maritbet girişmaritbet
Meteorolojiden 'erken' kar uyarısı!

Meteorolojiden 'erken' kar uyarısı!

Pazartesi günü beklenen kar yağışı İstanbul'a bu gece geliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre yurdun hafta sonu Orta Akdeniz üzerinden gelecek yağışlı sistem ile bu sisteme ilave olarak bugün Balkanlar üzerinden gelecek soğuk havanın etkisine girmesi bekleniyor. İstanbul'da bugün yoğun bir şekilde yağan yağmur gece saatlerinden sonra yoğun kar yağışına dönüşecek.

 
İSTANBUL HAVA DURUMU
 
İstanbul'da bugün gündüz saatlerinde kuvvetli sağanak yağış görülecek. Yağışın, gece saatlerinden itibaren batıdan başlayarak karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesi, aralıklarla salı akşamına kadar iç ve yüksek kesimleri başta olmak üzere yerel olarak etkili olacağı tahmin edildi. Bu hafta sonu İstanbul'da 15 dereceye kadar yükselecek hava sıcaklığının pazartesi günü hissedilir derecede azalarak sıfır dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Türkiye'de beklenen kuvvetli sağanak yağış ve kar yağışları, kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek rüzgarlar ve ani sıcaklık düşüşleriyle birlikte meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma, don, sel, su baskını, heyelan, soba zehirlenmeleri, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı. Hava sıcaklıklarının, hafta başından itibaren batı kesimlerden başlayarak yurdun iç, batı ve kuzey kesimlerinde hissedilir derecede (10-15 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

 
HAVA DURUMU TAHMİNLERİ 17 OCAK 2016 PAZAR
 
Ülkenin batı kesimlerinde görülmesi beklenen yağışların Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli (21-50 mm) Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Antalya'da çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 mm) yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Pazar günü öğle saatlerinden itibaren Trakya'nın batısında başlaması beklenen karlar karışık yağmur ve kar yağışlarının gece saatlerinde Marmara bölge geneline yayılacağı ve yoğun bir şekilde devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güneyli yönlerden batı, iç ve kuzey kesimlerde kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-90 km/sa) esmesi bekleniyor. 
 
HAVA DURUMU TAHMİNLERİ 18 OCAK 2016 PAZARTESİ 

Ülkenin büyük bir bölümünde görülecek yağışların Orta ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Marmara'nın güney ve doğusu ile zamanla İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz'in batısı ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden, güneybatı ve iç kesimlerde güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
 
HAVA DURUMU TAHMİNLERİ 19 OCAK 2016 SALI
 
Kıyı Ege ve Marmara'nın batısı dışında ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Karadeniz ve Akdeniz kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur diğer yerlerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 
 
METEOROLOJİ'DEN ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ GELİYOR UYARISI
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü; yurdun batı kesimlerinde kuvvetli, çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağışların beklendiğini duyurdu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada yurdun batı kesimlerinde başlayan yağışların Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de etkisini arttıracağı belirtilerek su baskını, sel ve ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarı yapıldı.
 
Meteoroloji'nin açıklaması şöyle: "Yurdumuzun batı kesimlerinde başlayan ve Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de zamanla etkisini arttıracak olan yağışların; Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Bilecik, Uşak, Denizli, Kütahya çevreleri ile Isparta ve Burdur'un kuzeyinde kuvvetli, Kıyı Ege (İzmir, Manisa, Aydın, Muğla) ile İstanbul, Bursa, Yalova, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir ve Antalya çevreleri ile Isparta ve Burdur'un güney kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Meteoroloji'den depremlerden etkilenen 8 il için uyarı!
  • 13.03.2023 15:12

Meteoroloji'den depremlerden etkilenen 8 il için uyarı!

Yağışların, pazartesi akşam saatlerinden itibaren Malatya, Elazığ, Adıyaman ve D ...

Doğu Anadolu'da kuraklık tehlikesi
  • 09.03.2023 16:26

Doğu Anadolu'da kuraklık tehlikesi

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce hazırlanan 2022 kasım, aralık ve 2023 ocak ayları ...

Çatak Kanyonu'ndaki cam teras ziyaretçi akınına uğruyor
  • 27.08.2020 16:25

Çatak Kanyonu'ndaki cam teras ziyaretçi akınına uğruyor

450 metre yükseklikteki Çatak Kanyonu cam terası ziyaretçilerinin nefesini kesiy ...

Meteoroloji'den kesin uyarı! Yağmur geliyor
  • 02.09.2018 12:37

Meteoroloji'den kesin uyarı! Yağmur geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Eylül ayı gelmesine rağmen halen devam eden kavuruc ...

İSKİ'den su sayaçlarında donmaya karşı koruma uyarısı!
  • 05.12.2017 17:45

İSKİ'den su sayaçlarında donmaya karşı koruma uyarısı!

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), sayaçları donmaya karşı korumaları k ...