maritbet girişmaritbet
Orta Asya'nın en büyük HES'lerinden biri inşa ediliyor

Orta Asya'nın en büyük HES'lerinden biri inşa ediliyor

Özbekistan'da hayata geçirilecek Pskem adlı yeni HES projesine göre yıllık 900 milyon kilowatt elektrik üretilmesi hedefleniyor.

Özbekistan'da Orta Asya'nın en büyük hidroelektirik santrallerinden (HES) birinin kurulacağı öğrenildi. 400 Megawatt'lık HES barajı Taşkent'in, baraja adını veren Pskem nehri üzerine kurulacak. Pskem HES projesine göre yıllık 900 milyon kilowatt elektrik üretilmesi hedefleniyor.

Özbekistan'ın Çarvak HES barajından sonra ikinci büyük barajı olacağı ifade edilen Pskem Barajı "Uzbekhydroenergo" kurumu tarafından inşa edilecek. Bir devlet yetkilisi ajanslara proje hakkında şu bilgileri verdi: "Bugüne kadar, tesisin bulunduğu yerde yaklaşık 400 uzman ile beraber bir inşaat ekibi kurulmuştur. Tasarım ve yüzey araştırmaları ile jeolojik çalışmalar yapılmaktadır. Yapım işleri Pskem Nehri'nin sol yakasında başlatılmıştır. Yeni istasyon, sadece Taşkent bölgesine elektrik sağlama ve sistemin önemli yüklerini hafifletme olanağı sağlamayacak, aynı zamanda tüm ülkedeki su yönetimi için de önem taşıyacak. Özellikle, tarım sektörüne önemli oranda su sağlayacaktır."

Baraj inşaatının toplam 800 milyon dolara mal olacağı açıklandı. Bu tutarın 240 milyon dolarının Çin'in Eximbank'ından alınacak kredi sayesinde sağlanacağı öğrenildi.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Orta Asya'nın en büyük HES'lerinden biri inşa ediliyor
  • 11.12.2017 17:22

Orta Asya'nın en büyük HES'lerinden biri inşa ediliyor

Özbekistan'da hayata geçirilecek Pskem adlı yeni HES projesine göre yıllık 900 m ...