrikaları ile ülkelerdeki şirketler arasında şeffaflığı artırarak, pazar payını yükseltmeyi hedefliyorum. Şimdiden İstanbul'un da aralarında olduğu 7 önemli merkezde, ekip ve ofis kurma çalışmalarına başladık.” 

Bora Gülan Otis Dünya Başkan Yardımcısı

İstanbul Boğaziçi Üniversitesi İktisat Fakültesi'ndeki lisans eğitiminin ardından, ABD'de Güney Kaliforniya Üniversitesi Marshall School of Business'da İş İdaresi dalında Yüksek Lisans programını tamamladı. Otis Avusturya'daki stajının hemen sonrasında 1993 yılında Otis Türkiye'de Saha Operasyonları Departmanı'nda göreve başladı. Nisan 2000'de Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirilinceye kadar farklı departmanlarda görev aldı. Nisan 2002'de ise Otis Türkiye Genel Müdürü olarak tayin edilerek Global Otis ailesinin en genç ülke direktörlerinden biri oldu. 2009 yılından bu yana, aynı zamanda ortağı da olduğu şirketin hem Genel Müdürü hem de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Bora Gülan, Mart 2012'den itibaren 16 ülkeden sorumlu olduğu Otis Türkiye ve Orta Doğu Bölge Direktörlüğü'nü sürdürdü. United Technologies (UTC) çatısı altında faaliyet gösteren Otis'teki görevinin yanı sıra, Ocak 2014'ten itibaren UTC BIS (Building & Industrial Systems - Bina ve Endüstriyel Sistemleri) Türkiye ve Orta Doğu Entegre Çözümler ve Stratejik Müşterilerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı'nı yürüttü. Bora Gülan, son olarak Yüksek Bina ve Altyapı Projeleri'nden sorumlu olarak Otis Dünya Başkan Yardımcılığı'na atandı.  

Özgür Aren Otis Türkiye Genel Müdürü 

Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği mezunu Özgür Aren, İşletme alanındaki yüksek lisansını ABD'de Northeast Louisiana Üniversitesi'nde tamamladı. 16 yıldır Otis'te çeşitli departmanlarda görev alan Aren, son olarak Otis Türkiye Satış ve Bölgeler Direktörlüğü görevini yürütüyordu. Özgür Aren; Otis Türkiye ve Orta Doğu Direktörü Bora Gülan'ın, Otis Dünya Başkan Yardımcılığı'nı üstlenmesinin ardından, Otis Türkiye Genel Müdürü olarak  atandı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

YDA Center Otis’in hızlı ve konforlu asansörlerini tercih etti
  • 12.12.2017 14:42

YDA Center Otis’in hızlı ve konforlu asansörlerini tercih etti

YDA Center’da bina içi ulaşım, Otis Türkiye’nin ileri teknolojiyle hayata geçird ...

Asansörlere yönelik düzenleme eylülde başlıyor
  • 15.08.2017 13:21

Asansörlere yönelik düzenleme eylülde başlıyor

Otis Türkiye Genel Müdürü Özgür Aren, 17 Ağustos Marmara depreminin yıldönümü do ...

Skyland İstanbul'da Otis asansörleri kullanılıyor
  • 01.02.2017 13:16

Skyland İstanbul'da Otis asansörleri kullanılıyor

Eryapı tarafından Peri Bacaları’ndan ilham alınarak tasarlanan Skyland İstanbul ...

Yeni nesil asansörler enerjide yüzde 75 tasarruf sağlıyor!
  • 12.01.2016 11:48

Yeni nesil asansörler enerjide yüzde 75 tasarruf sağlıyor!

Otis Türkiye Genel Müdürü Özgür Aren, elektrik kesintisinde dahi 100 kez kullanı ...

Otis’in yönetimine, Türkiye ve Orta Doğu direktörü atandı
  • 22.09.2014 11:29

Otis’in yönetimine, Türkiye ve Orta Doğu direktörü atandı

Dünyanın lider asansör, yürüyen merdiven ve yürüyen yol üreticisi Otis’te üst dü ...

Otis, tüm dünyaya çevreci çözümler üretiyor
  • 05.03.2014 11:37

Otis, tüm dünyaya çevreci çözümler üretiyor

Otis; enerji tasarrufu konusunda ilklere imza attığı yenilikçi ürünleriyle, tüm ...