maritbet girişmaritbet
Organize sanayi bölgelerinde emlak vergisi kaldırıldı!

Organize sanayi bölgelerinde emlak vergisi kaldırıldı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, planlı sanayi alanları için emlak vergisinin kaldırıldığını açıkladı.

Planlı sanayi alanları için emlak vergisinin kaldırılması ve yapı denetim hizmet bedeli indirimi ile ilgili desteklere ilişkin bir soru üzerine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Emlak vergisi payı organize sanayi bölgeleri için yılda 360 milyon lira. Bunu da kaldırıyoruz. Sanayi siteleri için getirdiğimiz yapı denetimi hizmet bedeli indirimi ile de yılda 127 milyon 828 bin lira ilave bir hak sağlıyor. Sanayi sicili almış her sanayici için emlak vergisini kaldırıyoruz." değerlendirmesinde bulundu. 

Sanayi siteleri taşınacak mı?

Özlü, şehir içindeki sanayi sitelerinin taşınmasını mülk sahiplerinin rızası ile gerçekleştireceklerinin altını çizerek, bu işletmeleri daha modern, günümüz şartlarında planlı, içerisinde sosyal donatıları olan düzenli bölgelere taşımayı amaçladıklarını, konum olarak şehir merkezlerinde kaldıkları için arazilerin değerli olduğunu, şehir içindeki arazilerin nasıl değerlendirileceğine de belediye, mülk sahibi gibi tarafların karar vereceğini bildirdi.

Söz konusu taşınma için gerekirse Hazine arazilerinin de tahsis edilebileceğini dile getiren Özlü, "Örneğin Malatya'da böyle bir durum söz konusu. Bir bölge var, sanayici taşınmak istiyor. Talip oldukları bir yer var, o yeri Milli Emlak ile görüşeceğiz, bir anlaşma sağlayıp, oraya taşıyacağız." dedi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Organize sanayi bölgelerinde emlak vergisi kaldırıldı!
  • 12.05.2017 18:40

Organize sanayi bölgelerinde emlak vergisi kaldırıldı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, planlı sanayi alanları için emlak ...