maritbet girişmaritbet
Migros, Maslak'ta açılacak yeni nesil mağazası ile 3 boyutlu…

Migros, Maslak'ta açılacak yeni nesil mağazası ile 3 boyutlu…

Migros'un, Maslak'taki UNIQ İstanbul'da açılacak yeni nesil mağazası, Genel Müdür Özgür Tort'un ev sahipliğinde basın mensuplarına tanıtıldı

Yeni nesil Migros mağazasında, girişte müşteriyi tanıyan uygulamadan sınırsız alışveriş imkanı sunan uygulamaya, kod girmeden ürünleri tanıyan akıllı teraziden 3 boyutlu yazıcıya kadar birçok yenilik müşterilerin hizmetine sunulacak.

Yeni mağazada, yeni nesil uygulamalara ilişkin bilgiler veren Genel Müdür Tort, yeni nesil mağazada "RehberiM" (iBeacon) uygulamasının kullanıldığını ve bu sayede Migros'un, müşterilerini mağazadan çıkarken değil mağazaya girerken tanıdığını söyledi.

Tort, akıllı telefonlara ve tablet bilgisayarlara ücretsiz indirilebilen uygulamayla Migros'un akıllı telefonunda "bluetooth" özelliği açık olan her müşteriyi kapıdan girdiği anda tanıdığını belirterek, "Müşterilerimiz alışveriş yaparken, o an mağazamıza gelen yeni bir ürün ya da bir yöremize ait özel bir ürünü veya cazip avantajlara sahip ürünleri, müşterilerimize mesaj yoluyla bildiriyoruz. Ayrıca tüketicilerin geçmişte yaptığı alışveriş tercihlerine göre ihtiyaç duyabilecekleri ya da beğendikleri ürün ve markalarla ilgili bilgiler kendilerine iletiliyor. Tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarına, tarzlarına ve ihtiyaçlarına göre önerilerle alışverişlerine eşlik ediyoruz" diye konuştu.

"Sınırsız Alışveriş" dönemi

Tort, Maslak'taki mağazada kullanılacak "Sınırsız Alışveriş" uygulamasıyla müşterinin mağazada bulamadığı ürün veya ürünleri Türkiye'nin diğer yerlerindeki mağazalardan sipariş verme imkanına kavuşacağını anlattı. Söz konusu uygulama sayesinde müşterilerin seçip ödemesini yaptıkları ürünlerin evlerine gönderilmesi konusunda talimat verebildiklerini dile getiren tort, bölgelere göre farklılıkla 1-2 iş günü içinde ürünün eve teslim edildiğini ifade etti. 

Akıllı teraziler sebze-meyveyi tanıyor

Tort, müşterilerin hayatını kolaylaştıran bir diğer uygulamanın da akıllı teraziler olduğunu, bu terazilerin tüm sebze meyve ürünlerini üzerlerinde bulunan kamera ve sensör aracılığıyla uzaktan görerek tanımladığını aktardı. Yeni nesil mağazada çalışan personelin akıllı kimlik kartları kullanacağını kaydeden Tort, bu kartların aynı zamanda Migros perakende sistemine açılan pencere olduğunu vurguladı.

Tort, tüm çalışanların akıllı kartlar sayesinde stok sorgulamadan anında sipariş vermeye kadar operasyonu kolaylaştıracak, müşterinin anlık sorularına yanıt verebilecek işlevlere sahip olduğuna dikkati çekti. İnsanların teknolojiyle kesintisiz ilişkisini de göz önüne alarak, market arabalarına akıllı telefon ve tablet konulabilecek konsolların eklendiğini dile getiren Tort, ürünlerin üzerindeki yazıları okumakta güçlük çeken müşteriler için büyüteç yerleştirildiğini belirtti.

Tort, yeni nesil perakende uygulamalarına markaların da ayak uydurduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:
"Dün hayal gibi görünen projeler bugün günlük hayatın vazgeçilmezleri arasında. Mağazamızda sergilediğimiz 3 boyutlu yazıcılarla ilerleyen yıllarda mağaza içinde müşterimize özel ürün üretip sunabileceğiz. Tedarikçiler bizimle birlikte adım atıyor ve yeni nesil perakendenin yeni kurallarına uygun yaklaşımlarını bu mağazada sergiliyor. Şu andaki örneklerden görüldüğü gibi artık reyon ve raflar adeta müşteriyle konuşuyor."

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Migros, Maslak'ta açılacak yeni nesil mağazası ile 3 boyutlu…
  • 26.09.2014 10:01

Migros, Maslak'ta açılacak yeni nesil mağazası ile 3 boyutlu…

Migros'un, Maslak'taki UNIQ İstanbul'da açılacak yeni nesil mağazası, Genel Müdü ...