maritbet girişmaritbet
Olimpos'ta ağaç evler yaptı, şimdi sırada...

Olimpos'ta ağaç evler yaptı, şimdi sırada...

Her şey dahil sisteminden sıkça şikayet eden turizmciler, alternatif yöntemler arıyor

Antalya'daki Olimpos bölgesi, yerli ve yabancı turistlerin bu anlamda çekim merkezi olmaya devam ediyor.

Olimpos'un dünyaya tanıtılmasında büyük emeği olduğu söylenen “Kadir'in Ağaç Evleri”nin sahibi Kadir Kaya, koyun her geçen gün daha popüler hale geldiğini belirterek, şöyle konuşuyor: “Çok farklı bir turizm deneyimi yaşamak isteyen tatilcilerin aklına ilk gelen yerlerden biri Olimpos Antik Şehri'nin olduğu alan. Ben 1983'de burada pansiyon kurdum. Geçen sürede yabancı basın da burayı, dünyanın en iyi turizm destinasyonları arasında gösterdi. Olimpos, güneş-deniz turizminin yanı sıra tırmanma, kaya tırmanışı, kano, dalış gibi doğa sporu yapmak istiyenlerin de 12 ay uğrak yeri haline geldi. Yılda 200 binden fazla yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyoruz. Olimpos'un dünyaya iyi pazarlanması gerekiyor. Her bölgemizin öne çıkan özellikleri var. Herkes taşın altına elini koyacak. Bakanlık da bu konuda bölgesel çalışmalar yoğunlaştırılmalı.”

ORTAK OLMAK İSTİYORLAR

Kadir Kaya, Olimpos'ta ortaya çıkardığı tatil anlayışı ile uluslararası turizm şirketlerinin de ilgisini çektiğini belirtiyor ve “Çok sayıda şirketten ortaklık teklifleri geliyor. Ama ben ‘hayır' diyorum. Donkişotluğa deva ediyoruz” diyor. Bugüne kadar 165 ülkeden genç-yaşlı çok sayıda turist ağırladıklarını anlatıyor. Olimpos'ta ağaç evlerde kalan tatilciler, ortak alanlarda gece gündüz hoş zaman geçiriyor.

SIRADA EKOTURİZM VAR

Turizmde başka bir konsept üzerinde de çalıştıklarını söyleyen Kadir Kaya, “Ekoturizm yapacağız. Bunun için çiftlikler kuracağız ve insanlar doğa ile daha fazla temas kuracak. Ayaklarını toprağa basacaklar ve kendi sebzelerini, meyvelerini toplayacaklar. Bu onlar için bir çeşit meditasyon olacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Olimpos'ta ağaç evler yaptı, şimdi sırada...
  • 03.08.2014 09:19

Olimpos'ta ağaç evler yaptı, şimdi sırada...

Her şey dahil sisteminden sıkça şikayet eden turizmciler, alternatif yöntemler a ...

Apartist Meydan’da 220 bin TL’den başlayan fiyatlarla!
  • 22.09.2013 08:14

Apartist Meydan’da 220 bin TL’den başlayan fiyatlarla!

Konut teslimlerinin 2014 Mart'ında gerçekleştirileceği Apartist Meydan'da birbir ...