maritbet girişmaritbet
Ordu Havalimanı’na DVOR sistemi kuruluyor

Ordu Havalimanı’na DVOR sistemi kuruluyor

Ordu Valisi İrfan Balkanoğlu Ordu-Giresun Havalimanı’na DVOR sistemi kurulucağını açıkladı.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye'nin ve Avrupa'nın deniz üzerine inşa edilen ilk ve tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'na olumsuz hava koşullarında çevredeki arazi koşullarını gösteren DVOR cihazının monte edilmeye başlandığını bildirdi. 

Vali Balkanlıoğlu, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, açıldığı günden bu yana yaklaşık 1,5 milyon yolcu kapasitesine ulaşan Ordu-Giresun Havalimanı'na gerekli son cihazın da kurulmaya başlandığını söyledi. 

Bir süre önce havalimanı içerisinde DVOR cihazı kurulumu için ekiplerin çalışmaya başladığını aktaran Balkanlıoğlu, cihazın platformunun kurularak hazır hale getirildiğini kaydetti. 

Daha önce yağışlı ve sisli havalarda uçakların iniş yapamaması nedeniyle pilotların çevre havalimanlarına yönlendirildiğini anımsatan Balkanlıoğlu, bu sorununun önüne DVOR cihazıyla geçileceğini dile getirdi. 

Türkiye'nin prestij projeleri arasında gösterilen ve 22 Mayıs 2015 tarihinde hizmete giren Ordu-Giresun Havalimanı'nda eksikliği hissedilen DVOR sisteminin inşasının sürdüğünü ve kısa sürede tamamlanmasının hedeflendiğini bildiren Balkanlıoğlu, "Büyük eksikliğini hissettiğimiz DVOR cihazının monte edilmesine başlandı. Şu anda platformu kurulan cihaz, yurt dışından getirilecek antenlerinin takılmasıyla faaliyete geçecek." dedi. 

Özellikle havanın kapalı ve sisli olduğu günlerde sefer iptalleri yaşandığını ve uçakların daha çok Çarşamba ve Trabzon Havalimanlarına yönlendirildiğini vurgulayan Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

"Ordu-Giresun Havalimanı'nda bulut tavanının düşük, görüşün kısıtlı olduğu sisli, yağmurlu ve karlı havalarda güvenli yaklaşma ve iniş imkanı sağlayan ILS (Aletli İniş Sistemi) vardı ancak pilotların sisli ve olumsuz hava koşullarında havalimanının etrafındaki arazi koşullarını gösteren bir DVOR cihazı eksikliği hissediliyordu çünkü pilot, arazi koşulları sebebiyle inişi yüzde 1 riskli bulsa bile başka bir havalimanına yönelmeyi uygun görüyordu. İnşallah bu sorunu da DVOR cihazı sayesinde atlatmış olacağız. Bölge adına hayırlı olsun."

Balkanlıoğlu, havalimanının uluslararası özelliğe sahip bulunduğu gibi gümrük kapısı da olduğunu anımsatarak, "Bu cihaz ile bundan sonra sefer iptalleri ve başka bir havaalanına yönlendirme sayısı asgariye düşecektir. Bizim vatandaşlardan beklentimiz biraz daha sabırlı olmaları. Ekipler ellerinden geleni yapıyor. Parçalarının gelmesiyle sistem devreye girmiş olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ordu Havalimanı’na DVOR sistemi kuruluyor
  • 15.06.2017 12:42

Ordu Havalimanı’na DVOR sistemi kuruluyor

Ordu Valisi İrfan Balkanoğlu Ordu-Giresun Havalimanı’na DVOR sistemi kurulucağın ...