maritbet girişmaritbet
MOSDER’e göre Türkiye’de mobilya değiştirme süresi ortalama 8 yıl!

MOSDER’e göre Türkiye’de mobilya değiştirme süresi ortalama 8 yıl!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Türkiye’de mobilya tüketicisinin alışkanlıkları ve tercihlerini açıkladı: Türk mobilya tüketicisi kaliteli ürün almaya dikkat ederken, vade farksız taksit seçeneklerine önem veriyor

 

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Türkiye'de mobilya tüketicisinin alışkanlıkları ve tercihlerini açıkladı: Türk mobilya tüketicisi kaliteli ürün almaya dikkat ederken, vade farksız taksit seçeneklerine önem veriyor.

Türkiye'de mobilya sektörünün nabzını tutan Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), tüketicisini yakından tanımak için yaptığı araştırmalar ve açıklanan tüketim raporlarına göre 43 üyesi ile birlikte yol haritaları çizmeye ve tüketicinin talebine göre arz oluşturmaya devam ediyor. Önde gelen araştırma firmalarının raporlarından yola çıkarak açıklanan bilgiler Türk tüketicisinin profilini ortaya koyuyor.

Türk tüketicisi “iskonto ve peşin fiyatına taksit” uygulamasına önem veriyor

Türkiye'de mobilya alırken tüketicinin en çok dikkat ettiği noktalardan biri ödeme koşulları. Aldığı ürünün vade farksız taksitlere bölünmesi, taksit sayısının ortalama 12 ay olması ve iskonto gibi uygulamalar tüketicinin mobilya alma aşamasındaki en önemli nedenleri oluşturuyor. Taksitinin senetle ya da kredi kartıyla yapılması, ürün alınan yerin güvenilir olması, satış sonrası hizmet gibi unsurlar mobilya alıcısının karar aşamasını en çok etkileyen maddelerin başında geliyor.

Genellikle markalı mobilya seçiliyor

Türk tüketicisi genellikle markalı mobilyaları tercih ederken, markasız ürün alma aşamasında ise ürünün kalitesi konusunda ince eleyip sık dokuyor. Alınan ürünün dayanıklı ve uzun yıllar kullanılmasını isteyen tüketiciler satın alma sırasında dayanıklılık konusuna da önem veriyorlar.

Türkiye' mobilya değiştirme sıklığı ortalama 8 yıl

Önde gelen araştırma şirketlerinin yaptığı araştırmalara göre Türk tüketicisi ortalama 8 yılda bir mobilyasını değiştiriyor. Bu oran  İç Anadolu'da artış gösterirken, Akdeniz'de ise azalıyor. Bölgelerin coğrafi, sosyo-kültürel koşullarına göre farklılık gösteren bu oranlar yıllar geçtikçe Türk tüketicisinin değişen mobilya kullanım alışkanlıkları gözler önüne seriyor. Eski zamanlarda 20 yıl, 30 yıl kullanılan mobilyaların yerini, artık ortalama 5-10 yıl kullanılan, eskimese bile modası geçti diye değiştirilen mobilyalar alıyor.

MOSDER hakkında

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) mobilya sektörünün öncü 43 markasını tek çatıda toplayarak, sektörün yüzde 50'sini aşkın kesimini temsil etmektedir. MOSDER, dünyanın en önemli 3. mobilya fuarı olan İstanbul Mobilya Fuarı (İMOB) ile Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki mobilya profesyonellerini her yıl bir araya getiriyor. Sektörün global ölçektekinkonumunu koruması için çalışmalarını sürdüren MOSDER, her yıl Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması ile sektörde sinerji oluşturuyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mobilya sektörü ikinci yarı hedefine tatil sonunda ulaşacak
  • 13.08.2021 17:06

Mobilya sektörü ikinci yarı hedefine tatil sonunda ulaşacak

MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, yaz döneminde gerçekleşen düğünleri ...

Mustafa Balcı: “Mobilya sektörü ‘tam açılma’ için hazırlanıyor”
  • 16.05.2021 17:08

Mustafa Balcı: “Mobilya sektörü ‘tam açılma’ için hazırlanıyor”

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bal ...

"Türkiye’ye daha çok mobilya OSB yatırımı gerekli"
  • 20.01.2021 10:50

"Türkiye’ye daha çok mobilya OSB yatırımı gerekli"

MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, "Mobilya sektörünün yatay yönlü büy ...

MOSDER ''Türkiye’ye daha çok mobilya OSB yatırımı gerekli''
  • 19.01.2021 14:10

MOSDER ''Türkiye’ye daha çok mobilya OSB yatırımı gerekli''

MOSDER, Türkiye'de mobilya sektörünün yatay büyümeye ihtiyacı olduğunu söyledi. ...

Tuzla Belediyesi, kamunun ve İstanbul’un en büyük GES'ini kurdu
  • 14.08.2020 11:09

Tuzla Belediyesi, kamunun ve İstanbul’un en büyük GES'ini kurdu

1386 panelden oluşan santralde, 367 kilowattlık elektrik enerjisi üretiliyor. ...

Söz dinleyen mobilyalar ünlülerin radarında!
  • 23.01.2019 11:56

Söz dinleyen mobilyalar ünlülerin radarında!

Son yıllarda atağa kalkan, yurtdışında da önemli bir konuma gelen Türkiye mobily ...