maritbet girişmaritbet
Ordu ve Yüksekova'da biletler tükendi!

Ordu ve Yüksekova'da biletler tükendi!

Önümüzdeki hafta açılacak Ordu-Giresun ve Yüksekova Havalimanı'na yoğun ilgi var. Hatların bileti şimdiden tükendi.

Son yıllarda yaptığı atılımlarla havalimanı sayısını 52'ye çıkaran Türkiye, önümüzdeki hafta iki havalimanını daha hizmete açıyor. Yapımı tamamlanan Ordu-Giresun ve Yüksekova Havalimanı da 22 ve 25 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı törenle hizmete alınacak. Her iki havalimanında ilk uçuş biletleri şimdiden tükendi. Türkiye'nin iki kritik bölgesine inşa edilen havalimanları bölgeyi yurtiçi ve yurtdışı ulaşıma açacak. 

PKK engel olamadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyük önem verdiği Yüksekova Havalimanı, terör örgütü PKK'nın saldırılarına maruz kalmıştı. Müteahhitler tehdit edilmiş, işçiler kaçırılmış, inşaata malzeme taşıyan araçlar PKK tarafından hedef alınmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da özellikle başbakanlığı döneminde bölgeye yapılacak havalimanının önemine dikkat çekmiş, "Tüm engellemelere rağmen hayata geçecek" demişti. Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'ndan sonra Yüksekova Havalimanı'nın da bölgenin normalleşmesine katkı sağlayacak önemli bir hizmet olacağına dikkat çekiliyor. 

29 milyon taş döküldü

22 Mayıs'ta açılacak Ordu-Giresun Havalimanı'nı için ise deniz üzerine 29 milyon taş dökülürken, havalimanının 3 kilometrelik pisti için günde 138 kamyon taş taşındığı belirtiliyor. Bu havalimanın bir benzeri ise Japonya'da bulunuyor. Her iki havalimanının açılacağı duyulunca, bilet satışları da başladı. Yüksekova Havalimanı'nda bilet fiyatları 107 lira. İstanbul üzerinden yapılacak uçuşlarda ise fiyatlar 177 liraya kadar çıkıyor. 

Ahmet Topal/Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ordu ve Yüksekova'da biletler tükendi!
  • 15.05.2015 09:19

Ordu ve Yüksekova'da biletler tükendi!

Önümüzdeki hafta açılacak Ordu-Giresun ve Yüksekova Havalimanı'na yoğun ilgi var ...