maritbet girişmaritbet
Merter'de işlek sokaklar araç trafiğine kapatılacak mı?

Merter'de işlek sokaklar araç trafiğine kapatılacak mı?

Merter'in işlek sokaklarının araç trafiğine kapatılması" önerisi kapsamında, pilot bölge seçilen 5 sokağın araç trafiğine kapatılması planlanıyor

MESİAD'ın "tekstil sektörüne ait önemli iş yeri ve firmaların bulunduğu Merter'in işlek sokaklarının araç trafiğine kapatılması" önerisi kapsamında, ilk etapta pilot bölge seçilen 5 sokağın araç trafiğine kapatılması planlanıyor.

Merter Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (MESİAD) "tekstil sektörüne ait önemli iş yeri ve firmaların bulunduğu Merter'in işlek sokaklarının araç trafiğine kapatılması" önerisi kapsamında, pilot bölge seçilen 5 sokağın araç trafiğine kapatılması planlanıyor. 

MESİAD'dan konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, derneğin genel merkezinde öneriye dair bir toplantı yapıldı. 

Tekstil alanında moda ve tasarımın önemli merkezlerinden sayılan Merter'deki işlek sokakların kapatılmasının konuşulduğu toplantıda, ilk etapta pilot bölge olarak 5 sokağın araç trafiğine kapatılması kararlaştırıldı. Kısa süre içinde Çınar, Güldalı, Fidan, Nar ve Gülsever sokaklarının araç trafiğine kapatılması hedefleniyor. 

Kentsel dönüşümle daha modern, geniş cadde ve sokaklara kavuşan Merter'in değerinin ve ziyaretçi sayısının projeyle artırılması planlanıyor. 

Karaman: "Merter'in vizyonun genişlemesine katkılarda bulunacağız"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Güngören Kaymakamı Orhan, konuyla yakından ilgili olduklarını belirterek, Merter'de bulunan firmaları ve halkı rahatsız etmeyecek şekilde düzenleme yapacaklarını, daha sonra iş ve yaya yoğunluğunun fazla olduğu diğer sokaklarda da aynı uygulamayı başlatacaklarını bildirdi. 

Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman da Merter'in tekstil ve konfeksiyon konusunda sadece İstanbul için değil Türkiye açısından da büyük önem arz ettiğini kaydederek, "Çok uzun zamandır bu konu bizim gündemimizde ve artık sona yaklaşıyoruz. Büyük bir değişim içinde olan Merter'in vizyonun genişlemesine katkılarda bulunacağız. Bu süreçte MESİAD'a büyük görevler düştüğü gibi belediyemize de görevler düştüğünün farkındayız. Belediye olarak gerekli desteği vererek en kısa süre içerisinde yolları trafiğe kapatacağız" değerlendirmesinde bulundu. 

MESİAD Başkanı Yusuf Gecü de yaklaşık bir yıldan bu yana sokakların trafiğe kapatılmasıyla ilgili çalışmalar yürüttüklerini, bu anlamda Belediye ve Kaymakamlıktan büyük destekler gördüklerini anlatarak, sokakların araç trafiğine kapatılmasıyla Merter'de daha fazla ziyaretçiyi rahatlıkla ağırlayabileceklerini aktardı. 
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

FuzulEv, yılın ilk 5 ayında cirosunu yaklaşık iki kat artırdı
  • 11.06.2021 10:50

FuzulEv, yılın ilk 5 ayında cirosunu yaklaşık iki kat artırdı

FuzulEv, geçen yıl ocak-mayıs cirosunu, 2021'in aynı döneminde yüzde 87 artırara ...

Merter'de işlek sokaklar araç trafiğine kapatılacak mı?
  • 28.10.2014 16:03

Merter'de işlek sokaklar araç trafiğine kapatılacak mı?

Merter'in işlek sokaklarının araç trafiğine kapatılması" önerisi kapsamında, pil ...

MESİAD Mersin kentsel dönüşümde ara bulucu olacak!
  • 21.05.2012 11:40

MESİAD Mersin kentsel dönüşümde ara bulucu olacak!

Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akku ...