maritbet girişmaritbet
Ordu-Giresun Havaalanı Aralık ayında hizmete açılıyor!

Ordu-Giresun Havaalanı Aralık ayında hizmete açılıyor!

Ordu-Giresun havaalanı aralık ayında açılıyor. Japonya modelli Ordu-Giresun Havalimanı'nda pist çalışmaları başladı. Havaalanı, pistin, deniz dolgusuna inşa edilmesi özelliğiyle Avrupa'da ilk olacak

Deniz dolgusu ile Avrupa'da tek, dünyada Japonya'dan sonra ikinci havaalanı olacak Ordu-Giresun Havalimanı, Aralık ayında uçak iniş kalkışları için hazır hale gelecek.

Daha önce yatırım programına alınan ancak yeterli kaynağın bulunamayışı gerekçesiyle programdan çıkarılan Ordu-Giresun Havalimanı'nın temeli 15 Temmuz 2011'de atılmıştı. Yapım ihalesini 144 milyon TL ile kazanan İçtaş-Cengiz ortaklığı, havaalanını bu yılın aralık ayında tamamlayacak.

İnşa edilecek Ordu-Giresun Havaalanı'nın özellikleriyle ilgili de bilgi veren yetkililer, Anadolu Jet'in Ordu-Giresun Havaalanına uçuşlar için talepte bulunduğunu belirterek, “Türkiye'de deniz dolgusu ile yapılacak en prestijli bir yatırım olacak. Bir benzeri Japonya'da Osaka'da var. Türkiye'nin ise deniz ortasına inşa edilen ilk havaalanı ve 52. havaalanı olacak. Ordu-Giresun Havaalanı 3 bin 600 metre pist uzunluğunda, yıllık 900 bin yolcu kapasitesine sahip olacak” ifadesini kullandı.

Mendirekler tamamlandı

Türkiye'de ilk kez denize dolgu yapılarak inşa edilecek Ordu-Giresun Havalimanı'nda koruyucu mendirekler tamamlanırken, pist yapım çalışmalarına başlandı. Bu hafta içerisinde pistin asfaltlanmasına başlanacak. Asfaltlamayı müteakip aralık ayında pist tamamlanmış olacak. 3 kilometrelik pistin tamamlanması ve yönlendirme ışıklarının da sadece batı kısmının kullanılması suretiyle Aralık ayından itibaren artık uçuşların başlayacak. Yetkililer, “ Geri kalan kısmı, 18 milyon tonluk doldurma işi havaalanı çalışırken de yapılabilecek. Tamamı için 30 milyon ton taş dökülmesi gerekiyor. Bunun 18 milyon tonu havaalanı açıldıktan sonra da devam eder nitelikte. Doldurma işleri sonradan da devam edecek” dedi.

İsim tartışması yaşanmıştı

Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen havaalanı, Ordu'ya 19, Giresun'a 25 kilometre mesafede, Gülyalı bölgesine yapılacak. Coğrafi şartları nedeniyle uygun alan olmadığı için havaalanı, denizin doldurulmasıyla kazanılacak alana yapılacak. Ordu-Giresun Havaalanı'nın pist uzunluğu 3 bin metre, genişliği ise 45 metre olacak. Havaalanı terminalinin ise 3 bin 500 metre kapalı alanı bulunacak. Havaalanına hangi ilin isminin verileceği tartışmaya yol açmıştı. Havaalanın yeni adı Ordu-Giresun oldu. Bu havaalanının Ordu ve Giresun illerinin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını kaydeden yetkililer, “İstatistik rakamlara göre, Samsun'daki havaalanından uçanların yüzde 38'inin Ordulu, Trabzon'daki havaalanından uçanların da yüzde 28'inin Giresunlu olduğu belirlendi” dedi.

Meltem GÜNDÜZ/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

KKTC'den Trabzon'a direkt uçuşlar yeniden başladı
  • 20.12.2022 17:13

KKTC'den Trabzon'a direkt uçuşlar yeniden başladı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) Trabzon'a direkt uçak seferleri yenide ...

AnadoluJet uçuş ağını genişletiyor, turizmi canlandırıyor!
  • 04.04.2022 09:31

AnadoluJet uçuş ağını genişletiyor, turizmi canlandırıyor!

Türk Hava Yollarının (THY) alt markası AnadoluJet, yaz sezonunda düzenleyeceği o ...

Van'dan Trabzon'a direkt uçuşlar başladı
  • 05.01.2022 11:20

Van'dan Trabzon'a direkt uçuşlar başladı

Van'dan Trabzon'a ilk direkt uçuşlar bugün düzenlenen seferle başladı. ...

Anadolu Jet'in Belgrad-Ankara uçuşları 23 Aralık'ta başlıyor
  • 22.11.2021 16:54

Anadolu Jet'in Belgrad-Ankara uçuşları 23 Aralık'ta başlıyor

Türk Hava Yolları'nın (THY) markası Anadolu Jet'in Ankara ile Sırbistan'ın başke ...

Anadolu Jet'in Ankara-Beyrut seferleri başladı
  • 02.07.2021 09:52

Anadolu Jet'in Ankara-Beyrut seferleri başladı

Türk Hava Yolları'nın (THY) markası Anadolu Jet'in Ankara ile Lübnan'ın başkenti ...

Ege Yapı onur ödülüne layık görüldü
  • 06.01.2016 15:44

Ege Yapı onur ödülüne layık görüldü

Gayrimenkul sektöründe gerçekleştirdiği başarılı projeleriyle dikkat çeken Ege Y ...