maritbet girişmaritbet
Minyatür otomobil, görenleri şaşırtıyor

Minyatür otomobil, görenleri şaşırtıyor

1974 Almanya'da sınırlı sayıda üretilen ve saatte 40 kilometreye ulaşan Junior Mecedes, Isparta sokaklarında görenleri şaşırtıyor.

Almanya'da sınırlı sayıda üretilen minyatür otomobillerden birinin sahibi olan Oğuz Yıldırım'ın araçla Isparta sokaklarında gezmesi, görenleri şaşırtıyor. Bir kişinin binebildiği, benzinle çalışan ve saatte 40 kilometreye kadar hıza ulaşan aracın 2 ileri, bir geri vitesi bulunuyor. Yıldırım, satışa çıkardığı minyatür otomobiline 12 bin avro istiyor.

"TÜRKİYE'DE SADECE BENDE VAR"

Oğuz Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada "Junior Mercedes" isimli aracın 1974 yılında Mercedes'in R-107 modelinden esinlenerek 100 adet üretildiğini söyledi. Araçtan günümüzde dünya genelinde 60 civarında kaldığının sanıldığını bildiren Yıldırım, bunların da ABD, İtalya ve İngiltere gibi ülkelerde bulunduğunu, Türkiye'de sadece kendisinde olduğunu düşündüğünü kaydetti.

"ŞOKE OLUYORLAR"

Aracın ailesine 1994 yılında Almanya'dan getirildiğini, babadan oğula geçerek kendisine kaldığını dile getiren Yıldırım, yıllarca kullandıktan sonra satmaya karar verdiğini anlattı. Araçla zaman zaman sokaklarda gezdiğini belirten Yıldırım, "İnsanlar neredeyse şoke oluyor. Telefonlarını çıkarıp fotoğraf çektirmek, araca oturmak, denemek istiyorlar. Biz de izin veriyoruz" dedi.

"GÖRENLER OYUNCAK SANIYOR"

Gerçek boyutlarındaki araçlarla büyük benzerlik gösteren aracın bazen oyuncak sanıldığının altını çizen Yıldırım, inanmayanlara motorunu, benzin deposunu gösterdiğini ifade etti. Tek kişilik aracın bir litre benzinle 25 kilometre gidebildiğini, saatte 40 kilometre hıza ulaşılabildiğini dile getiren Yıldırım, 2 ileri, bir geri olmak üzere 3 vitesli olduğunu bildirdi.

Yıldırım, aracını 12 bin avroya satmayı düşündüğünü kaydederek, "Fotoğraflarıyla satış ilanını internet sitelerine koyduğumda sanal ortamda da oldukça beğeni topladı. Araç için hayran sayfaları bile açıldı. Araç ilanım, alışveriş sitesinde efsane ilanlar arasına girdi" diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Minyatür otomobil, görenleri şaşırtıyor
  • 08.04.2015 13:52

Minyatür otomobil, görenleri şaşırtıyor

1974 Almanya'da sınırlı sayıda üretilen ve saatte 40 kilometreye ulaşan Junior M ...