maritbet girişmaritbet
NG Güral, Sapanca Klasik Otomobil Bahar Rallisi'ne ev sahipliği yaptı!

NG Güral, Sapanca Klasik Otomobil Bahar Rallisi'ne ev sahipliği yaptı!

NG 23 Nisan Klasik Otomobil Bahar Rallisi 20-21 Nisan tarihlerinde NG Güral Sapanca Wellness & Convention’da düzenlendi. En yenisi 1978 model olan 43 otomobilin yer aldığı ralli, ünlü isimlerin katılımıyla renklendi

NG 23 Nisan Klasik Otomobil Bahar Rallisi 20-21 Nisan tarihlerinde NG Güral Sapanca Wellness & Convention'da düzenlendi. En yenisi 1978 model olan 43 otomobilin yer aldığı ralli, ünlü isimlerin katılımıyla renklendi. Milyonlarca dolarlık klasiklerle Karadeniz'e doğru yolculuk yapan ekipler arasında, sürüş tekniğindeki ustalığını konuşturarak rallide birincilik kürsüsüneSerdar Evman ve co-pilotuNergis Demirağçıktı.Bayanlar kategorisinde ise en iyi dereceyi Sema Güral Sürmeli ve co-pilotu Hediye Güral Gür 1960 Chevrolet model klasik otomobille kazandı.

Türkiye'nin ilk klasik otomobil sivil toplum örgütü olan Klasik Otomobil Kulübü'nün organize ettiği, NG Hotels & Resorts'ün sponsorluğunda gerçekleşen, NG 23 Nisan Klasik Otomobil Bahar Rallisi, 20 – 21 Nisan tarihlerinde NG Güral Sapanca Wellness &Convention'dan start aldı. Yaklaşık 250 km'lik parkurda, NG Güral Sapanca'da start alan toplam 43 otomobil, ilk gün Kerpe'de, ikinci gün ise Yuvacık barajı çevresinde en iyi olmak için yarıştı.

Ralliye katılan 43 otomobilden en yenisi 1978, en eskisi ise 1940 modeldi. Klasik Otomobil Kulübü'nün üyesi olanünlü isimler ve bu hobiye gönül vermiş isimlerin katılımıyla renklenen ralli, 21 Nisan Pazar günü öğleden sonra NG Güral Sapanca Wellness & Convention'da yapılan ödül töreniyle noktalandı.

Kütahya Porselen Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral ve co-pilotu Ali Dereli yarışa 1962 model Mercedes 190 ile katılırken, Sema Güral Sürmeli ise co-pilotu Hediye Güral Gür ile 1960 Chevrolet model klasik otomobille katıldı.

Yarışmada dereceye girebilmek için pilotun yetenekleri büyük önem taşıyor, çünkü dereceye giren ekipler, en az hata yapan pilotun belirlenmesi, kontrol noktasından doğru zamanlarda geçilmesi ve sabit bir hızdayol alınmasıyla belirleniyor. 

43 klasik otomobil tutkunu arasından, sürüş tekniğindeki ustalığını konuşturarak birincilik kupasını kaldıranlar ise Serdar Evman ve  co-pilotu Nergis Demirağ oldu.Bayanlar kategorisinde en iyi dereceyi Sema Güral Sürmeli ve co-pilotu Hediye Güral Gür 1960 Chevrolet model klasik otomobille kazandı. Dereceye giren ekipler kupalarını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle çocukların elinden aldı.

Dereceye giren ekipler:

1'incilik: 

SERDAR EVMAN - NERGİS DEMİRAĞ/ 1957 VW KARMANGHIA CONVERTİBLE

2'ncilik:

SİNAN EVMAN - DEMET EVMAN/ 1962 VW KARMANGHIA COUPE

3'üncülük:

SERKAN SORGUÇ - AYLİN SORGUÇ/ 1968 FORD MUSTANG

Bayanlar Kategorisi En İyi Derece:

SEMA GÜRAL SÜRMELİ - HEDİYE GÜRAL GÜR/ 1960 E CHEVROLET

NG Güral Sapanca Wellness & Convention - Kırkpınar Sapanca – Sakarya

Kısaca NG Güral Sapanca Wellness & Convention:

NG Güral Sapanca Wellness & Convention, TEM Sapanca çıkışında yer alan Kırkpınar Köyü'nde, ormanla çevrili 85.000 m² alan içerisinde, 33.000 m² kapalı alana sahip, doğa manzaralı olarak konumlandırılmış bir tesistir. 1 Nisan 2008 tarihinde hizmete açılan tesisin İstanbul'a uzaklığı 125 km; Sabiha Gökçen Havaalanı'na uzaklığı ise 85 km'dir. Güral Sapanca Wellness & Convention, Erguvan Restoran (370 kişi kapasiteli), Gardenya Restoran (250 kişi kapasiteli), Gardenya Restoran Bahçe (130 kişi kapasiteli), Farina Restoran (90 kişi kapasiteli), Bistro Cafe, Bar, Lobi Bar, Fuaye, Gece Kulübü, Aqua Bar, Oda Servisi, Executive Lounge ve ayrıca 5000 m2'lik alana sahip Spa ve Wellness Merkezi ile misafirlerine hizmet vermektedir. Toplam 291 odanın bulunduğu otelde, standart odalar, engelli odaları, bağlantılı odalar, junior suit, senior suit, executive odalar, executive suit ve kral dairesi bulunmaktadır.

