maritbet girişmaritbet
Ordu, ulaşım yatırımlarında hız kesmiyor!

Ordu, ulaşım yatırımlarında hız kesmiyor!

Ulaştırma Bakanlığı’nın Ordu il genelinde toplam 2 milyar 86 milyon TL bedelinde devam eden 19 projesi olduğu açıklandı.

Yatırımları ve sektörel gelişmeleri değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, bu hususlarda kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla 3 ayda bir yapılan İl Koordinasyon Kurulu'nun 2015 yılı ilk dönem toplantısı, Vali Yardımcısı Halil Karbuz başkanlığında yapıldı. Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan ‘İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na ilçe kaymakamları, belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı.

ASLAN PAYI ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NIN

Toplantıda yapılan açıklamada, Ocak-Mart ayları arasında en çok yatırım ve harcamanın ulaştırma sektöründe olduğu açıklandı. Buna göre, Ulaştırma Bakanlığı'nın Ordu il genelinde halen devam etmekte olan 19 projesi olduğu, bu projelerin toplam bedelinin 2 milyar 86 milyon TL olduğu açıklandı. Bu yatırımlar için bugüne kadar 1 milyar 91 milyon TL harcama yapıldığı ve projelerin fiziki gerçekleşme oranının yüzde 52 olduğu belirtildi.

Eğitim sektöründe ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından halen 24 projenin devam ettiği, bu projelerin toplam bedelinin 460 milyon TL olduğu kaydedilirken, bugüne kadar 22 milyon TL harcama yapıldığı ve yatırımların fiziki gerçekleşme oranının yüzde 49 olduğu açıklandı. Tarım sektöründe ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 230 milyon liralık 13 projenin devam ettiği ve bugüne kadar 77 milyon TL harcama yapıldığı kaydedildi.

Sağlık sektöründe devam eden 135 milyon liralık 3 proje için bugüne kadar 54 milyon TL harcama yapılırken, enerji sektöründe de 123 milyon liralık 3 proje için 53 milyon TL ödeme yapıldığı vurgulandı.

Yorum Yaz