maritbet girişmaritbet
MÜSİAD Almanya’nın Dortmund şehrinde yeni şube açtı!

MÜSİAD Almanya’nın Dortmund şehrinde yeni şube açtı!

52 ülkede 153 irtibat noktasına sahip olan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) Dortmund şubesi açıldı

52 ülkede 153 irtibat noktasına sahip olan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) Dortmund şubesi açıldı.

MÜSİAD açıklamasına göre şube, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak'ın katıldığı bir törenle açılırken, dernek böylece Almanya'da 8 şubeye ulaşmış oldu.

Açılışta konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, 27 Nisan'da yapılacak olan 22. Olağan MÜSİAD Genel Kurulu'na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağını belirtti. Türkiye'nin en yoğun ticari ilişkilerini Almanya ile gerçekleştirdiğini aktaran Olpak, Almanya'nın 2012 yılında da Türkiye'nin ihracatında birinci sırada, ithalatta ise Rusya Federasyonu'nun ardından ikinci sırada yer aldığını dile getirdi.

Türkiye'nin sadece Avrupa'nın yakın çevresinde bir ülke olmadığını belirten Olpak, şunları kaydetti:

"Yeni bir dünya ekonomisinden söz ediliyor ve bu yeni dünya ekonomisinde Türkiye, önemli ölçüde söz sahibi olacak. Bu süreçte Türkiye'ye yatırım yapmayı düşünecek, Türk şirketleriyle ortaklılar kuracak Alman şirketlerinin ülkemiz hakkında görüş alışverişinde bulunabileceği, Türkiye'de çalışan çok sayıda Alman şirketi ve onların köklü tecrübeleri var. Bir başka fırsat, birlikte üretmek ve iş yapma konusundaki uyumumuzda gizli. Almanya'nın, imalat kültürü başta olmak üzere, mühendislik birikimi, çalışma disiplini, kalite anlayışı ile, Türk sanayici, üretici ve yatırımcısının, değişen pazar şartlarına uyum sağlama kabiliyeti, risk alma gücü ve girişkenliği, yaptığımız ve yapacağımız işbirliklerinin başarılı olacağının da delili aslında."

-"Türkiye'yi seven, güvenen, 2 milyara yakın nüfus var"-

Nail Olpak, son dönemdeki barış ve demokrasi atılımlarıyla çok daha güvenli bir ülke haline gelen Türkiye'nin ekonomik krizden en az etkilenen ülkeler arasında yer aldığını belirterek, "Bunun en önemli sebeplerinden birisi, siyasi istikrar ve güçlü kamu maliyesi kadar, alternatif pazarlara yönelmemiz ve alternatif pazarlara yönelik altyapı ve işbirliği imkanlarını geliştiriyor olmamızdır" ifadelerini kullandı.

Özellikle Doğu ve Güneydoğu sorununun çözümü yolunda hükumetin atılımının Türkiye'nin sadece iç barışına katkı sağlamakla kalmayacağını, finansal kaynak bakımından olduğu kadar, coğrafyasını da, insan kaynağını da eritip tüketen terör prangasından kurtulmasına da yol açacağını belirten Olpak, bunun yeni bir Türkiye inşasının yolunu açacağını ifade etti.

Türkiye'nin çevresinde Türkiye'yi seven, güvenen, 2 milyara yakın nüfus ve neredeyse 80 ülke olduğuna işaret eden Olpak, şu görüşleri aktardı:

"Başta finans olmak üzere, enerji ve telekomünikasyon alanları, Türk-Alman ortaklıkları için son derece uygun alanlardır. İşletmelerimizin hem sermaye, hem alt yapı, hem de insan kaynağı bakımından kendilerini yenilemeleri kadar, ortaklık ve işbirliklerine düne nazaran çok daha yatkın olmaları da bir başka avantaj olarak önümüzde duruyor."

