maritbet girişmaritbet
Mustafa Koç'un Beykoz'daki golf projesine ÇED süreci!

Mustafa Koç'un Beykoz'daki golf projesine ÇED süreci!

2016 yılında hayatını kaybeden işadamı Mustafa Koç'un projesi olan golf tesisi için ÇED süreci başlatıldı.

Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Caroline Nicole Koç'un yaptğı, Eseyel Danışmanlık ve Dış Tic. A.Ş. tarafından hazırlanan "MVK Golf Tesisi" projesi, Çevresel Etki Değerlendirmesi(ÇED) için İstanbul Valiliği'ne sunuldu. Projeyi uygun bulan valilik, ÇED sürecini başlattı. Söz konusu proje, Beykoz Paşamandıra'da hayata geçirilecek. Riva'dan denize dökülen Çayağzı Deresi'nin kuzey kıyısına kurulacak olan golf tesisi, 223 bin 823 metrekarelik bir alanı kapsayacak. 16 milyon 900 bin lira proje bedeli ile hayata geçirilecek olan golf tesisi projesinin 1 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.

ANTREMAN VE TURNUVALAR YAPILACAK

Proje tanıtım dosyasında, proje için gerekli olan imar planı değişikliklerine yönelik başvuruların yapıldığı ve sürecin devam ettiği belirtildi. MVK Golf Sahası'nın, İstanbul Golf Kulübü'nün (İGK') denetim ve yönetiminde, 223 bin 823 metrekare alan üzerinde 9 çukurlu 36 par golf sahası olacağı vurgulanan tanıtım dosyasında "Proje, eğitim ve antrenman aktiviteleri için de planlanmış alanlar içerecektir. İGK üyelerinin kullanım ve antrenmanları dışında, kulüp yönetiminin düzenleyeceği turnuvalar yapılacaktır" denildi.

MUSTAFA KOÇ ANISINA

Tanıtım dosyasında yer alan Mustafa Koç ve projesi ile ilgili değerlendirmede özetle şöyle denildi: "Merhum Mustafa V. Koç'un ülkesine âşık bir vatandaş, büyük bir hayırsever, aydın ve vizyoner bir iş adamı olduğu kadar, tutkulu bir sporcu ve sporsever olduğu, oyuncu, izleyici ve en önemlisi de destekçi olarak golf sporuna olan yoğun ilgisi, kamuoyunda yaygın bir şekilde bilinmektedir. Merhum Mustafa V. Koç, golf sporunun Türkiye'de tanınması ve yayılması, bu sayede Türkiye'nin tanıtılması ve gelişimi amaçlarıyla pek çok farklı girişimde bulunmuş, bu alandaki muhtelif maddi ve manevi desteği ile de yüksek katkı sağlamıştır. Merhum Mustafa V. Koç, İstanbul gibi dünyanın sayılı şehirlerinden birisinin sahip olduğu golf sahalarını yeterli bulmadığını çeşitli defalar dile getirmiştir. İstanbulluların bu spora etkili bir şekilde ulaşımını ve bu sayede şehrimiz ve ülkemizin uluslararası platformda tanıtım ve gelişimini de kişisel hedefleri arasına almıştır. Merhum Mustafa V. Koç'un İstanbul'da uluslararası standartlarda tasarlanıp işletilen bir golf sahası kurulması hedefinin gerçekleştirilmesi için Beykoz'daki arazi uygun görülmüştür."

İSTANBUL ili BEYKOZ, ilçesi Göllü Mahallesi, Sıtmapınar Mevkii, tapunun; - ada / 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 14, 15, 16, 17 parsellerde, toplam 223.823,63 m2 yüzölçümlü açık alan mevkiindeki ESEYEL DANIŞMANLIK VE DIŞ TİCARET A.Ş. tarafından yapılması planlanan MVK GOLF TESİSİ projesi ile ilgili olarak İSTANBUL Valiliğimize sunulan dosyayı P.T.D. Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 17. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olup, projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avcılar'da fırsatçı müteahhitler mercek altına alındı!
  • 20.03.2021 12:03

Avcılar'da fırsatçı müteahhitler mercek altına alındı!

Avcılar’da yeniden gündeme gelen fırsatçı müteahhit şikayetleri mercek altında. ...

Antalya Kepez Kedi Apartmanı hizmete açıldı!
  • 13.02.2021 15:59

Antalya Kepez Kedi Apartmanı hizmete açıldı!

Antalya DokumaPark'ta, kediler için 3 katlı, 64 odalı "apartman" yapıldı. ...

Kartepe Teleferik Projesi'nin ihalesi 26 Şubat’ta!
  • 27.01.2021 10:56

Kartepe Teleferik Projesi'nin ihalesi 26 Şubat’ta!

Kocaeli’nde hayal projelerden biri olan Kartepe Teleferik Projes Kocaeli Büyükşe ...

Mustafa Koç'un Beykoz'daki golf projesine ÇED süreci!
  • 04.09.2018 14:27

Mustafa Koç'un Beykoz'daki golf projesine ÇED süreci!

2016 yılında hayatını kaybeden işadamı Mustafa Koç'un projesi olan golf tesisi i ...

Koç ve Doğuş Grubu Balkanların en büyük limanı için yarışıyor
  • 01.03.2018 17:15

Koç ve Doğuş Grubu Balkanların en büyük limanı için yarışıyor

Koç Holding ve Doğuş Grubunun, Yunanistan'da bulunan Alimos Limanı için yeniden ...

Cizre’nin ilk 5 yıldızlı oteli açıldı
  • 25.12.2017 10:16

Cizre’nin ilk 5 yıldızlı oteli açıldı

Koç Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren ve Divan Grubu, Güney Doğu Anadolu Bö ...