maritbet girişmaritbet
'Misafir Ol Gel Bana' ile kültürleşme süreci yaşanıyor!

'Misafir Ol Gel Bana' ile kültürleşme süreci yaşanıyor!

Misafir Ol Gel Bana projesi kapsamında, eğitim gören uluslararası öğrenciler, her hafta farklı bir Türk aile tarafından misafir ediliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin projesi kapsamında farklı  ülkelerden gelen ve ülkemizdeki üniversitelerde eğitimlerini sürdüren öğrencilerin sayısı giderek artıyor. Günümüz itibariyle Kocaeli'de üniversite eğitimi gören, 91 ülkeden 1365 öğrencinin önemli bir kısmı Türkî Cumhuriyetler, Orta Doğu ve Balkan ülkeleri, ülkelerinden oluşuyor. Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü çatısı altında organize edilen Uluslararası Öğrenci Birimi de bu öğrencilerin sorunlarıyla yakından ilgilenerek onlara hizmet ediyor.

Kültürler tanıtılıyor

Ülkelerinden ve ailelerinden uzakta olan öğrencilerin sosyo-psikolojik durumlarını da göz önünde bulundurarak, hem kültürümüzü daha iyi tanıtmak hem de yeni bir medeniyet inşasına katkıda bulunmak amacıyla “Misafir ol gel bana” projesi hayata geçirildi.

Kültür Ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı Uluslararası Öğrenci Biriminin organize ettiği proje kapsamında, ilimizde eğitim gören uluslararası öğrenciler 5'er kişilik guruplar şeklinde, her hafta farklı bir Türk aile tarafından ağırlanıyor. Böylece hem Türk ailelerimiz bilmedikleri farklı kültürler hakkında bilgi sahibi oluyor hem de yabancı öğrenciler, Türk Kültürü ile alakalı daha samimi, doğru ve interaktif bir “kültürleşme” süreci yaşanıyor.

Büyükşehir personelinden projeye büyük ilgi

“Misafir Ol Gel Bana” projesi, Büyükşehir Belediyesi çalışanlarından da büyük ilgi görüyor. Müdürlüğümüz personellerinden Eyüp Ensar Demir, 5 kişilik yabancı öğrenci gurubunu evinde misafir etti. Oldukça sıcak bir ortamda öğrencilere Türk lezzetleri tattırılırken yemeğin ardından hoş sohbet ortamında sıcacık çaylarını yudumladılar. Uluslararası öğrencilerle ev sahibi, karşılıklı olarak hediyeleştikten sonra, iyi dilek ve temennilerin ardından vedalaşarak ayrıldılar.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kocaeli'ye 50 bin metrekare büyüklüğünde meydan kazandırılacak
  • 29.12.2021 15:28

Kocaeli'ye 50 bin metrekare büyüklüğünde meydan kazandırılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit ilçesinde, eski perşembe pazarını ...

Ormanya'yı 9 ayda 4,5 milyonu aşkın kişi ziyaret etti
  • 28.09.2021 16:06

Ormanya'yı 9 ayda 4,5 milyonu aşkın kişi ziyaret etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen Ormanya Doğal Yaşam Parkı'nı y ...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi MIPIM'de!
  • 15.03.2017 14:02

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi MIPIM'de!

Gayrimenkul sektörünün en büyük fuarı MIPIM'e katılan Kocaeli Büyükşehir Belediy ...

Kartepe Teleferik Projesi'nin ihalesi 26 Şubat’ta!
  • 27.01.2021 10:56

Kartepe Teleferik Projesi'nin ihalesi 26 Şubat’ta!

Kocaeli’nde hayal projelerden biri olan Kartepe Teleferik Projes Kocaeli Büyükşe ...