maritbet girişmaritbet
MÜSİAD Isparta Şubesi'nin açılışı yapıldı

MÜSİAD Isparta Şubesi'nin açılışı yapıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati MÜSİAD Isparta Şubesi'nin açılış törenine katıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, "Türkiye'nin etrafı ateş çemberi. İş adamlarımızın rahat bir şekilde ihracatta bulunması için döviz fiyatlarının daha aşağılara inmemesi gerekiyor. Bunun için de faiz oranlarının aşağı çekilmesi gerekiyor" dedi.

Nebati, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Isparta Şubesi'nin açılış törenine katıldı. Açılışa MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ile iş adamları ve davetliler katıldı.
Açılış töreninden sonra Barida Otel'de yapılan toplantıda konuşan Nebati, AK Parti iktidarıyla Türkiye'de bazı kurumların, bazı çevrelere göre karar verme ve bu kararlar neticesinde Türkiye'yi yönlendirme hakkının bittiğini söyledi.

AK Parti'nin milletle beraber yürüdüğünü, milletin taleplerini yerine getirdiğini dile getiren Nebati, "Özellikle MÜSİAD gibi KOBİ'leri önemseyen bir kuruluş 'faiz oranları yüksektir' diyorsa, bu kanaat Türkiye'nin tamamı tarafındandır. Reeli temsil eden bir kuruluş, 'faiz oranları ocak ayında çok yükseldi. Bu ekonomiyi rahatsız edecektir' dediği zaman başta Merkez Bankası olmak üzere her türlü kararın gözden geçirilmesi gerekir diye düşünüyorum" diye konuştu.

Faiz oranının iki hamleyle önce 0,75, sonra 0,50 indirilmesinin iş alemini rahatlatan rakamlar olmadığına işaret eden Nebati, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu indirimin kademeli olacağı anlaşılıyor. Kademeli yapılacak faiz indiriminin kademe sürelerinin en aza indirilip, rakamların acilen düşürülmesi gerekiyor. Çünkü rakamlar net. Türkiye'de ihracat, büyümeyi etkileyen en önemli lokomotiflerden. Türkiye'nin etrafı ateş çemberi. İş adamlarımızın rahat şekilde ihracatta bulunması için döviz fiyatlarının daha aşağılara inmemesi gerekiyor. Bunun için de faiz oranlarının aşağı çekilmesi gerekiyor. Türkiye'nin ekonomik gerçekliği açısından bu, bir gerekliliktir. Faiz oranlarının düşürülmesi ve ihracatın artırılması için gerekli tedbirlerin alınması gerekir ki, Türkiye rahat şekilde rakamlarını artırabilsin. Bu anlamda Merkez Bankasının faiz oranlarının düşürülmesi konusunda reel sektöre kulak vermesi ve adımlarını ona göre atması elzemdir."

Merkez Bankasından radikal karar beklentisi

Olpak da büyümeyi son iki çeyrektir olumlu yönde etkileyen özel sektör yatırımlarının 2014'ün ilk çeyreğinde yüzde 1,3'lük rakamla düştüğünü kaydetti.

Merkez Bankasının ocak ayında aldığı radikal faiz artırım kararının özel sektör yatırımlarını olumsuz etkilediğine dikkati çeken Olpak, "Merkez Bankasının son 2 ayda politika faizinde toplamda yüzde 1,25'lik indirim yapması olumlu bir gelişme fakat ekonominin genel gidişatını değerlendirdiğimizde faiz indiriminde gereğinden fazla ihtiyatlı davranıyor. Önümüzdeki dönemde daha radikal bir indirime gitmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin iş adamlarından beklentisinin daha fazla yatırım, daha fazla istihdam ve ülkenin sosyal gelişimine daha fazla katkı sağlamak olduğunu vurgulayan Olpak, "Bunları yapabilmek için bizim beklentilerimiz ise huzur, güven ve pozitif istikrarın devamı, hızlı ve adil işleyen bir hukuk sistemidir" dedi.

Konuşmaların ardından yeni üyelere rozet takan Olpak, Nebati'ye hediyeler sundu.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

MÜSİAD Isparta Şubesi'nin açılışı yapıldı
  • 29.06.2014 11:44

MÜSİAD Isparta Şubesi'nin açılışı yapıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati MÜSİAD Isparta Şubesi'nin açılı ...