Kısaca NG Hotels & Resorts:

Türk turizmine yepyeni bir hizmet yaklaşımı kazandırmak amacıyla 2012 yılında NG Hotels & Resorts adıyla çalışmalarını sürdürmeye başlayan Grup, turizm alanındaki yatırımlarına ilk olarak 2005 yılında, Kütahya'da NGGüral Harlek Thermal Resort & SPA'yı hizmete açarak başladı. Ardından 2008 yılında Sapanca'da NGGüral Sapanca Wellness & Convention otelini açan NG Hotels & Resorts, burada sunduğu üstün hizmet kalitesine, donanımlı personele ve fiziki koşullarına yaptığı yatırımlarla 7 kalite belgesini birden almaya hak kazandı ve Türkiye'de 7 farklı kalite belgesine sahip 5 yıldızlı tek otel konumuna ulaştı.

Türkiye'nin yükselen otel zinciri markası NG Hotels & Resorts, yakaladığı başarıların da vermiş olduğu destek ve ulusal bir zincir haline gelme hedefiyle yatırımlarına devam ediyor. Zincirin üçüncü halkası olan NGGüral Afyon Wellness & Convention hizmete girdi. NG Hotels & Resorts, ileriki dönemlerde ise farklı illerde yeni otel inşaatlarına başlamayı planlıyor.

Kısaca Klasik Otomobil Kulübü:

Türkiye'nin ilk klasik otomobil sivil toplum örgütü olan Klasik Otomobil Kulübü (KOK), 22 yıl önce, tarihi otomobillerdeki zarafet ve güzelliği takdir eden, bu değerleri yaşatma gönüllüsü bir avuç klasik otomobil meraklısı üye tarafından kuruldu. 

Klasik Otomobil Kulübü, hobi kulüplerinde esas olan merak, bilgi ve sevgi sahibi üyelerin yanında, henüz ehliyeti dahi olmayan gençleri de üyelerinin arasına katarak, onları klasik otomobiller konusunda eğitmeyi ve hobimizi sevdirmeyi de ilke edindi. Kulüp, 2011'e gelindiğinde 300'ü aşkın üyesi ile büyük bir aile olmayı başardı. 

Her yıl, Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunmak ve kültürler arası iletişimi artırmak amacıyla, üyesi bulunduğu FIVA (Federation Internationale Des Vehicules Anciens- Uluslararası Tarihi Taşıtlar Federasyonu - http://www.fiva.org/ ) kurallarına uygun üç klasik otomobil rallisi düzenleyen KOK, bu organizasyonlarda Yunanistan, Almanya, Avusturya, İspanya, gibi birçok ülkeden klasik otomobil severleri ülkemizde ağırlamaktadır. Aynı şekilde KOK üyeleri de bu ülkelerde düzenlenen rallilere katılarak kendi bilgi ve birikimlerini paylaşıp ülkemizi temsil etmektedir.

Nisan ayında İstanbul'da, senenin ilk rallisini gerçekleştiren kulüp, Mayısta Batı Anadolu Tarihi Rallisini, Ekim ayında Cumhuriyet Rallisini düzenliyor. Klasik Otomobil rallilerimize 1920-1980 yılları arasında farklı marka ve modellerde onlarca klasik otomobil katılıyor. Gerek rallinin düzenlendiği bölgedeki yöre halkının, gerekse ulusal yazılı ve görsel medyanın ilgisinin son derece yüksek olduğu organizasyonlarımız, önemli tanıtım değeri oluşturmaktadır.

Tel: 0264 242 56 00
http://klasikotomobil.org/
www.guralsapanca.com
www.facebook.com/guralsapanca

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Başkan Erdoğan, NG Phaselis Bay'ın açılışına katıldı
  • 21.06.2021 10:00

Başkan Erdoğan, NG Phaselis Bay'ın açılışına katıldı

NG Hotels’in, 1,5 milyar TL’lik yatırımla Antalya Göynük’te hayata geçirdiği NG ...

Kütahya Porselen, pandemideki kaybı telafi etti
  • 25.09.2020 09:37

Kütahya Porselen, pandemideki kaybı telafi etti

Türk sanayisinin önemli mihenk taşlarından biri konumundaki Kütahya Porselen, 50 ...

"İnşaat sektörü birkaç yıl içinde eski hızına kavuşacaktır"
  • 01.01.2019 15:38

"İnşaat sektörü birkaç yıl içinde eski hızına kavuşacaktır"

NG Holding Kurucu Başkanı Nafi Güral, son dönemde artan konkordato ilanları ile ...

NG Güral Sapanca iki ödüle birden layık görüldü
  • 23.12.2013 10:41

NG Güral Sapanca iki ödüle birden layık görüldü

SKAL International İstanbul Kulübü’nün düzenlediği "SKALİTE 13 - Turizmde Kalite ...

NG Güral, Sapanca Klasik Otomobil Bahar Rallisi'ne ev sahipliği yaptı!
  • 22.04.2013 13:22

NG Güral, Sapanca Klasik Otomobil Bahar Rallisi'ne ev sahipliği yaptı!

NG 23 Nisan Klasik Otomobil Bahar Rallisi 20-21 Nisan tarihlerinde NG Güral Sapa ...

Nafi Güral Boğaziçi Üniversitesi’nde liderlik sohbetlerine katıldı!
  • 06.03.2013 13:22

Nafi Güral Boğaziçi Üniversitesi’nde liderlik sohbetlerine katıldı!

Boğaziçi Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen “Idea Talks Liderlik Sohbetler ...