maritbet girişmaritbet
Ordu’da Arap yatırımcılar için toplu konut yapılıyor

Ordu’da Arap yatırımcılar için toplu konut yapılıyor

Körfez ülkelerinden son yıllarda Ordu'yu ziyaret eden Arap turistlerin sayısında ciddi artış yaşanıyor.

Son yıllarda Doğu Karadeniz Bölgesi'ne akın eden Arap turistler, Ordu'ya da rağbet gösteriyor. Körfez ülkelerinden son 4 yıldır yoğun olarak Ordu'yuda ziyaret Arap turistlerden bazıları kentte konut satın alarak yaz mevsimini burada geçiriyor. Özellikle yaz mevsiminde kente gelen Arap turistlerin en fazla Kabadüz'e bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı yaylası ile Aybastı'ya bağlı 1500 rakımlı Perşembe yaylasını ziyaret ettiği, en fazla konutu da Fatsa ve Ünye İlçesi'nden satın aldığı belirtildi.

Ordu'da Tapu Kadastro kayıtlarına göre ise, 2017 yılı içinde 45 yabancıya mülk satışı yapıldığı, bunların 39 tanesinin Suudi Arabistan vatandaşı olduğu öğrenildi.

TOPLU KONUT YAPMAYA BAŞLADILAR

Ordu Otelciler ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Ali Aydın, kenti ziyaret eden Arap turistlerin artık mülk satın aldığını ve Fatsa ile Ünye İlçesi'nde toplu konut yapmaya başladığını belirterek şunları söyledi: "Kentimize Körfez ülkelerinden gelen turistlerin bir çoğu Boztepe, Aybastı Perşembe Yaylası, çok az değil ama yolun dolayı bir kısmı Çambaşı Yaylası, diğer kısmı ise Ünye ve Fatsa, şelalelerin olduğu yerleri tercih ediyor. Bu turistlerin Doğu Karadeniz'i tercih etme nedeni var. En önemlisi yeşil doğası ve su kaynaklarının bölgede bol olması. Bundan dolayı özellikle bir kaç yıldır Doğu Karadeniz'e ciddi bir Arap akını var diyebiliriz. Bunlardan en önemli kent Trabzon. Özellikle Uzungöl'ün Araplar'da başka bir yeri var. Önceden turizm adına ciddi kazançlar elde edilebiliyordu, şu anda ise yavaş yavaş gelen kişiler emlak, yer, konut gibi bazı gayrimenkul edinmeye başladılar. Özellikle Ünye ve Fatsa'da, doğanın ve yeşilin iç içe olduğu yerlerde toplu konut yapmaya başladılar."

Başkan Ali Aydın kentte konaklama anlamında mevcut otellerin talepleri karşıladığını, yayla turizmi açısından da bazı girişimcilerin yoğun ziyaretçi çeken Aybastı Perşembe Yaylası ve Çambaşı Yaylası'nda otel, pansiyon, yeme içme alanında yatırımlar gerçekleştirdiğini de sözlerine ekledi.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ordu’da Arap yatırımcılar için toplu konut yapılıyor
  • 24.01.2018 16:32

Ordu’da Arap yatırımcılar için toplu konut yapılıyor

Körfez ülkelerinden son yıllarda Ordu'yu ziyaret eden Arap turistlerin sayısında ...