maritbet girişmaritbet
Milli Eğitim Bakanlığı, 4+4+4’e çözüm olarak prefabrikte eğitim verecek!

Milli Eğitim Bakanlığı, 4+4+4’e çözüm olarak prefabrikte eğitim verecek!

Bazı ilçelerindeki okullarda birinci sınıf mevcudu 80’i aşan ve okul müdürlerinin özellikle okula başlamaları velilerin iznine bırakılan 60-66 aylıkların ailelerine “Çocuklarınızı okula başlatmayın, sınıflar kalabalık olacak” çağrısı yaptığı İstanbul’da, bu kalabalık sınıflara “prefabrik çözüm” aranıyor

 

Bazı ilçelerindeki okullarda birinci sınıf mevcudu 80'i aşan ve okul müdürlerinin özellikle okula başlamaları velilerin iznine bırakılan 60-66 aylıkların ailelerine “Çocuklarınızı okula başlatmayın, sınıflar kalabalık olacak” çağrısı yaptığı İstanbul'da, bu kalabalık sınıflara “prefabrik çözüm” aranıyor.

Bu çözümde okulların bahçelerine prefabrik sınıf kurularak, sınıflardaki öğrenci sayısının azaltılması planlanıyor.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe müdürleriyle yaptığı toplantıda işte bu çözümü gündeme getirdi. Her ilçeden bahçesi olan okulları belirlemesini ve bu bahçelere kaç tane prefabrik sınıf kurulabileceğini çıkarmalarını istedi.

Şu anda bütün ilçelerde okul müdürleri bu çalışmayı yürütüyor.

Kaç okulun bahçesine prefabrik sınıf kurulacağı ve bahçede bu sınıf için ayrılacak alan belirleniyor.

Bu toplantıya katılan ilçe milli eğitim müdürlerinden biri yaptıkları çalışmayı şöyle anlatıyor: “Sınıfların mevcudunu 25, 30 ve 40 kişiye indirebilmek için ihtiyacımız olan derslik sayısı istendi. Zor bir proje. Birincisi İstanbul'da her okulun bahçesi yok. Örneğin benim ilçemde yaklaşık 60 okuldan ancak 12'sinde bahçe var. 11 bin öğrencinin okula başlayacağı ilçede 25 kişilik öğrenci için 230 sınıf, 30 öğrencili sınıf için 150, 35 öğrencili sınıf için ise 100 prefabrik sınıf yapılmalı. Bir de unutmayalım ki bu bahçeler çocukların teneffüste zaman geçirdikleri sınırlı yerler. Bu mekânları da çocukların elinden almamak gerekiyor.”

Projenin maliyetinin nasıl karşılanacağına gelince; çözümlerden biri ilçe belediyelerinin bu sınıfların yapımını üstlenmeleri.

Dün birkaç belediye başkanıyla görüştüğümde henüz kendilerine bu projenin aktarılmadığını söylerlerken, Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı “Böyle bir çözümde destek istenirse elimizden geleni yaparız” dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden bir yetkili de “Belediyelerin yanı sıra il özel idaresinin de bunu karşılaması düşünülüyor. Henüz projeyi bakanlığa aktarmadık. Proje tamamlanınca bu çözümü ileteceğiz” diye konuştu.

2.5 milyonu aşkın öğrenci sayısıyla İstanbul'un gerçekten işi zor. Ancak ortaya çıkan “kalabalık sınıf” tablosunun neden şaşkınlık yarattığını anlayabilmiş değilim.

Geçen yıl yaklaşık 220 bin öğrenci birinci sınıfa başlarken, bu yıl 373 bin öğrencinin otomatik de olsa kaydı yapıldı. Öğrenci sayısında yüzde 70 artış var.

Geçen yıl bazı ilçelerdeki 68 kişilik sınıflar olduğunu dikkate almadan yalnızca derslik başına 44 öğrenciye bu yüzde 70 artış yansıtıldığında bu sınıfların mevcudu 75 oluyor.

İstatistik nasıl bir tablonun ortaya çıkacağını zaten söylüyor. Ama 60-66 aylık çocuklarını veliler yollamazsa o zaman İstanbul biraz daha rahatlar.

Pervin Kaplan/Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kantinlerin kira bedellerinde bu yıl artış yaşandı! Kiralar 750 TL'den başlıyor!
  • 30.09.2012 11:01

Kantinlerin kira bedellerinde bu yıl artış yaşandı! Kiralar 750 TL'den başlıyor!

Bu yıl eğitim ve öğretimde 4+4+4 sisteminin uygulanmaya başlaması okullarda giri ...

Milli Eğitim Bakanlığı, 4+4+4’e çözüm olarak prefabrikte eğitim verecek!
  • 30.08.2012 11:13

Milli Eğitim Bakanlığı, 4+4+4’e çözüm olarak prefabrikte eğitim verecek!

Bazı ilçelerindeki okullarda birinci sınıf mevcudu 80’i aşan ve okul müdürlerini ...