maritbet girişmaritbet
Mesire yerlerine 'bungalov' düzenlemesi yapıldı!

Mesire yerlerine 'bungalov' düzenlemesi yapıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmeliğe göre, kamping ve konaklama amaçlı mesire yerlerindeki tesislerin niteliğine göre düzenleme yapıldı.

Turizm tesislerinin niteliklerine ilişkin yapılan yönetmelik değişikliği ile kampingler ve konaklama amaçlı mesire yerlerindeki tesislerin niteliğine ilişkin düzenleme yapıldı.

Mesire yerlerindeki konaklama ünitelerinin tamamının bungalov şeklinde düzenlenebileceği; ancak bu durumda bungalov ünitelerinin sayısının 30'u geçemeyeceği vurgulandı. Resmi Gazete'de “Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” yayınlandı. Bu yönetmelikle birlikte 31 Mayıs 2019'da yürürlüğe konulan Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte yeni düzenlemelere gidildi. Daha önce kamping alanlarının standartlarını belirleyen yönetmelik, bu kez mesire yerlerindeki tesislerin de niteliklerini ortaya koydu. Değişiklikte “Konaklama amaçlı mesire yerleri”, “orman rejimine tabi olan, konaklamak mesire yeri olarak tahsisli kamu taşınmazı üzerinde yer alan” tesisler olarak tanımlandı. Buradaki konaklama ünitelerinin tamamının bungalov şeklinde düzenlenebileceği, ancak bu durumda bungalov ünitelerinin sayısının 30'u geçemeyeceği vurgulandı.

  • Etiketler:

Yorum Yaz