maritbet girişmaritbet
Okul bahçesine minyatür elektrikli ray sistemi!

Okul bahçesine minyatür elektrikli ray sistemi!

Sivas Gültepe Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Raylı Sistemler Bölümü’nün bahçesine

Sivas Gültepe Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesine Yapı Merkezi'nin desteğiyle minyatür elektrikli ray sistemi kuruldu. Hızlı tren ve tramvaylarda kullanılan ve Raylı Sistemler bölümleri arasında ilk olma özelliği taşıyan sistem, öğrencilerin gelişimine büyük katkı sağlayacak

Sivas Gültepe Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Raylı Sistemler Bölümü'nün bahçesine minyatür katener sistemi kuruldu. Hızlı tren ve tramvaylarda kullanılan ve Raylı Sistemler bölümleri arasında ilk olma özelliği taşıyan sistem, öğrencilerin bu alandaki gelişimine katkı sağlayacak.

1965 yılından bu yana ulaşım, altyapı ve genel müteahhitlik alanında dünya çapında ilkleri gerçekleştiren Yapı Merkezi, söz konusu sistemle eğitime katkı sağlamayı amaçlıyor. TCDD, Okul Müdürlüğü ve Yapı Merkezi işbirliğiyle 100 metrelik raylı sistem üzerine inşa edilen minyatür katener sistemiyle birlikte okul bahçesinde hızlı tren hattının bir kesiti yer almış oldu. Öğrenciler söz konusu bağışla, katener (Demiryolu taşıtlarına elektrik enerjisi sağlamak amacıyla kullanılan hat) sistemini yakından tanımış olacak.

3 kıtada 2600 km demiryolu inşa etti

Yapı Merkezi, 2016 yılı sonu itibariyle 3 kıtada 2600 kilometre demiryolu ve 41 raylı sistem projesini başarıyla tamamladı. Dünyada günde 2 milyondan fazla yolcunun güvenle taşınmasını sağlayan Yapı Merkezi, 2016 yılını Asya ve Avrupa kıtalarını ilk kez deniz tabanının altından karayolu tüneli ile birleştiren Avrasya Tüneli Projesi'yle tamamlamış ve 1915 Çanakkale Köprüsü ihalesini Yapı Merkezi liderliğindeki Ortak Girişim Grubu kazanmıştı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Okul bahçesine minyatür elektrikli ray sistemi!
  • 02.03.2017 09:56

Okul bahçesine minyatür elektrikli ray sistemi!

Sivas Gültepe Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Raylı Sistemler Bölümü’nü ...