maritbet girişmaritbet
Mersin’deki Tarihi Ticaret Merkezi restore ediliyor

Mersin’deki Tarihi Ticaret Merkezi restore ediliyor

Mersin'in Tarsus ilçesinde restorasyonu devam eden Tarihi Ticaret Merkezi’nin birinci etap çalışmalarında sona gelindi.

Tarsus'ta eski yerleşim alanları olan Şehitkerim Mahallesi, eski belediye binası, Ulu Cami, Kırkkaşık Bedesteni ve Yeni Hamam arasında kalan bölgeyi kapsayan Tarihi Ticaret Merkezi Çevre Düzenleme ve Sağlıklaştırma çalışmaları hızla ilerliyor.

Tarihi Ticaret Merkezi'nin ilk etabında sona gelindiğini belirten Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus'un tarihsel ve mekansal gelişim süreci içerisinde bir dönemin yaşam biçimi ve mimarisini yansıtan çevrenin planlı bir şekilde koruma altına alınarak yaşatılmasını amaçladıklarını söyledi.

ÇKA'DAN PROJE DESTEĞİ

Can, projenin birinci etabında 18'i tescilli, 108 işyeri, 1 kemer, 1 mescidin iyileştirme çalışmaları tamamlandığını belirterek, "Tarihi Ticaret Merkezi kapsamında yer alan Kırkkaşık Bedesteni yanındaki parktaki çalışmalarımız bitti. Ticaret ve Sanayi Odası'nın batı tarafında yer alan park düzenlemesindeki yapılan kazı çalışmalarında ise kurul kararı bekleniyor. Her iki park ve kaymakamlık binası karşısında yer alan meydanın ve alanın içindeki yolların döşemesi tamburlanmış granit ve andezit taşlardan yapılarak, Çukurova Kalkınma Ajansı'ndan aldığımız proje desteğiyle tamamlamaktayız. Çalışma alanındaki temiz su, pis su alt yapısını gözden geçirildi. Elektrik ve telefon kablolarını yer altına aldırarak, görüntü kirliliğini de ortadan kaldırdık. Yapılan bu çalışmalarda ‘Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payı' kapsamında Mersin Valiliğinden destek alınmaktadır."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mersin’deki Tarihi Ticaret Merkezi restore ediliyor
  • 15.02.2018 14:38

Mersin’deki Tarihi Ticaret Merkezi restore ediliyor

Mersin'in Tarsus ilçesinde restorasyonu devam eden Tarihi Ticaret Merkezi’nin bi ...