maritbet girişmaritbet
Nazmi Durbakayım ‘Yabancıya satış yüzde 48 arttı!

Nazmi Durbakayım ‘Yabancıya satış yüzde 48 arttı!

İNDER Başkanı, yabancıların konutlara olan ilgisinin arttığını belirtti

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, 2014 yılının ilk 4 aylık sürecinde yabancıya 5 bin 194 adet konut satıldığını, bu rakamın geçen seneye göre yüzde 48 oranında fazla olduğunu söyledi. Yabancılara yönelik projelerin her geçen gün arttığı Türkiye'de inşaat sektörü tüm hızıyla yoluna devam ediyor.

Başta Körfez ülkeleri olmak üzere Türkiye'nin 81 şehri, yabancıların kıskacı altında. Türkiye'de yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcıların gözdesi Antalya oldu. Dört ayda yabancıya 1886 konut satışı yapılan Antalya'yı 1511 adet ile İstanbul, 298 adet ile Aydın izledi. 2013'ün ilk 4 ayında toplam satış rakamı 3 bin 513 iken bu yıl sayı 5 bin 194 adete yükseldi.

2014 Ocak-Nisan ayları arasında yabancıya satışın en çok arttığı şehir Sakarya oldu. Geçen yılın aynı döneminde 19 konut satışı yapılan şehirde bu yıl yabancı talebi patladı ve sayı yüzde 842,1 artışla 179'a yükseldi. Yabancıya konut satışı alanında geçen yıla kıyasla sırasıyla Bursa'da yüzde 206,7 oranında, Ankara'da yüzde 169 oranında ve İstanbul'da yüzde 127,2 oranında yükselme yaşadı.

Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre artan rakamları masaya yatıran Nazmi Durbakayım ‘Yabancılara yönelik projelerin sayısı giderek artıyor. Bu artış yabancı ilgisini de beraberinde getiriyor. Yerli müşterinin bir projede neyi aradığını çözdüğümüz ve ona göre konut ürettiğimiz gibi artık yabancı yatırımcıya yönelik konut üretmeye başladık' diye konuştu.

Yabancıların ihtiyaçlarına yönelik konutların üretilmesiyle rakamın artacağını dile getiren Durbakayım ‘Yabancılara yönelik satışın artmasının arkasındaki neden uygun projelerin hayata geçmesidir. Bu da satışları beraberinde getirdi. Satışlardaki artış bu hızla devam etmese de yıl sonu itibariyle yabancılara yaklaşık 7 bin civarında konut satışının yapılacağını tahmin ediyoruz. 5 bin konutun her birini 300 bin liradan hesaplarsak 1 milyar 500 bin lira yapar. Bunu da dolara çevirirsek 750 milyon - 1 milyar dolar arasında bir rakama tekabül eder" açıklamasında bulundu.

Kuzey Avrupa ülkelerinden gelenlerin Antalya'yı tercih ettiğini dile getiren Durbakayım ‘Araplar ise Karadeniz gibi serin veya Bursa gibi yeşil alanları olan bölgeleri tercih ediyor. Asıl önemlisi yabancılar artık kentsel dönüşüm projelerinden de alım yapacak. ,bu devreye girdiğinde yabancılardan elde edilen döviz girdisini daha yoğun olarak göreceğiz. Merkezde Fikirtepe ile İstanbul Boğazı, İstanbul Finans Merkezi ve AVM'lere yakın olan bölgelere yoğun yatırım gelmesini bekliyoruz. Konut fuarları sayesinde yabancıların isteklerini daha iyi görebiliyoruz' şeklinde konuştu

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'
  • 15.04.2022 11:47

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'

İNDER ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, TÜİK'in mart ayı k ...

Vatandaşlık için gayrimenkul bedelinin yükseltilmesine destek!
  • 13.04.2022 15:17

Vatandaşlık için gayrimenkul bedelinin yükseltilmesine destek!

İNDER ''Vatandaşlık için gayrimenkul bedelinde 400 bin dolar doğru karar'' ...

Tapu harcında kasım ayı bitmeden tüm zamanların yıllık rekoru kırıldı
  • 30.11.2021 16:01

Tapu harcında kasım ayı bitmeden tüm zamanların yıllık rekoru kırıldı

Tapu işlemlerinden elde edilen harç geliri 29 Kasım itibarıyla 20 milyar lirayı ...