maritbet girişmaritbet
Muhsin Bayrak'ın Bentley GT'si Türkiye’de tek!

Muhsin Bayrak'ın Bentley GT'si Türkiye’de tek!

Türkiye’deki tek ‘Bentley GT Cabrio W12 Marbella’nın sahibi AB Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak...

Dünyada 60 adet, Türkiye'de ise 1 tane bulunan ‘Bentley GT Cabrio W12 Marbella'yı test ettik. Bitlisli işadamı Muhsin Bayrak'ın sahibi olduğu bu aracın fiyatı 625 bin Euro. Kaskosu 106 bin lira, ilk bakımı ise 12 bin 500 lira.

Dünyada 60 adet, Türkiye'de tek kaskosu bile bir ev parası

Bir otomobil düşünün, yalnızca kaskosu 106 bin lira. İlk 10 bin bakım ücreti ise 12 bin 500 lira. Evet bu otomobil dünyada 60 adet, Türkiye'de ise yalnızca 1 tane olan ‘Bentley GT Cabrio W12 Marbella.' Bu özel otomobili test etme fırsatı bulduk. Aracın sahibi AB Grup Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak. Bitlisli işadamının sahibi olduğu otomobil, Bentley'in bugüne kadar ürettiği en güçlü ve pahalı otomobillerinden biri olma özelliğini taşıyor. Bentley'e neden kralların otomobili denildiğini aracın koltuğuna oturduğunuz anda daha iyi anlıyorsunuz.

Kırmızıda durmak sıkıntılı

Tank kadar güçlü ve bir o kadar da hızlı olan bu otomobil, tam 2.5 ton ağırlığında. Tamamıyla el işçiliğiyle üretilen Bentley'in bu modelini diğerlerinden ayıran en büyük özelliği ise 635 beygir güç üreten 6.0 litre motora sahip olması. Aracı kullanırken kendinizi pilot kabininde gibi hissediyorsunuz. Asil ve lüks karakteri ile tüm gözleri üzerine çeken bu canavar, 0-100 kilometre hıza sadece 4.2 saniyede ulaşabiliyor. Maksimum hızı ise 313 km. Dünyanın en pahalı otomobillerinden biri olan ‘Bentley GT Cabrio W12 Marbella'nın kaskosu neredeyse bir ev parası. Parçası pahalı olması ve uzun süre getirilememesi sebebiyle sigorta şirketleri bu aracı sigortalamaya pek de sıcak bakmıyor. İstanbul Yeşilköy'de Muhsin Bayrak ile bir tura çıktık. İnsanlar bu araca kayıtsız kalamıyor. Tüm gözler üzerinizde. Işıklarda durduğunuzda, otoparkta, trafikte, her yerde insanlar sizi izliyor.

Üstüne 200 bin Euro verdiler

Otomobil tutkunu Muhsin Bayrak, geçen yıl 625 bin Euro'ya bu aracı satın almış. Tam bir sene bu modelin dizaynı için beklemiş. Kendisine Bentley sizin için ne ifade ediyor? diye sorduğumuzda ise cevap net “Uçak kullanmak gibi.” Türkiye'de tek olan otomobili ilk aldığında bir holding patronunun kendisine alış fiyatının 200 bin Euro üzerinde fiyat teklif ederek aracı kendisine satmasını istediğini anlatıyor. Ancak devamında da ekliyor “Ben otomobillerimi satmaya kıyamıyorum. Hele ki bunu asla” diyerek gülüyor.

İlk arabam Tempra'ydı

İş hayatına otomotivcilik ile başlayan Muhsin Bayrak'ın garajında birçok lüks otomobil var. Ferrari 458 İtaly, Porcshe, 5 tonluk zırhlı lıncoln ve Mercedes'in en lüks modelleri... Merak edip ilk arabasını soruyorum. Gülümseyerek “Tempra” diyor. Dijital göstergeli Tempra'lar o dönemde oldukça ilgi çekmişti. ‘Bentley GT Cabrio W12 Marbella'dan sonra garajdaki araçları çok nadir kullandığını anlatan Bayrak, aracı ile ilgili “İnsan kendini farklı hissediyor. Çok araba kullandım. Bentley'den sonra başka araca binmem ama” diyor.

Bentley'in davetlisi tek Türk

Her yıl Bentley'in yeni model tanıtımı ve çeşitli aktiviteleri için İngiltere'ye davet edildiğinİ anlatan Bayrak şöyle devam ediyor, “Son olarak geçtiğimiz aylarda dünyanın en pahalı telefon markası Vertu, Bentley sahipleri için yeni bir model geliştirdi. Sadece 2 bin adet üretilecek olan telefonun tanıtımı için İngiltere'ye çağırıldım. Ancak işlerimin yoğunluğu sebebiyle bu tür davetleri reddediyorum. Bentley tarafından bu tür organizasyonlara çağırılan tek Türk benim. Bu arada telefonun fiyatı da 16 bin 500 dolar.” Bayrak mütevazi bir insan olduğunu da ekliyor ki, bunun farkına biz de varıyoruz. “Paranın gücüyle kimseye hükmetmedim” diyor.

İnerken mutsuz olduğum tek otomobil oldu

Türkiye'de birçok W8 Bentley görebilirsiniz. Ancak W12 motora sahip 635 beygirlik olan bu model tek. Şayet otomobil tutkunu iseniz gaz pedalına dokunduğunuz anda mideniz kasılıyor. Lüksü ve gücü zirvede yaşıyorsunuz. İlgi ve keyife o kadar alışıyorsunuz ki, sürücü koltuğundan inerken kendinizi mutsuz hissediyorsunuz

"Sosyete Kürdüm, Rihanna dinlerim"

Teybi ilk açtığımda içindeki CD beni şaşırttı açıkçası. Muhafazakar yapısı ve bulunduğu konum itibariyle Muhsin Bayrak'ın Rihanna dinlemesi ilginç geldi. Ben daha çok türkü kıvanımda bir adam düşünmüştüm. Ardından bana bakıp “Sosyete Kürdüm ben” deyip gülümsedi. “5 vakit namazımı da kılarım, gece kulübüne de giderim” dedi.

Kaan Zenginli/Star

Yorum Yaz