maritbet girişmaritbet
Nef, depreme karşı erken uyarı sistemi kuracak

Nef, depreme karşı erken uyarı sistemi kuracak

Nef, teknolojik gelişmeleri projelerine dahil ederek sektörde oyunun kurallarını değiştirmeye hazırlanıyor.

Türkiye'nin en önemli konularından depremi de odağına alan Nef, projelerini bu gerçeğe göre dizayn etme kararı aldı. Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, hayata geçirdikleri tüm projelerde, depreme karşı erken uyarı sistemi kuracaklarını açıkladı

Timur, "Bu konuda çok deneyimli Tayvanlı bir firma ile görüştük. 12 ülkede 3 bin 500 binada bu kurulumu gerçekleştirmiş bir firma. Burada temel mantık binanın hareketliliğinin tespitine yönelik cihazlar. Tüm projelerimizde şu an inşaat aşamasında olan ve bundan sonraki tüm projelerde erken uyarı sistemini kullanacağız" dedi.

ZORUNLU HALE GETİRİLMESİ GEREK

Erden Timur, söz konusu teknolojiyle ilgili şu bilgileri paylaştı: "Burada temel mantık binanın hareketliliğinin tespitine yönelik cihazlar. İnsan veya herhangi bir şeyi erken algılayacak donanıma sahipler. Hassasiyet ayarı var ve alarmla uyarı veriliyor. Asya'da insanların hayatının kurtarılmasının en önemli sebebi erken uyarı. Bina sağlamlığı deprem şiddeti baz alınarak yapılıyor. Gelen deprem varsayılana göre yüksekse hayatınızın kurtulması bu erken uyarı ile mümkün oluyor. Özellikle deprem bölgelerinde bu tür sistemlerin zorunluluk haline getirilmesi gerektiğine inanıyoruz."

HEDEFİMİZ KÜRESEL BİR MARKA OLMAK

Konut sektöründe teknoloji kullanımını da artırmayı amaçladıklarını belirten Erden Timur, bu yıl 3D yazıcıdan konut üretimi gerçekleştireceklerini de açıkladı. Küresel bir marka olma hedefiyle hareket ettiklerini belirten Timur, "İçinde bulunduğumuz sektör uluslararası alanda teknolojik açılımlarla çok fazla ilgilenen bir sektör değil. Konut ve inşaat dediğinizde yaklaşık 120 yılı aşkın süredir yapım metodu çok fazla değişmemiş. Biz 3 yıl önce kendi içimizde bir AR-GE ekibi oluşturduk. Dünyada artık teknolojinin girmediği bir alan yok. Birçok teknoloji firması ile bir araya geldik. Önümüzdeki aylarda AR-GE çalışmalarını tamamladığımız ve yakında başlatacağımız işlerden birisi de 3D yazıcı ile ev yapmak. Şu anda Hollandalı bir firmayla görüşmelerimiz sürüyor. Belli bir noktaya geldik. İlk 3D yazıcı ile evi bu yılın üçüncü çeyreğinde üretmeye başlayacağız" diye konuştu.

3D YAZICILARLA AMAÇ ÇOK KATLI ÜRETİM

3D yazıcılarla yapı elemanları da oluşturacaklarını açıklayan Timur, bunun ilk örneğini yılın ikinci çeyreğinde öğrenci yurtlarının tavanlarının yapımında hayata geçireceklerini belirtti. 3D yazıcı ile üretimin nasıl yapılacağı konusunda Erden Timur şunları söyledi: "3D yazıcı makinası evin yapılacağı yerde ilk yapıyı yapıyor, bulunduğu yerde yapıyı üretiyoruz. Makine kendisi üretiyor el ile müdahale yok. Malzeme olarak 3D yazıcıya ne malzeme koyuyorsanız ondan üretiliyor. Akışkan değil ama çok da sert bir malzeme olmaması gerekiyor. Konut cephesi ve zemini gibi birçok alanı üretebiliyoruz. Burada şu ana kadar çözülmemiş olan şey ok katlı olarak üretim yapmak."

BİNALARIN CEPHESİ ELEKTRİK ÜRETECEK

Yenilenebilir enerji alanında da çalışmalar yaptıklarını ifade eden Erden Timur, "Artık enerji üreten unsurlar, yapı elemanları şekline dönüştü. Cephe elemanı gibi dekoratif bir alan aynı zamanda güneş paneli haline geldi. Bununla ilgili de İspanyol bir firma ile görüşmelere başladık. Son aşamaya geldik. Hatta Basın Ekspresteki yaptığımız projede bunun ilk uygulamasını yapıyoruz. Binanın ortak alan enerjisi ihtiyacının yüzde 20'si bu şekilde karşılanacak" dedi.

MERCEDES VE TESLA İLE 'HOME BATTERY'

Enerjinin ucuzken depolanıp pahalı olduğu dönemlerde kullanılmasına yönelik bir çalışma yaptıklarını ifade eden Erden Timur, "Tesla'nın Powerwall'u ve Mercedes'in home battery sistemlerinden söz ediyoruz. Tesla sistemini uygulamayı planlıyoruz. Ayrıca Mercedes ile görüşmelerimizde de belli bir noktaya geldik. Daire bazında elektriğin olmadığı dışsal elektriğin eve girmediği yerde onlar mantıklı. Bu da ilerisi için aslında hayat değiştirecek bir sistem olarak öne çıkıyor" diye konuştu.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

 Nef'ten 2022'nin ilk markalı arsa fırsatı! 2 bin TL taksitle arsa!
  • 30.12.2021 11:43

Nef'ten 2022'nin ilk markalı arsa fırsatı! 2 bin TL taksitle arsa!

Sektöre “markalı arsa’ ile yeni bir nefes getiren Nef, 2022’nin ilk fırsatı için ...

Nef, Sıtkı Kösemen ‘Dönüşümler’ sergisini 16. Contemporary İstanbul’da sunuyor
  • 30.09.2021 16:51

Nef, Sıtkı Kösemen ‘Dönüşümler’ sergisini 16. Contemporary İstanbul’da sunuyor

Nef, sanatın farkındalık gücünü, sanatçı Sıtkı Kösemen’in sergisinde bir kez dah ...

Nef Garantili Kira Desteği nedir?
  • 13.12.2017 16:40

Nef Garantili Kira Desteği nedir?

Nef tarafından açık artırmayla satılacak olan dükkanlar için Garantili Kira Dest ...

Murat Özyeğin, RE360'a katıldı!
  • 06.12.2017 11:58

Murat Özyeğin, RE360'a katıldı!

Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, Gayrimenkulün Büyük Buluşması R ...

FC Barcelona’nın yeni sponsoru Nef!
  • 18.05.2017 10:26

FC Barcelona’nın yeni sponsoru Nef!

Türkiye’nin lider gayrimenkul firması Nef, FC Barcelona ile 3 yıllık sponsorluk ...