maritbet girişmaritbet
Ortaköy'deki dairenin yarısı Seçkin Piriler'in!

Ortaköy'deki dairenin yarısı Seçkin Piriler'in!

Tapuda Ortaköy'deki lüks dairenin yarısını devretmediği için Kaan Tangöze'ye tapu iptal ve tescil davası açan Seçkin Piriler mahkemeyi kazandı.

Seçkin Piriler ile Duman Grubu'nun solisti Kaan Tangöze 7 yıllık evliliğin ardından Mart 2016'da boşanmıştı. Tangöze boşanırken Ortaköy'de birlikte oturdukları lüks daireyi Seçkin Piriler'e bırakmıştı. Boşanma protokolüne göre evin yarı hissesinin Seçkin Piriler üzerine yapılması gerekiyordu. Ancak iddiaya göre Kaan Tangöze protokol hükümlerine uymadı ve Ortaköy'deki daireyi yaklaşık üç yıl geçmesine rağmen Seçkin Piriler'e devretmedi. Seçkin Piriler de evin yarı devrinin kendi üzerine yapılması için Kaan Tangöze'ye tapu iptal ve tescil davası açtı. İstanbul Aile Mahkemesi'ne dava açan Seçkin Piriler'in avukatı dava dilekçesinde Ortaköy'deki dairenin müvekkiline devri yapılmadığı için bu davayı açtıklarını belirtti.

Devir işleminin ardından dairenin satılacağını ve daire satıldıktan sonra dairenin yüzde 50 bedelinin davacı Seçkin Piriler'e, yüzde 50'sinin de davalı Kaan Tangöze'ye kalacağını dava dilekçesinde anlatan Piriler'in avukatı, "Davalı Kaan Tangöze tapudaki devrini müvekkilime yapmayınca bu dava açılmıştır. Tapu kaydının iptali ile yüzde 50 hissenin müvekkilim adına tescilini istiyoruz. Yeniden evlenen davalının bu taşınmazı elden çıkarma ihtimali olduğu için satılmaması için ihtiyati tedbir konulmasını istiyoruz" dedi. Mahkeme de Seçkin Piriler'in talebi üzerine Ortaköy'deki daireye başkalarına satılmaması için tedbir koydu

DAİRENİN YARISI SEÇKİN PİRİLER ADINA KAYIT EDİLDİ

Davaya cevap veren Kaan Tangöze ise taşınmazda ipotek olduğunu, ipotek olduğu için davacı Seçkin Piriler'e daireyi devredemediğini, ipoteğin kaldırılmasının ardından boşanma protokolü hükümlerini uygulayarak daireyi Piriler'e devredeceğini belirterek davanın reddini istedi. Davanın karar duruşmasına Seçkin Piriler'in avukatı Zafer Ender Gür ile davalı Kaan Tangöze'nin avukatı Benyamin Poluman ve avukat Özlem Hatice Bakırcı katıldı.

Piriler'in avukatı açtıkları davanın kabulüne karar verilmesini istedi. Davalı Kaan Tangöze'nin iki avukatı da, "Müvekkilimiz ipotek devam ettiği için henüz taşınmazın devrini gerçekleştirmemiştir. Bu sebeple davanın açılmasına biz sebep olmadık" dediler. Seçkin Piriler'in açtığı tapu iptal ve tescil davasını kabul eden mahkeme Beşiktaş Ortaköy 61 ada, 41 parsel, 2'inci kattaki dairenin tapu kaydının iptali ile yarı hissesinin davacı Seçkin Piriler adına tapuya kayıt ve tescil edilmesine karar verdi. Mahkeme taşınmaz üzerinde tarafların müşterek iki çocuğu lehine intifa hakkı tesis edilmesini de kararında açıkladı.

  • Etiketler:

Yorum Yaz