maritbet girişmaritbet
Nejat İşler'e septik şok teşhisi

Nejat İşler'e septik şok teşhisi

Herhangi bir sebeple meydana gelen enfeksiyona karşı tepki veren bağışıklık sistemi, kendi dokularını ve organlarını yok etmeye çalışıyor

Oyuncu Nejat İşler'in yoğun bakıma girmesine neden olan septik şok tablosu; vücudun bir enfeksiyona karşı verdiği tepki nedeniyle, kendi dokularını ve organlarını yok etmeye çalışması olarak açıklanıyor. Septik şok öncesinde gelişen  sepsisin  kanser ve kalp krizinden bile daha fazla ölüme sebep olmasına rağmen az bilindiğini söyleyen Dr. Kadir Doğruer, “Septik şok, Sepsis sonrasında gelişir. Sepsis , trafik kazası, düşme, kalp krizi ya da ciddi büyük bir ameliyat gibi vücutta her hangi bir nedenle oluşan gerilim sonrasında gelişen, organizmada direnç mekanizmasının zayıflaması ve bunun üzerine eklenen enfeksiyonla tetiklenen olaylar zinciri neticesinde meydana gelen bir durumdur.  Enfeksiyona bağlı ölümün birincil nedenidir. Halk tarafından sıklıkla “kan zehirlenmesi” olarak bilinir. Solunumla, dolaşımla ve diğer sistemlerle başlayan yetmezlik, bütün organ sistemlerini etkileyerek, bu organ sistemlerinde bozulmaya, yetmezliğe ardından da ölüme sebebiyet vermektedir” dedi.Sepsisin temelinde enfeksiyon olduğunu söyleyen Dr. Doğruer, “Bence sepsisin çok görülmesinin en önemli nedenlerinden biri yanlış antibiyotik kullanımıdır” dedi.

Bodrum'daki hastanenin Başhekim Aydın Aksoy “Solunum ve dolaşım desteği sürerken, böbrek destek tedavisine de başlamıştır. Tedavi; yoğun bakım, enfeksiyon hastalıkları, hemotoloji, göğüs hastalıları, genel cerrahi, kardiyoloji, gastroentroloji hekimlerimizin kontrolünde devam etmektedir" dedi. Sanatçının yakın dostu Dost Elver ise "Nejat'ın İstanbul'a taşınması riskli. Fakat kan değerleri normale yaklaştı. İyiye doğru gidiyor” dedi.

Nejat İşler için kritir süreç devam ediyor
Solunum yetmezliği şikayetiyle Bodrum'da yoğun bakıma alınan sanatçı Nejat İşler'in sağlık durumundaki kritik sürecin devam ettiği bildirildi. Yazılı bir açıklamayla “Nejat İşler'in yoğun bakımdaki tedavisinin sürdüğü ve kritik sürecin devam ettiği” bilgisini aktaran Acıbadem Bodrum Hastanesi Başhekimi Dr. Aydın Aksoy, sanatçının durumu ile ilgili asılsız haberlere itibar edilmemesini isteyerek, “Gerekli açıklamalar hastanemizce yapılacaktır” dedi.
Ziyneti Kocabıyık/Türkiye Gazetesi

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nejat İşler'den şok çıkış: Villa dikeceğinize...
  • 03.07.2015 15:25

Nejat İşler'den şok çıkış: Villa dikeceğinize...

Gümüşlükspor Başkanı Nejat İşler, amatör spor takımlarına destek olunmamasına ve ...

Nejat İşler, Gümüşlük'te kitapçı açıyor
  • 02.07.2015 09:05

Nejat İşler, Gümüşlük'te kitapçı açıyor

Gümüşlük’te kitapçı dükkanı açmak için hazırlıklarını sürdüren Nejat İşler, işçi ...

Nejat İşler'in köpeği Lodos'u zehirlediler
  • 27.01.2014 11:50

Nejat İşler'in köpeği Lodos'u zehirlediler

Ünlü sanatçı Nejat İşler'in Gümüşlük'te sahiplendiği köpeğin, belediye ekiplerin ...

Nejat İşler İstanbul'a geldi
  • 22.01.2014 09:57

Nejat İşler İstanbul'a geldi

Bodrum'da tedavi gören ünlü oyuncu Nejat İşler,bu sabah İstanbul'a sevk edildi ...

Nejat İşler'e septik şok teşhisi
  • 21.01.2014 11:29

Nejat İşler'e septik şok teşhisi

Herhangi bir sebeple meydana gelen enfeksiyona karşı tepki veren bağışıklık sist ...