maritbet girişmaritbet
Nişantaşı’nda yılbaşı süsleme krizi!

Nişantaşı’nda yılbaşı süsleme krizi!

Nişantaşı’ndaki mağaza sahipleri Nişantaşı'nın yılbaşı için süslenmemesinin ciro anlamında sönük bir dönemin yaşanmasına neden olduğunu belirtti.

RIXOS'un patronu Fettah Tamince'nin Antalya'nın yılbaşı için süslenmemesiyle ilgili isyanın ardından, şimdi de İstanbul'un yılbaşında sembolü haline gelen Nişantaşı'nın süslenmemesi tartışma oluşturdu. Nişantaşı'ndaki mağaza ve restoran sahipleri, “Biz de Antalyalı turizmciler gibi bir fon oluşturup, süslemeye sponsor olurduk. Ancak geç kalındı. Nişantaşı'ndaki esnafın cirosu düştü” dedi.

RIXOS Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince'nin, “Yılbaşı geliyor Antalya'da bir tek caddenin süslendiğini gördünüz mü?” açıklamasının ardından, bu kez de Nişantaşı'ndaki mağazalar ve restoranlar isyan etti. Her yıl kasım ayının sonunda süslenen ve yılbaşının sembolü haline gelen Nişantaşı'nda bu yıl sadece mağaza vitrinleri süslendi. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ise borç yüküne dikkat çektiği açıklamada, sert ifadeler kullanarak, “Nişantaşı semtimizin kırmızı halı ve süs lambaları için geçmiş dönemlerde milyonlarca lira harcama yapıldığı saptandı” dedi. Mağazalar ve restoranlar ise “Daha önce söylense bir fon kurulur ve herkes destek olurdu. Nişantaşı süslenirdi” dedi.

CİROLAR DÜŞTÜ

Nişantaşı'nın sönük bir aralık ayı geçirdiğini belirten Eksen Group Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kaynar, “Nişantaşı'nın süslendiği Abdi İpekçi Caddesi'nde 2 adet restoranım var. Ciro anlamında aralık ayı en parlak zamanlarımızı yaşıyorduk. Ancak bu yıl ziyaretçi sayılarımızda önemli düşüşler var. Nişantaşı'nın dışından birçok insan buradaki süslemeleri görmek için geliyordu. Haftaiçi iş çıkışı Nişantaşı'nda adım atacak yer kalmıyordu. Bu da restoranlarımızı olumlu etkiliyordu. Bölgedeki esnafın işleri bu yıl olumsuz etkilendi” diye konuştu.

DESTEK OLURDUK

Son 4-5 yıldır Nişantaşı'nda yapılan yılbaşı hazırlıklarının bölgedeki mağazalar üzerinde olumlu etkisi olduğunu söyleyen Demsa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Demet Sabancı Çetindoğan, şu değerlendirmeyi yaptı: “Süslemelerin tüketiciler  üzerinde psikolojik etkisi oluyordu. Nişantaşı çekim merkezi haline geliyordu. Abdi İpekçi Caddesi'ne ilgi çok büyüktü. Bu yıl birçok tanıdığım beni arayıp ‘Ne zaman süslenecek' diye sordu. Daha önce söylenmiş olsaydı, Nişantaşı'ndaki markalar süsleme için bir fon oluşturup bunu yapabilirdi. Artık önümüzdeki yıla bakacağız.”

MÜŞTERİLER RAHATSIZ

Nişantaşı için farklı bir atmosfer oluşturan yılbaşı süslemeleri için her zaman desteğe hazır olduklarını açıklayan Midpoint yetkilileri, “Nişantaşı'nda aralık ayında ekstra bir ciro artışı yaşardık ancak bu yıl süslemenin olmamasından dolayı böyle bir ciro artışı gerçekleşmedi. Ayrıca aralık ayını dört gözle bekleyen misafirlerimiz, yaşadıkları hayal kırıklığını bizzat ifade ediyor” dedi.

Hürriyet

Yorum Yaz