maritbet girişmaritbet
Mesleki Yeterlilik Belgesi için süre uzayacak mı?

Mesleki Yeterlilik Belgesi için süre uzayacak mı?

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, Mesleki Yeterlilik Belgesi'nde sürenin uzaması için başvuru yapıldığını açıkladı.

Son başvuru tarihi 26 Mayıs 2016 olan Uluslar arası Mesleki Yeterlilik Belgesi'ne yapılan kayıt oranı yüzde 5 seviyelerinde kalınca süre uzatma talebi geldi. 2012 ile 2015 yılları arasında Geçici Mesleki Yeterlilik Belgesi, 2015 ile 2016 arasında Nihai Mesleki Yeterlilik Belgesi başvuru için belirlenen süreler doldu. Peki şimdi ne olacak?

Emlaktasondakika.com olarak görüştüğümüz İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 6 aylık bir süre uzatma talebinin olduğunu ancak uzatmalarla bu işin çözülemeyeceğini söyledi. İşte Tellioğlu'nun o açıklaması…

“Çalışma Bakanlığı sürenin uzatılmasını talep etti. Hükümet değerlendirecek ve uygun görülürse mecliste kanun değişikliği yapılarak uzatılacak. Buradaki değerlendirmemiz şu, belgelendirilmiş eleman sayısı çok az. Bu kanun çıkalı 1 yıl oldu. 2012'de 3 yıl geçici belgelendirme süresi verildi. 2015'te ise 2016'ya kadar nihai belgelendirme süresi verildi. Ancak işveren ve çalışanlar gerekşi şekilde bilgilendirilmedi. 26 Mayıs'ta erteleyelim talebi geldi. Bu konuda bakanlıklar öne çıkmalı ve kamu spotuyla anlatım yapılmalı. Çalışanımızın can güvenliği açısından bunun uygulamasının sıkı bir şekilde yapılması gerekiyor. Ertelenmesi olumlu ancak, 2012'den beri sürekli bir kanun çıkartarak bir yere varılmaz. Toplamda yüzde 5'i bulmadık. 6 ay süre uzatımı söz konusu. Bu sürede işi yoluna koymamız gerekiyor. Herkes uzatıldı bekleyelim diyor. Çalış Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın teşvik etmesi gerekiyor”

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mesleki Yeterlilik Belgesi için süre uzayacak mı?
  • 28.05.2016 11:49

Mesleki Yeterlilik Belgesi için süre uzayacak mı?

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, Mesleki Yeterlilik Belgesi'nde sürenin uzaması iç ...

26 Mayıs'ta birçok inşaat çalışanı işsiz kalabilir!
  • 25.05.2016 13:26

26 Mayıs'ta birçok inşaat çalışanı işsiz kalabilir!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, maliyeti devlet tarafından karşılanan Mesleki Yet ...