maritbet girişmaritbet
Mustafa Demir, Londra’da Oxford ve Camridge Üniversitesi’nde belediyeciliği anlattı!

Mustafa Demir, Londra’da Oxford ve Camridge Üniversitesi’nde belediyeciliği anlattı!

İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Oxford ve Cambridge Üniversiteleri’nde öğrenci ve akademisyenlere Fatih Belediyesi’nin projelerini anlattı

 

İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Oxford ve Cambridge Üniversiteleri'nde öğrenci ve akademisyenlere Fatih Belediyesi'nin projelerini anlattı.

Dünyanın en modern şehirlerinden biri olan Londra'da gerçekleşen programda Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in anlattıkları katılımcıların büyük ilgisini çekti. Fatih Belediyesi'nin hayata geçirdiği akıllı şehir, coğrafi bilgi sistemleri ve özellikle Fatih AR projeleri büyük beğeni topladı.

Network of Students ve Business Network'un davetlisi olarak İngiltere'de bulunan Başkan Demir, Kent Bilgi Sistemi'ni kısaca bölgedeki varlıkların niteliklerini, üst- alt doku ve yapısını, akıllı haritalarını, sosyo - ekonomik durumlarını tanımlayan tüm bu verilere ait sayısal ve sözel bilgilerin; belediye uygulamaları için birbirleriyle ilişkilendirilmesidir' diye özetleyerek, bu yapının sürekli güncellenen bir sisteme dönüşmesi, yönetim, denetim ve yönlendirme mekanizmalarının daha hızlı, verimli, güvenilir, zamanında, ekonomik ve etkin işlemesi için, bilgi toplama, sunma ve hizmet üretmede tam koordinasyonun sağlanması anlamına geldiğini ifade etti.

Fatih Belediye Başkanı Demir, üniversite öğrencilerinin ve akademisyenlerin ağırlıkta olduğu izleyenlere; belediyecilik hizmetlerinde bir ilk olan Fatih AR' projesi hakkında da bilgi verdi. İlgiyle karşılanan projeyi ‘FatihAR ismini verdiğimiz projemiz ile mobil cihazınızın kamerasını kullanarak, çevrenize göz attığınızda etrafınızdaki mekânsal objelere ait (binalar, önemli yerler, tarihi yapılar) etkileşimli bilgiler (metin, resim, ses, video vb.) almanızı sağlayan bir teknolojidir' şeklinde anlattı.

Ayrıca King's College'de Türk öğrencilerle de bir araya gelen Mustafa Demir, bilgi ve iletişim teknolojisinin yerel yönetimlerde kullanılması adına Fatih Belediyesi'nde gerçekleştirdikleri ve bazıları 'dünyada ilk' olma özelliğini taşıyan projeleri öğrencilerle paylaştı.

Mustafa Demir, Baron Qurban Hüseyin ve eşi de eski bir Fatihli olan Barones Meral Ece'nin davetlisi olarak Lordlar Kamarası ve Avam Kamarasını ziyaret etti. İngiliz Parlamentosu'nu da gezen Demir, Lordlar Kamarası'ndaki meclise katılarak müzakereleri izledi.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, belediyecilikte dünyanın üst sıralarında olan Londra'da bulunmaktan ve burada bir Türk belediyesi olarak projelerini paylaşmaktan mutluluk ve onur duyduğunu belirterek ‘Benim açımdan da, konferansa katılan arkadaşlar açısından da başarılı ve verimli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Burada bilgi ve iletişim teknolojisinin yerel yönetimlerde kullanılması adına örnek olarak gerçekleştirdiğimiz, Fatih Belediyesi'nin Kent Bilgi Sistemi'ni online olarak aktardık ve bir sunumla bunu paylaştık' dedi.

Demir, Lordlar Kamarasını ve Avam Kamarasını da ziyaret ettiklerini kaydederek ‘mecliste vergiyle ilgili bir görüşmeye tanıklık ettik. Genel olarak Birleşik Krallığın sistemini gördük ve yerinde bilgiler edindik. Ayrıca Pakistan Büyükelçisi Mohammed Nafees Zakaria ile de bir araya gelerek sohbet etme imkanı buldum. Sahasında uzman bir avukat olan Hammad Baig'in davetlisi olarak; içinde Mahatma Gandhi ve Muhammad Ali Jinnah'ın da okuduğu okulun bulunduğu Lincoln's Inn'e gittik ve orada da yüksek mahkemeyi ziyaret ettik. Genel olarak çalışmalarını gözlemledik. İngiltere'de hukuk sisteminin nasıl işlediğini yerinde gördük. Benim açımdan çok verimli bir çalışma oldu' dedi.

Mustafa Demir, Londra hakkında ise, "Daha önce Londra'da bulundum ancak bu sefer daha temiz gördüm. Daha önceki ziyaretlerime göre Londra'yı çok kalabalık gördüm. Özellikle Westminster çevresi öncesine göre daha kalabalık. Çok düzenli bir şehir" ifadelerinde bulundu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Karadeniz Bölgesi'nin ilk Bilim Merkezi ve Planetaryum inşası sürüyor
  • 13.07.2022 09:29

Karadeniz Bölgesi'nin ilk Bilim Merkezi ve Planetaryum inşası sürüyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen "Bilim Merkezi ve Planetaryu ...

Samsun'da elektrikli otobüsler kullanılacak
  • 13.07.2021 11:01

Samsun'da elektrikli otobüsler kullanılacak

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, elektrikli otobüslerin Türkiye ...

“Yalı Kafe’nin yerine yapılacak proje herkesi mutlu edecek”
  • 23.09.2020 09:13

“Yalı Kafe’nin yerine yapılacak proje herkesi mutlu edecek”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Atakum ilçesinde bulunan Yalı ...

Tarihi Yarımada ihya ediliyor
  • 04.12.2017 11:49

Tarihi Yarımada ihya ediliyor

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Fatih'te 2005 yılından bu yana 320 tarihi ...

Mustafa Demir: Ev pansiyonculuğu kayıtdışı yapılıyor!
  • 04.10.2016 17:56

Mustafa Demir: Ev pansiyonculuğu kayıtdışı yapılıyor!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, günlük kiralık evler konusunda bir basın t ...

Ayvansaray Türk Mahallesi'nde iş birliği anlaşması
  • 11.07.2016 16:11

Ayvansaray Türk Mahallesi'nde iş birliği anlaşması

Fatih Belediyesi'nce yenileme çalışmaları devam ettirilen Ayvansaray Türk Mahall ...