maritbet girişmaritbet
Miras anayasasıyla atıl gayrimenkuller hayat bulacak!

Miras anayasasıyla atıl gayrimenkuller hayat bulacak!

Ali Güvenç Kiraz, miras anayasası sisteminin Türkiye'deki atıl gayrimenkulleri ekonomiye kazandıracağını söyledi.

GYİAD Aile Varlıkları yönetimi Konferansı'nda gayrimenkulün geleceği konuşuldu. Türkiye'de atıl durumdaki gayrimenkullerin 167 milyar dolarlık bir değere sahip olduğu belirtilirken, bu mülklerin yeni çalışmalarla ekonomiye kazandırılması gerektiği vurgulandı.

Emlaktasondakika.com olarak görüştüğümüz AGK Kurucu Ortağı Ali Güvenç Kiraz, miras anayasası sistemiyle gayrimenkullerin aktif bir şekilde ekonomide rol alabileceğini söyledi.

İşte Ali Güvenç Kiraz'ın açıklamaları…

Yeni yatırım araçlarıyle ekonomiye kazandırılabilir

“Ülkemizde önemli ailelerin, vakıfların, şirketlerin yastık altı diye isimlendireceğimiz yüksek gayrimenkulleri var. Bunlarla ilgili ciddi bir arayış var ve bizim bunları başarılı sonuçlara ulaştırmamız gerekiyor. GYO'lar gibi, gayrimenkul yatırım fonları, kira sertifikaları gibi yeni yatırım araçları var. Bunları, aile mülklerini bunlarla buluşturup ekonomiye kazandırmamız gerekiyor”

Miras anayasası mülkün geleceğini koruyor

“Miras hukukumuz biraz problemli. Miras anayasasında ailenin büyüğü vefat etmeden hemen önce büyün çocuklarına miras anayasası yapıyor ve malların gelecekte nasıl işleneceğini söylüyor. Bu andan itibaren mülk hiçbir şekilde bölünemiyor. Aile, bu mülkü varislerin yeteneklerine göre yönetiyor. Yani herkes hak sahibi oluyor ancak yöneten kişi, bu işi bilen birisi oluyor. Sonuç olarak miras hiçbir şekilde bölünmüyor ve dışarı çıkmıyor. Yani bu tasarımla birlikte mevcut gayrimenkule izale-i şüyu davası dahi açılamıyor. Çünkü bu sistem, mevcut gayrimenkulün değerini çok düşürüyor”

En büyük örnek Paris Hilton

“Bu henüz bir öneri. Bunun gayrimenkul yatırımcıları başta olmak üzere her kesimin onaylaması gerekiyor. Yurtdışında birçok örneği var. Paris Hilton, Hilton Şirketler Grubu'na hiçbir şekilde katılamıyor sadece kar payı alıyor. Miras hakkı saklı, o hakkı koruyor ancak hiçbir zaman yönetime katılamıyor”

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Atıl gayrimenkuller ekonomiye kazandırılmalı!
  • 19.12.2015 16:08

Atıl gayrimenkuller ekonomiye kazandırılmalı!

AGK Hukuk Bürosu'ndan Ali Güvenç Kiraz, Türkiye'de atıl durumda milyarlarca dola ...

Miras anayasasıyla atıl gayrimenkuller hayat bulacak!
  • 18.12.2015 17:04

Miras anayasasıyla atıl gayrimenkuller hayat bulacak!

Ali Güvenç Kiraz, miras anayasası sisteminin Türkiye'deki atıl gayrimenkulleri e ...