maritbet girişmaritbet
MÜSİAD'ın Kütahya temsilciliği açıldı

MÜSİAD'ın Kütahya temsilciliği açıldı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)’ın Kütahya temsilciliği açılışı ve gala programı yapıldı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kütahya temsilcilik açılışı ve gala programı T.C Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak'ın katılımlarıyla gerçekleşti. Açılış merasiminin ardından düzenlenen gala programında konuşan MÜSİAD Başkanı Olpak, Kütahya'nın ülke ekonomisine olan katkısından bahsettikten sonra güncel konulara değindi. Olpak, Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde büyümesini korumasının son derece önemli olduğunu söyledi ve MB'nin geçtiğimiz hafta almış olduğu faiz kararını hatırlatarak  “Artan Faiz; Üretimi, Yatırımı ve Ticareti Azaltır” dedi. Olpak, bu konularda şunları söyledi; MÜSİAD'ın her yeni açılış ile yaygınlaşıyor ve ülkemizin kılcal damarlarına kadar ulaşıyoruz. Çünkü inanıyoruz ki, yerel dinamikler bu ülkenin geleceği. Ben MÜSİAD'ı büyük bir nehre benzetiyorum. Ülkemizin farklı yerlerinden gelen akarsular birleşerek, büyük MÜSİAD nehrini oluşturuyor ve bu nehir geleceğe doğru güçlü bir şekilde akıyor. Kısa süre önce Sinop ve Erzincan açılışlarımızı gerçekleştirdik. Bugün Kütahya'dayız. Yakında, Isparta ve Nevşehir açılışlarımız var. MÜSİAD nehri bu yeni kollarla birlikte daha da güçlü olarak hedeflerine doğru akmaya devam edecek.

2013 yılında ülkemizin ekonomisini değerlendirdiğimizde, özellikle dünyanın önde gelen ülkelerinin ve Avrupa Birliği ülkelerinin büyümekte zorlandığı bir dönemde, Türkiye'nin, istikrarlı bir şekilde büyümesini koruması son derece önemlidir. 

Ülkemiz, 2013 yılı ilk 3 çeyreği sonunda, ortalama %4 büyürken, büyümeyi son 6 çeyrektir negatif yönde etkileyen Özel Sektör Yatırımları, 3.cü çeyrekte %5,3 artmıştır. Bunun, Gezi olayları ve FED merkezli, iç ve dış şoklara rağmen, özel sektörün piyasaya olan güvenini göstermesi bakımından, güçlü bir mesaj olduğuna inanıyoruz. Bakın, Ocak ihracatımız 12 milyar 15 milyon$ ile, Cumhuriyet tarihinin en yüksek Ocak ayı ihracatına ulaştı. MÜSİAD olarak, Ülkemiz ve ekonomimiz için gerçek tablonun bu olduğuna inanıyoruz. 

Türkiye'nin cari açık sorununa çözümünde de, 2012 ihracatının %62,6'sını gerçekleştiren KOBİ'ler, çok daha fazla desteklenmelidir. Bu noktada, yapılanlara teşekkür ve ahde vefa göstermek gerekir. 

Bizden beklenen ülkemizin kalkınmasına daha fazlı katkı sağlamamızdır
İşadamları olarak bizden beklenen daha fazla yatırım yapmamız, daha fazla istihdam oluşturmamız ve ülkemizin kalkınmasına daha fazla katkı sağlamamızdır. Bizim işadamları olarak beklentimiz ise, büyük bedeller ödeyerek kazandığımız huzur, güven ve istikrar ortamımızın devamıdır. 

Bu ülkenin gelişmesi için çalışan herkes, özellikle de, harika ekonomik verilere sahip bir Mayıs ayından sonra gelen Gezi olayları ve tüm makroekonomik verilerin güzel gittiği yılın sonunda, 17 Aralık süreciyle başlayıp, olayların buraya gelmesine şu veya bu şekilde sebep olanlar, ellerini vicdanlarına koyarak, gelinen aşamadan kimlerin mutlu olduğuna, bu bedeli millet öderken kimlerin hesabına ödeme yapıldığına kafa yormalı, bu vebalin altında mahşeri vicdanda verilecek hesabı unutmamalıdır.

Artan faiz; üretimi, yatırımı ve ticareti azaltır
Yine belirtmek isterim ki, MB'nin gaçen haftaki faiz arttırımında kendince gerekçeleri olsa bile, üretimle ticaretle uğraşan ve faizden değil, üretimden ve ticaretten para kazanan hiçbir işadamı, faiz artışını olumlu karşılayamaz. Çünkü artan faiz; üretimi, yatırımı ve ticareti azaltır.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

MÜSİAD deprem bölgesinde konteyner kent kuruyor!
  • 13.02.2023 14:37

MÜSİAD deprem bölgesinde konteyner kent kuruyor!

MÜSİAD Başkanı Asmalı, "MÜSİAD, Kahramanmaraş’ın Elbistan bölgesinde depremden e ...

Bakan Kurum, MÜSİAD Türkiye İstişare Toplantısı'nda konuştu!
  • 21.01.2023 02:13

Bakan Kurum, MÜSİAD Türkiye İstişare Toplantısı'nda konuştu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yeşil dönüşümde lide ...

‘Türkiye’yi dünya gayrimenkul piyasasının merkezi yapacağız’
  • 23.12.2021 11:41

‘Türkiye’yi dünya gayrimenkul piyasasının merkezi yapacağız’

GABORAS, MÜSİAD’ın dün iş dünyasını buluşturduğu ve ‘Fark Et’ temasıyla düzenled ...

MÜSİAD, Bursalı yatırımcılarla bir araya geldi!
  • 04.12.2021 09:47

MÜSİAD, Bursalı yatırımcılarla bir araya geldi!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, 'B ...

MÜSİAD, Karabağ'ın imarı için 500 Türk yatırımcıyla Azerbaycan'a çıkarma yaptı
  • 16.11.2021 13:19

MÜSİAD, Karabağ'ın imarı için 500 Türk yatırımcıyla Azerbaycan'a çıkarma yaptı

Türkiye'den 500 olmak üzere dünya genelinden bini aşkın iş insanı ve yatırımcı, ...

Dorçe Prefabrik ve İnşaat, Azerbaycan'daki Uluslararası İş Forumu'nda!
  • 13.11.2021 11:42

Dorçe Prefabrik ve İnşaat, Azerbaycan'daki Uluslararası İş Forumu'nda!

Dorçe Prefabrik ve İnşaat, Azerbaycan'ın ev sahipliğinde Müstakil Sanayici ve İş ...