Türkiye'nin güçlenmesinde, MÜSİAD'ın 1993 yılından bu yana gerçekleştirdiği Uluslararası Fuar ve IBF İş Forumu Organizasyonunun önemli payı olduğunu anlatan Olpak, şu ifadeleri kullandı:

"En son 11-14 Ekim 2012 tarihinde gerçekleştirdiğimiz Uluslararası MÜSİAD Fuarı'na, 92 ülkeden 5 bin 140 yabancı iş adamı katılmış ve 16 ülke, resmi kurumlarıyla bu önemli uluslararası etkinlikte yerlerini almıştır. 17. IBF İş Forumumuzu da bu sene Fas'ta, 28 Ekim - 02 Kasım tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. Bu vesile ile Alman iş alemini de bu etkinliğimize davet etmek isterim. 6 bin 500'ü aşkın sanayici ve iş adamı üyesi, yurt içindeki 65 temsil noktasının yanı sıra 52 ülkede 153 irtibat noktası bulunan MÜSİAD'ın, Washington DC'den sonra Bürüksel, Cidde ve Pekin temsilciliklerinin de devreye girmesini hesaba katarak, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik çalışmalara, artan destekler ve önemli katkılar sağlamaya hazır olduğumuzu ifade etmeliyim."

Almanya ile üçüncü ülkelerde gerçekleştirilecek işbirliklerini özellikle önemsediklerini vurgulayan Olpak, ''Avrupa'daki, ekonomik kriz başta olmak üzere başka sebeplerle de el değiştirmek zorunda olan işletmelerin ekonomiye katkılarını sürdürülebilir kılmak için üyelerimizle bu sürece etkin bir şekilde dahil olmayı arzu ediyoruz. Almanya'da faaliyet gösteren şirketlerin Türkiye'den ortak arayışı ve yatırım projelerinin gerçekleşmesi sürecinde, ilgili şirketlere yardımcı olabileceğimizi de belirtmek isterim" değerlendirmesini yaptı.

Türkiye-Almanya ekonomik ilişkilerinin arttırılmasında önemli bir katkının vize uygulamasının kaldırılması ile mümkün olacağına dikkati çeken Olpak, "Türkiye artık, vize uygulanan değil, karşılıklı vizelerin kaldırıldığı güvenilir bir ülke haline gelmiştir" ifadesini kullandı.

Sümeyye Dalkılınç/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

MÜSİAD deprem bölgesinde konteyner kent kuruyor!
  • 13.02.2023 14:37

MÜSİAD deprem bölgesinde konteyner kent kuruyor!

MÜSİAD Başkanı Asmalı, "MÜSİAD, Kahramanmaraş’ın Elbistan bölgesinde depremden e ...

Bakan Kurum, MÜSİAD Türkiye İstişare Toplantısı'nda konuştu!
  • 21.01.2023 02:13

Bakan Kurum, MÜSİAD Türkiye İstişare Toplantısı'nda konuştu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yeşil dönüşümde lide ...

‘Türkiye’yi dünya gayrimenkul piyasasının merkezi yapacağız’
  • 23.12.2021 11:41

‘Türkiye’yi dünya gayrimenkul piyasasının merkezi yapacağız’

GABORAS, MÜSİAD’ın dün iş dünyasını buluşturduğu ve ‘Fark Et’ temasıyla düzenled ...

MÜSİAD, Bursalı yatırımcılarla bir araya geldi!
  • 04.12.2021 09:47

MÜSİAD, Bursalı yatırımcılarla bir araya geldi!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, 'B ...

MÜSİAD, Karabağ'ın imarı için 500 Türk yatırımcıyla Azerbaycan'a çıkarma yaptı
  • 16.11.2021 13:19

MÜSİAD, Karabağ'ın imarı için 500 Türk yatırımcıyla Azerbaycan'a çıkarma yaptı

Türkiye'den 500 olmak üzere dünya genelinden bini aşkın iş insanı ve yatırımcı, ...

Dorçe Prefabrik ve İnşaat, Azerbaycan'daki Uluslararası İş Forumu'nda!
  • 13.11.2021 11:42

Dorçe Prefabrik ve İnşaat, Azerbaycan'daki Uluslararası İş Forumu'nda!

Dorçe Prefabrik ve İnşaat, Azerbaycan'ın ev sahipliğinde Müstakil Sanayici ve İş ...