maritbet girişmaritbet
Ölüdeniz'in terasına esnaf tepkisi!

Ölüdeniz'in terasına esnaf tepkisi!

Fethiye, Ölüdeniz'deki Belceğiz Plajı'na işletmecisi tarafından teras yapıldı. Yıkım kararı çıktı ancak hala karar uygulanmayınca tepki geldi.

Ölüdeniz Belceğiz'deki esnaflar ve yamaç paraşütü pilotları turizm sezonunun başladığını bu terasın inişe geçen pilotlar için, tehlike oluşturduğunu söylediler. 

Esnaf da terasın haksız rekabete yol açtığını kaçak yapı olduğunu ileri sürdüler. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'ı ziyaret eden, Ölüdeniz Pilot Kooperatifi Başkanı Celal Yıldız Tema Vakfı Fethiye Temsilcisi Okyay Tirli Ölüdeniz Hava Oyunları organizatörü Kadri Tuğlu ile bazı işletmeciler, şikayetlere neden olan terasın kaldırılmasını eğer kaldırılmazsa sessiz ve önemli eylemler yapacaklarını belirtti.

fethiye ölüdenize teras yapıldı

"Yamaç paraşütü için riski arttırıyor"

Ölüdeniz Pilot Kooperatifi Başkanı Celal Yıldız "İniş alanlarındaki yönergeye göre mutlaka fiziki yapının iniş güvenliği için mutlaka uygun olması gerekiyor. Şuanda trafiğin en yoğun olduğu bir iniş alanımızda büyük bir teras yani platform yapıldı. Plajın kenarına yapılan platform bizlerin uçuş güvenliğini etkilemektedir. Kaymakam Ekrem Çalık ile de bu konuyu görüştük. Bu platformun ortadan mutlaka kaldırılması gerekiyor ve bunu sağlamak için bütün çalışmaları yapacağız" dedi. 

Yıldız "Kış sezonundaki uçuşlarda bir iki tehlike yaşadık. Yaz sezonunda daha yoğun uçuşlar oluyor ve bu durum risklerinde artacağına işaret. Yurt dışından gelen ve singıllı (tek uçuş) uçuşlar yapan insanlar da bu duruma ciddi tepki gösteriyor. İniş alanının ortasında böyle bir platformun yapılması onları da çok şaşırttı. Bu platform kaldırılmazsa bazı eylem planları içinde hazırlıklı bekliyoruz. Çünkü onun kaldırılmaması demek bir çok kazanın olması demek. Buradaki yamaç paraşütünün turizme büyük bir sekteye uğratacaktır. Bu nedenle elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu yapının birde kaçak olduğu söyleniyor. Hatta yıkım kararı da çıkmış. Devletin bu konuda gerekli çalışmayı yapacağına inanıyorum" diye konuştu.

fethiye ölüdenize teras yapıldı

"Esnafın kazancını yarıya düşürdü"

Ölüdeniz'deki esnaflar adına konuşan Kadri Tuğlu, yapılan platformun Ölüdeniz'deki esnafları etkilediğini belirtti. Tuğlu, “Platform üzerindeki restoran esnafın kazancının neredeyse yüzde ellisini cebinden aldı. Bununla ilgili çıkartılan yıkım kararının acilen uygulanmasını, bu platformların kökten kaldırılmasını istiyoruz. Ayrıca plajın şartlarına uygun olarak gündüz saatlerinde çalıştırılarak gece ekmeğimizi ve emeğimizi bize bırakılmalarını istiyoruz. Bu konuda valimizin, kaymakamımızın ve diğer büyüklerimizin gereğini acilen uygulayacağını bekliyoruz” dedi.

Esnaf olarak sezonu uzatmak için çalışırken bu platformla cezalandırıldıklarını ifade eden Tuğlu, bu platformun derhal kaldırılması gerektiği çağrısında bulundu. 

"Yıkım kararı alındı ama ucubeyi kaldırmıyorlar"

TEMA Vakfı Fethiye temsilcisi ve Fethiye kent konseyi çevre ve sağlık gurubu başkanı olan Okyay Tirli, “Yaklaşık 2 buçuk aydır bu konuyla ilgili hukuki ve yasal işlemleri başladık zaten. Fakat henüz yıkım kararı olan ucube prefabrik yapıyı kaldırmış değiller. Sezon başlıyor. Kıyı kanununda 6 metreden fazla hiçbir yapı kumsala konmaz denir. Buradan da anlaşılıyor ki çevresel anlamda bir itaatsizlik var bu yapıyla. Böyle yerlerde özelleştirmelerin ne kadar yanlış olduğu da bir yerde ortaya çıktı. İztuzu iptal edildi. Aynı şekilde burasıda iptal edildi. Ama hala biz burayı işleteceğiz. Biz bu arada çalışacağız, plajda insanlar güneşlenirken biz onların başının üstünde rakı içeceğiz anlayışını kusura bakmayın bir çevreci olarak ahlaki bulamıyorum” ifadelerini kullandı.

fethiye ölüdenize teras yapıldı

Tirli: “Binanın acilen yasal işlemlerinin uygulanması yani yıkım kararının uygulanması için elimizden geleni yapacağız. Çünkü burada imara uygun olmayan bir yapılaşma var. arkadaşlarımızla, devletimizle uzlaşarak halkın haklı davasını çözmek istiyoruz. Uzlaşma çıkmadığı taktirde de gerekli imza toplamalarını yapacağız” dedi.

Vali: Ben de iyi bir çevreciyim, ben onlarla beraberim

Fethiye'deki Turizm Haftası etkinliklerine katılmak üzere Ölüdeniz'e gelen Muğla Valisi Amir Çiçek, "Belceğiz Plajındaki platformun şikâyetinin kendilerine gelmediğini kanuna aykırı ise bu aykırılık incelenip giderilir” dedi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Belceğiz Plajında paraşütlerin iniş noktasına yakın şekilde kışın inşa edilen platformdaki prefabrik kafenin şikayetinin kendilerine gelmediğini söyledi. Başta TEMA vakfı temsilcisi Okyay Tirli olmak üzere, paraşüt pilot kooperatifi ve çevredeki esnafların kaçak olarak nitelendirdiği teras şeklinde bulunan platformun gazeteciler tarafından sorulması üzerine Vali Amir Çiçek, “Ben de iyi bir çevreciyim, ben de onlarla beraberim. Turizm dengeli bir unsurdur. Bu konu bize henüz gelmedi. Geldiğinde inceleyip bakacağız. Burada gerçekten doğaya engel, sit alanını engelleyen bir şey varsa arkadaşlarla inceleyip kanuna aykırı bir şey varsa giderilecektir. Çünkü hukuk her şeyden üstündür” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ölüdeniz'in terasına esnaf tepkisi!
  • 21.04.2015 14:34

Ölüdeniz'in terasına esnaf tepkisi!

Fethiye, Ölüdeniz'deki Belceğiz Plajı'na işletmecisi tarafından teras yapıldı. Y ...