maritbet girişmaritbet
MÜSİAD Çanakkale şubesi törenle açıldı

MÜSİAD Çanakkale şubesi törenle açıldı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Çanakkale Şubesi, törenle açıldı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Çanakkale Şubesi'nin açılışı dolayısıyla Çanakkale'ye gelen MÜSİAD Genel Başkanı Nail OLPAK ve beraberindeki MÜSİAD Heyeti, Çanakkale Valisi Ahmet ÇINAR ve Çanakkale Ticaret Odası Başkanı Bülend ENGİN'i makamlarında ziyaret ettikten sonra çok sayıda davetlinin de katılımıyla MÜSİAD‘ın 38. şubesi olan Çanakkale Şubesi'nin açılış kurdelesini kesti.

Açılış töreninde konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail OLPAK, “Çanakkale'de 850 civarında sivil toplum kuruluşu olduğunu öğrendik. Biz de onların arasına bir başka renk olarak katılıyoruz. Türkiye'nin büyümesine paralel bir şekilde şubelerimizi büyütmeye devam ediyoruz. Türkiye büyüyorsa biz de büyüyoruz. Kısmet olursa 7-8 bölgede daha yeni şube ve temsilcilik açacağız” dedi.

Üretim ve finans yapımızda dönüşüm, yapısal reformlarda devamlılık önemli

Konuşmasının devamında üretim ve finans yapısında Türkiye'nin değişime ihtiyacı olduğunu belirten OLPAK “Üretim ve finans yapımızda ihtiyaç duyduğumuz dönüşümü, yapısal reformlarımızdaki devamlılığı göz ardı etmemeliyiz. Küresel ekonomilerin zorlu bir süreçten geçmeye devam ettiğini görüyoruz. Bu krizden çıkışta niye bu kadar zorlandıklarına baktığımızda ise, yüksek devlet borçlarını görüyoruz. Yapısal reformlara ihtiyaç var, kırılganlıkların giderilmesi gerekiyor. İşte bu noktada, geçen seneden beri Biz MÜSİAD olarak geçen yıldan beri şunu söylüyoruz. Küresel ekonominin zaaflarından, güvenli liman olarak pozitif anlamda ayrışıyoruz. Hazır böyle bir fırsat varken, bu pozitif ayrışmanın imkanlarından yararlanalım istiyoruz. Fonlama maliyetlerinin nispeten ucuz olduğu bu dönemde finansmana erişimi kolaylaştıralım diyoruz. Küçük ve orta işletmelerin finansmana erişimi noktasında sadece teminatı esas alan kredi sisteminin yerine, proje bazlı finansman sistemine geçelim diyoruz.” dedi.

Ar-Ge ve innovasyona ağırlık verilmeli. Demokratikleşme çabaları aksamamalı

“Cari açıkla ve işsizlikle mücadele, yüksek teknolojili ürünler üretebilmek için Ar-Ge ve innovasyona ağırlık ve önem vermek, insan kaynağı kalitemizin arttırılması kadar siyasi istikrarın sürmesi ve başta çözüm süreci olmak üzere demokratikleşme çabalarımızın aksamaması son derece önemli. Diğerleri gerçeğin ta kendisi değildir. Önemsizdir demiyorum ancak birer yansımadırlar. “

%4,4 büyüme rakamı bazı çevrelerce itibarsızlaştırılıyor

Büyüme rakamlarına getirilen eleştirileri de değerlendiren OLPAK, rakamlara ilişkin kötümser senaryo çizen çevrelere de dikkat çekti. OLPAK; “Bakınız, 2013 ilk çeyrekte %2,9 büyüyen ekonomimiz, ikinci çeyrekte bazılarının beklentilerinin oldukça üzerinde, bize göre ise, beklenen oranda, % 4,4 büyüdü. Gerçekten anlayamıyorum. Birileri ısrarla ve öyle olmadığını bildikleri halde, ikinci çeyrek için kötümser senaryolar yazdı. Halbuki, rakamları okumaktan azıcık anlayanlar, Gezi olaylarına rağmen Haziran'daki kapasite kullanımlarına biraz olsun dikkatli bakanlar bunun böyle olmadığını görebilirdi. Biz gördük. Büyüme, kötümser senaryoların oluşturduğu düşük büyüme rakamı beklentisine rağmen iyi gelince, ki bizim için son derece normaldi bu durum, bu defa da kalkıp, maalesef yine bile bile, "Ama bütçe için şüphelerimiz var" diyerek hedef şaşırtma ve Türkiye'nin büyüme rakamlarının güzelliğini baskılama gayretine girdiler. Bütçe gerçekleşmeleri, planlanandan daha iyi olduğu halde bu gölgelemeyi yaptılar. Büyüme rakamlarını küçümsemeye sebep olacak biçimde dolaylı karartma yapıldı. Bu büyüme rakamları yetersiz, %6 büyümemiz lazım diyorlar. Evet, doğru, daha çok büyümemiz lazım. Biz de istiyoruz %6 büyümeyi. Kim istemez ki? Peki, siz bunu ne zaman söylüyorsunuz? % 4,4 büyüme rakamı açıklandıktan hemen sonra. İnsaf sahibi olmak lazım. Geçtiğimiz haftalarda IMF heyeti geldi. Onlara da anlattım bütün bunları. Gelin, siz gerçek Türkiye'ye bakın. Türkiye'yi bizden dinleyin. Türkiye'yi iyi anlayın, dedim.” şeklinde konuştu.

MÜSİAD Başkanı OLPAK; FED kararlarının Türkiye'ye olası etkileri ve cari açık hakkında da açıklamalar yaptı.

FED kararlarını bizim için tahterevalli olarak görmeyi doğru bulmuyorum

“Sosyal medyada da görüyorum, sürekli FED kararlarından söz ediliyor. Geçen haftayı ABD'nin kepenk kapattığı tartışmalarıyla geçirdik. Şunu özellikle söylemem gerekir ki, Türkiye ekonomisi eskisi gibi kırılgan değildir. Dolayısıyla, ben FED kararlarını bizim için tahterevalli olarak görmeyi doğru bulmuyorum. Sanki her şeyimiz tamamen ve sadece oradaki rüzgara bağlıymış gibi davranmamalıyız.”

Cari açığın çözümü KOBİ'lerdir.

 “Önümüzdeki dönemde ve özellikle seçim yılı olan 2014 yılında, ekonomi yönetiminin, mali disiplinden taviz vermeyen, ama özellikle küçük ve orta boy işletmeleri de kendi halinde rüzgârlara terk etmeyen, tüketimi körüklemeyen, ama 2012'de olduğu gibi iç piyasayı daraltmayan bir ekonomi politikası sürdürmesi gerekiyor. KOBİ'leri rüzgârlara terk etmeyin derken boşuna söylemiyorum. 2012 yılında ihracatın %62,6'sını KOBİ'ler gerçekleştirirken, ithalatın ise sadece %38,5 ini KOBİ'ler yapmış. Cari açığa çözüm mü arıyoruz? Gelin, çözümü burada arayalım.”

OLPAK'ın ardından kürsüye gelen Çanakkale Valisi Ahmet Çınar ise, “Çanakkale Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇASİAD) ile Çanakkale Girişimci İşadamları Derneği'nin (ÇAGİAD) ardından sanayici ve işadamları dernekleri örgütlenmesinin 3′üncüsü MÜSİAD oldu. Bu güzel şehrimizde, Türkiye'deki sanayici ve iş adamları derneklerinin ikinci büyüğünün şubesinin açılması çok önemlidir ve mutluluk vericidir. Hepimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Açılış törenine MÜSİAD Genel Başkanı Nail OLPAK, Çanakkale Valisi Ahmet ÇINAR, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN'ın yanısıra Çanakkale Ak Parti Milletvekilleri Mehmet DANİŞ ve İsmail KAŞDEMİR, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Sedat LAÇİNER, MÜSİAD Çanakkale Şube Başkanı Ali Osman YILDIZ, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

MÜSİAD deprem bölgesinde konteyner kent kuruyor!
  • 13.02.2023 14:37

MÜSİAD deprem bölgesinde konteyner kent kuruyor!

MÜSİAD Başkanı Asmalı, "MÜSİAD, Kahramanmaraş’ın Elbistan bölgesinde depremden e ...

Bakan Kurum, MÜSİAD Türkiye İstişare Toplantısı'nda konuştu!
  • 21.01.2023 02:13

Bakan Kurum, MÜSİAD Türkiye İstişare Toplantısı'nda konuştu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yeşil dönüşümde lide ...

‘Türkiye’yi dünya gayrimenkul piyasasının merkezi yapacağız’
  • 23.12.2021 11:41

‘Türkiye’yi dünya gayrimenkul piyasasının merkezi yapacağız’

GABORAS, MÜSİAD’ın dün iş dünyasını buluşturduğu ve ‘Fark Et’ temasıyla düzenled ...

MÜSİAD, Bursalı yatırımcılarla bir araya geldi!
  • 04.12.2021 09:47

MÜSİAD, Bursalı yatırımcılarla bir araya geldi!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, 'B ...

MÜSİAD, Karabağ'ın imarı için 500 Türk yatırımcıyla Azerbaycan'a çıkarma yaptı
  • 16.11.2021 13:19

MÜSİAD, Karabağ'ın imarı için 500 Türk yatırımcıyla Azerbaycan'a çıkarma yaptı

Türkiye'den 500 olmak üzere dünya genelinden bini aşkın iş insanı ve yatırımcı, ...

Dorçe Prefabrik ve İnşaat, Azerbaycan'daki Uluslararası İş Forumu'nda!
  • 13.11.2021 11:42

Dorçe Prefabrik ve İnşaat, Azerbaycan'daki Uluslararası İş Forumu'nda!

Dorçe Prefabrik ve İnşaat, Azerbaycan'ın ev sahipliğinde Müstakil Sanayici ve İş ...